Vuokraa tila tai paku

Tilojen varaaminen ja hinnasto

AYY:lla on useita vuokrattavia sauna-, juhla-, kokous- ja harrastustiloja Espoossa ja Helsingissä. Ylioppilaskunnan jäsenet ja sen piirissä toimivat yhdistykset voivat vuokrata tiloja ulkopuolisia varaajia edullisempaan hintaan.

Ohjeita tilojen varaamiseen ja käyttöön liittyen

Varaaminen

Tilat varataan TILA-järjestelmässä varaajan omia Aalto-tunnuksia käyttäen.

Mikäli sinulla ei ole Aalto-tunnuksia, tilojen varaaminen tapahtuu ottamalla yhteyttä AYY:n jäsenpalveluihin tällä lomakkeella.

Tekemäsi varaus on voimassa vasta, kun varaus on vahvistettu AYY:n jäsenpalveluissa.  Vahvistamisen jälkeen tehty varaus näkyy kalenterissa sinisenä. 

Varauksia ei voi tehdä samalle päivälle, eikä enää klo 12 jälkeen seuraavalle päivälle. Perjantain klo 12 jälkeen ei voi enää tehdä varauksia lauantaille ja sunnuntaille. Tämä johtuu siitä, että jäsenpalveluiden on toimistotyöaikana vahvistettava varaus, jotta kulkukoodi toimii.

Pakettiauton, askartelupajan ja studion varaukset

Askartelupajan, Studion ja pakun avaimet tulee hakea AYY:n palvelutoimistolta os. Otakaari 25 aukioloaikoina ma, ke & pe klo 12 - 15. Viikonlopun varauksiin avaimet haetaan perjantaina klo 15 mennessä. Tarkistathan poikkeusaukioloajat täältä. Käyttämättä jättäneistä varauksista ei myönnetä hyvitystä.

Palauta tilan avain AYY:n  palvelutoimistolle tai Otakaaren puolella sijaitsevaan postiluukkuun viimeistään varausta seuraavana päivänä klo 12 mennessä.

Vuokratilojen kulkukoodi

Tiloihin pääsee sisään kulkukoodilla. Tilasta löytyvä koodi aktivoituu varauksen alkaessa. Huomioithan, että kulkukoodi alkaa toimimaan vasta kun varaus on vahvistettu jäsenpalveluissa.  

Jos kulkukoodi ei toimi:

  1. Tarkista, että varauksesi tila on "vahvistettu". Vain vahvistetun varauksen kulkukoodi toimii. Jos varauksen tila on "vahvistamaton", et ole oikeutettu tilan käyttöön. 
  2. Odota hetki, ja kokeile koodia sitten uudestaan. 
  3. Jos koodi ei vieläkään toimi, aktivoi TILA-järjestelmästä uusi koodi valitsemalla "vaihda koodi". Odota 15 minuuttia ennen uuden koodin kokeilua.
  4. Jos uusi koodi ei toimi, ota yhteyttä AYY:n jäsenpalveluihin 050 520 94 00 (ma-to klo 12-16, pe klo 12-15) ja sovi avaimen noudosta AYY:n palvelutoimistolta os. Otakaari 25
  5. Jos kyseessä on ilta tai viikonloppu, tilaa ovenavaus Securitakselta 0600 13513. Puhelun hinta on 8,21 snt/puhelu + pvm/mpm. Ilmoita [email protected], että tilasit ovenavauspalvelun. Näytä päivystäjälle vahvistettu varauksesi Tilassa tai varausvahvistuksesi sähköpostissasi. Ovenavaus maksaa n. 100 €, joten ethän tilaa ovenavausta turhaan. Turhat ovenavaukset laskutetaan varaajalta. 

Jäikö tilaan jotain?

Jos tilaan jäi jotain varauksen päätteeksi, voit hakea sen noutamalla avaimen lainaan AYY:n palvelutoimistolta seuraavana aukiolopäivänä (ma, ke & pe klo 12-15). Jos tilaat Securitaksen ovenavauspalvelun unohtuneen tavaran noutamiseksi, huomioithan, että ovenavaus (n. 100 €) laskutetaan varaajalta.

Tapahtumanjärjestäjä vastaa löytötavaroista huolehtimisesta. Löytötavaroita voi tiedustella myös Espoon pääpoliisiaseman löytötavaratoimistosta.

Jos tavarasi hukkui AYY:n järjestämässä tapahtumassa, voi löytötavaroita etsiä AYY:n palvelutoimiston löytötavaranurkasta (Otarkaari 25, 2.krs kierreportaiden takana) aukioloaikoina ma, ke & pe klo 12-15.

Tilavuokran maksaminen

Yksityisvaraajat maksavat tilavuokran Paytrailin kautta varauksen tekohetkellä. Jos yksityisvaraaja ei maksa varausta 15 minuutin kuluessa, varaus raukeaa ja katoaa tila-kalenterista. 

AYY:n alaiset yhdistyksen valitsevat maksutavaksi laskun. Laskut tilavuokrista lähetetään kootusti noin kerran kuussa. 

Ulkopuoliset varaajat saavat sähköposti- tai verkkolaskun varauksestaan ennen/jälkeen tapahtuman. Varaus on voimassa, vaikka lasku ei olisi saapunut ennen tapahtumapäivää.

Varaajan tulee olla ylioppilaskunnan jäsen sekä varauksen tekohetkellä että varauksen aikana saadakseen tilan jäsenhinnalla.

Tilojen hinnat löydät kootusti alempaa tältä sivulta.

Peruutukset

Tilavarauksen voi peruuttaa maksutta 14 täyttä vuorokautta ennen varauspäivää poistamalla varaus itse Tilasta tai ottamalla yhteyttä [email protected] tai 050 520 94 00 (ma-to 12-16 tai pe 12-15).

Jos tapahtumaan on alle 14vrk, varausta ei voi enää itse peruuttaa Tilassa, vaan varaajan tulee ottaa yhteyttä jäsenpalveluihin. Myöhemmin, kuin 14vrk ennen peruutetut varaukset veloitetaan aina täydellä hinnalla.

Maksuttomien tilojen varaukset tulee perua vähintään 1 vrk ja pakettiauto 2 vrk ennen käyttöpäivää. Peruuttamaton ja käyttämätön pakettuauton varaus laskutetaan aina koko varauksen hinnalla.

Varaukset peruutetaan itse TILA-järjestelmässä. Mikäli sinulla ei ole Aalto-tunnuksia, voit peruuttaa varauksen myös lähettämällä sähköpostia AYY:lle ([email protected]) viimeistään 14 vrk ennen tilan varauspäivää.

Tilojen käyttöajat

Kaikissa tiloissa noudatetaan tilakohtaisia käyttöaikoja. 

Varauksen alkuun voi ostaa lisätunteja alla olevan hinnaston mukaisesti. Lisätunteja ei voi lisätä varauksen loppuun. Jos olet maksanut varauksen Paytraililla, voit anoa lisätunteja ottamalla yhteyttä [email protected] ja saat erillisen laskun lisätunneista.

Ainoastaan Servin mökkiin voi saada lisätunteja käyttöajan pidentämiseksi varauksen loppupäästä. Servin mökkiin on mahdollista hakea yökäyttölupaa erillisellä lomakkeella. Yökäyttöluvasta klo 01-05 peritään lisämaksu 130 €.

Saunan lämmitykset

Puulämmitteiset saunat:

Rantasaunan pienellä puolella sauna on puulämmitteinen ja se lämmitetään itse. Puita löytyy lukollisesta puulaatikosta kuistilta tai läheisestä puuvajasta. Omat tulitikut kannattaa ottaa mukaan.

Sähkökiukaalla lämpiävät saunat:

Gorsu, Ossinsauna, Rantasaunan iso puoli, OK20 sauna, Jämeräntaipaleen kattosauna ja Otarannan kattosauna Otaniemessä sekä Sievo Sauna Jätkäsaaressa ja Vaasankadun sauna.

Tilan käyttäjä laittaa saunan lämpiämään itse tilassa olevaa painiketta painamalla. Painiketta pitää painaa pari - kolme sekuntia, jolloin lämmityksestä kertova punainen valo painikkeen yläpuolella syttyy palamaan. Lämmitys sammuu automaattisesti käyttöajan päättyessä. 

Milloin sähkökiukaan voi laittaa lämpiämään:

  • Otarannan ja JMT:n kattosaunat, Ossinsauna, Sievo sauna ja Vaasankadun sauna: arkisin 16-21.30, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 16-22.
  •  Gorsu: klo 15-01
  • Rantasaunan iso puoli ja OK20 sauna: klo 12-03 välillä Huomioithan, että saunan maksimilämmitysaika on 8h kerrallaan eli jos saunan laittaa lämpiämään klo 12, sammuu se tällöin klo 20. Lämmitysaikaa ei ole mahdollista pidentää. Sauna menee pois päältä viimeistään klo 03 huolimatta lämmityksen aloitusajasta.

Voiko saunan lämmitystä aikaistaa?

Saunojen lämmitysaikaa ei voi aikaistaa. Huomioithan, että saunan lämmitysaika ei ole sama kuin tilan vuokra-aika. Aamusaunaan pääsee Rantasaunan pienellä puolella, jonka lämmittämisen voi aloittaa milloin vain.

Tilojen käyttösäännöt

Vuokraaja on vastuussa vuokraamistaan tiloista ja niiden irtaimistosta koko vuokra-ajan. Ylioppilaskunnan vuokratilojen käyttösäännöt ja niiden rikkomisesta seuraavat sanktiot löydät tämän linkin takaa. Otathan erityisesti huomioon asuinkiinteistöissä sijaitsevien tilojen käyttöajat. Hiljaisuusaika alkaa su-to klo 22 ja pe-la klo 23.

Varausoikeuden peruuttaminen

AYY:n hallitus päätti kokouksessaan 14/2015, että kertavuokrattavien tilojen varausoikeus poistetaan jatkossa kaikilta niiltä varaajilta, joiden lasku on ensimmäisen maksumuistutuksen jälkeen edelleen maksamatta. Varausoikeus palautetaan heti sen jälkeen, kun maksut ovat kirjautuneet AYY:n tilille.

Esteettömyys

Esteettömyyteen ja saavutettavuuteen on kiinnitetty AYY:n vuokrattavissa tiloissa entistä enemmän huomiota. Osa tiloista on esteettömiä, ja myös esteellisten tilojen osalta ennakko-opastusta on parannettu. Kaikkien tilojen omilta nettisivuilta löytyy nyt tietoa esteettömyydestä ja kokonaiskuvaa saa  parhaiten esteettömyyden koontisivulta.

Hinnasto

Oheinen AYY:n kertavuokrattavien tilojen hinnasto jäsenille ja yhdistyksille on voimassa toistaiseksi. HUOM! Ylläpitokustannusten nousun vuoksi vuokratilojen, erityisesti saunatilojen, vuokrahintoihin on tulossa muutoksia.

Saunatilat 

AYY:n jäsenet ja AYY:n piirissä toimivat yhdistykset 
Vuokra (€) 

Muut 

Vuokra (€)

Lisätuntihinnasto (Lisätunneista sovittava aina varauskohtaisesti)
Gorsu 130 350

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 60e/3h

Jämeräntaipaleen kattosauna 100 300

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut 60e/3h

OK20 iso puoli (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 150  -

AYY:n jäsenet:30e/3h

OK20 pieni puoli (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 120 -

AYY:n jäsenet 25e/3h

OK20 sauna (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 80 - -
Ossinsauna  130 350 

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 60e/3h

Otarannan kattosauna  250 500

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 60e/3h

Sievo Sauna, Atlantinkatu 200

su-to: 350

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 400

AYY:n jäsenet: 50e/3h

Muut: 100e/3h

Vaasankatu sauna & kabinetti  200

su-to: 400

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 500

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 100e/3h

       

Rantasauna 

AYY:n jäsenet ja AYY:n piirissä toimivat yhdistykset 
Vuokra (€) 

Muut 

Vuokra (€)

 
Rantasauna iso puoli 300 

Yhteishinta Rantasaunan iso ja pieni puoli:

su-to: 800

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 950

AYY:n jäsenet: 50e/3h

Muut: 100e/3h

Rantasauna pieni puoli 100 -

AYY:n jäsenet: 30 e/3h

Muut: 60e/3h

Palju 130 - -

Servin mökki 

AYY:n jäsenet ja AYY:n piirissä toimivat yhdistykset 
Vuokra (€) 

Muut 

Vuokra (€)

 
Servin mökki  350 

Yhteishinta Servin mökki ja keittiö:

su-to: 800

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 900

AYY:n jäsenet: 50e/3h

Muut: 100e/3h

Servin mökin keittiö 150  -

AYY:n jäsenet:  30e/3h

Muut: 60e/3h

Smökin yökäyttölupa
(klo 01–05), haettava erikseen 
130 (kun haettu väh. 2 vkoa ennen varausta, sen jälkeen 180) 150 (kun haettu väh. 2 vkoa ennen varausta, sen jälkeen 180) -
       

Muut kertavuokrattavat tilat 

AYY:n jäsenet ja AYY:n piirissä toimivat yhdistykset 
Vuokra (€) 

Muut 

Vuokra (€)

 
Askartelupaja  50  -
Kylän olohuone 0 100 -
Monitoimitila (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 0 - -
OK20 yläkerta 100 500 

AYY:n jäsenet:  25e/3h

Muut: 50e/3h

Ossinkulma 100  -
Otarannan kerhotila 50  100 

AYY:n jäsenet: 15e/3h

Muut: 30e/3h

Pelimanni (ent. Pelitila) 100  200 -
Sitsikeittiö 50 100 -
Takkakabinetti 100  200 -
Tatamisali (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 0 - -
Yhdistystila (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 0 - -
Studio (vuokrataan vain AYY:n jäsenille)  50  - -

Pakettiauto (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 

70 – 

-

Tutustu tiloihin

Kaikista AYY:n omistamista tiloista löytyy tietoa ja kuvia niiden omilta sivuilta.

Gorsu

Gorsu

Gorsu on kellarikerroksessa sijaitseva tila, jossa on sauna ja pukuhuone sekä oleskelutilaa. Tila sopii esimerkiksi saunailtojen ja juhlien pitämiseen.

Gorsu
Jämeräntaipaleen kattosauna

Jämeräntaipaleen kattosauna

Kattosauna sijaitsee Jämeräntaival 3 A:n ylimmässä kerroksessa.

Jämeräntaipaleen kattosauna
Kylän_olohuone_2

Kylän olohuone

Kylän olohuone on monenlaisiin kokoontumisiin ja illanviettoihin soveltuva tila.

Kylän olohuone
Monitoimitila

Monitoimitila

Jämeräntaival 3 A- ja C-rappujen välisellä yhdistyskäytävällä sijaitseva Monitoimitila soveltuu erinomaisesti esimerkiksi tanssiharjoitusten pitämiseen.

Monitoimitila
Otakaari 20

OK20 juhla- ja saunatila

Otakaari 20:n alimmassa kerroksessa sijaitsee kaksi erillistä juhlatilaa, joiden välissä on sauna.

OK20 juhla- ja saunatila
Otakaari 20

OK20 yläkerta

Otakaari 20:n yläkerrassa sijaitsee erityisesti sitsikäyttöön soveltuva 130 m2 suuruinen juhlatila.

OK20 yläkerta
Ossinkulma2

Ossinkulma

Ossinkulma on valoisa ja viihtyisä tila, joka sijaitsee Otakaari 18 A:n alakerrassa.

Ossinkulma
Ossinsauna3

Ossinsauna

Ossinsauna sijaitsee Otakaari 18:n alakerrassa. Tila on muokattavissa monenlaiseen käyttöön helposti siirreltävien kalusteiden vuoksi.

Ossinsauna
Otarannan kattosaunan kabinetti

Otarannan kattosauna

Otarannan kattosauna sijaitsee Otaranta 8 E:n ylimmässä kerroksessa. Parvekkeilta avautuvat näkymät Otarannan venekerhon yli Laajalahdelle.

Otarannan kattosauna
Otarannan kerhotila2

Otarannan kerhotila

Otarannan kerhotila on muokattavissa monenlaiseen käyttöön.

Otarannan kerhotila
A room with sofas, table and a microphone for karaoke.

Pelimanni (entinen Pelitila)

Pelimanni on kotoisa soppi, jossa voi järjestää esimerkiksi hengailu-, peli- tai leffailtoja tai jopa rentoja cocktail-tilaisuuksia.

Pelimanni (entinen Pelitila)
Rantsu_iso_sauna

Rantasauna

Rantasauna eli Rantsu on teekkareiden talkoovoimin rakentama ja kustantama sauna.

Rantasauna
Smökki

Servin mökki

Servin mökki eli Smökki on Otaniemen Teekkarikylässä sijaitseva tunnelmallinen tila ja soveltuu suurienkin juhlien järjestämiseen.

Servin mökki
Sievo Sauna

Sievo Sauna

Sievo Sauna sijaitsee Jätkäsaaressa, Atlantinkatu 7 A:n ylimmässä kerroksessa. Tilasta on myös käynti kattoterassille.

Sievo Sauna
Sitsikeittiö

Sitsikeittiö

Sitsikeittiö on Jämeräntaival 3 A:ssa sijaitseva suurtalouskeittiö, jossa on mahdollista valmistaa ruokaa suurellekin porukalle.

Sitsikeittiö
Takkakabinetti

Takkakabinetti

Jämeräntaival 3 A:ssa sijaitseva Takkakabinetti soveltuu sitsaamiseen ja kokoustamiseen.

Takkakabinetti
Tatamisali_2

Tatamisali

Tatamisali on noin 70 m2 kokoinen tatameilla pehmustettu huone, joka soveltuu erityisesti itsepuolustuslajien harjoitteluun.

Tatamisali
Vaasankatu10_kabineti

Vaasankadun kabinetti ja sauna

Vaasankadun kabinetti ja sauna sijaitsevat Helsingissä, Vaasankatu 10:n ylimmässä kerroksessa.

Vaasankadun kabinetti ja sauna
Yhdistystila2

Yhdistystila

Jämeräntaival 1 B:ssä sijaitseva Yhdistystila soveltuu erinomaisesti esimerkiksi tanssiharjoitusten pitämiseen.

Yhdistystila
Tools on a blue wall

Askartelupaja

Askartelupaja on Jämeräntaival 6:n pyöräkellarin yhteyteen rakennettu pieni, mutta hyvin varusteltu verstas, jota AYY:n jäsenet voivat varata.

Askartelupaja
Tools on a blue wall

Muut tilat

AYY:n jäsenet ja yhdistykset voivat vuokrata myös muutamia tiloja, joiden ylläpidosta vastaa jokin muu taho kuin ylioppilaskunta.

Vuokraa tila tai paku
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu