Vuokraa tila tai paku

Tilojen varaaminen ja hinnasto

Ylioppilaskunnalla on useita vuokrattavia sauna-, juhla-, kokous- ja harrastustiloja Espoossa ja Helsingissä. Ylioppilaskunnan jäsenet ja sen piirissä toimivat yhdistykset voivat vuokrata tiloja päiväksi kerrallaan normaalia edullisempaan hintaan.

Ohjeita tilojen varaamiseen ja käyttöön liittyen

Varaaminen

Tilat varataan TILA-järjestelmässä varaajan omia Aalto-tunnuksia käyttäen.

Tekemäsi varaus on voimassa vasta, kun se on AYY:n toimistolta vahvistettu järjestelmään. Varaukset vahvistetaan pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. Vahvistamisen jälkeen tehty varaus näkyy kalenterissa sinisenä. Huomaathan, että saat sähköpostiisi varausvahvistuksen ainoastaan, jos olet valinnut tämän ominaisuuden TILA-järjestelmässä. Lisätietoja https://tila.ayy.fi/help/

Mikäli sinulla ei ole Aalto-tunnuksia, tilojen varaaminen tapahtuu ottamalla yhteyttä Otaniemen palvelutoimistoon tällä lomakkeella.

Vuokratilojen kulkukoodi

Suurimmassa osassa AYY:n vuokratiloissa on otettu kevään 2020 aikana käyttöön koodilukko, johon varaaja saa TILA-järjestelmästä avainkoodin. Koodi aktivoituu varauksen alkaessa. Näiden tilojen varauksiin varaajan ei tarvitse hakea avainta toimistoltamme, jos hän on tehnyt varauksen Aalto-tunnuksilla TILA-järjestelmässä. Huomioithan, että kulkukoodi alkaa toimimaan vasta kun varaus on hyväksytty palvelutoimiston puolelta.  Askartelupajan, Studion, AK:n majan ja pakun avaimet tulee hakea edelleen AYY:n toimistolta Otaniemestä.

Jos kulkukoodi ei toimi, odota hetki, ja kokeile sitten uudestaan. Jos koodi ei vieläkään toimi, aktivoi TILA-järjestelmästä uusi koodi valitsemalla "vaihda koodi". Odota 15 minuuttia ennen uuden koodin kokeilua. Jos koodi ei vieläkään toimi, voit olla yhteydessä huoltoyhtiöön. Jos joudut käyttämään huollon ovenavauspalvelua, ilmoita siitä osoitteeseen [email protected] viimeistään seuraavana arkipäivänä. Älä soita huoltoa paikalle turhaan. Laskutamme turhat huoltokäynnit varaajalta.

Maksaminen ja avaimet

Lasku lähetetään varaajalle sähköpostilla noin 7 vrk ennen varauksen päivämäärää. Mikäli et ole saanut laskua varauksen päivämäärään mennessä, varauksesi on kuitenkin normaalisti voimassa ja voit maksaa laskun sen tultua sähköpostiisi.

Varaajan tulee olla ylioppilaskunnan jäsen sekä varauksen tekohetkellä että varauksen aikana saadakseen tilan jäsenhinnalla.

Tilojen hinnat löydät kootusti alempaa tältä sivulta.

Mikäli tarvitset varaustasi varten avaimet, ne täytyy hakea AYY:n toimistolta aukioloaikojen puitteissa. Viikonlopun varausten osalta avaimet noudetaan perjantaina. Avaimet tulee hakea toimiston aukioloaikojen puitteissa, tarkistathan siis aina aukioloajat täältä.

Mikäli olet unohtanut noutaa avaimet ajoissa, tulee sinun soittaa huoltopäivystykseen. Huoltoyhtiö laskuttaa ovenavauspalvelusta oman hinnastonsa mukaan (n. 100–150 € / käynti), ja avauspalvelun hinta veloitetaan aina kokonaisuudessaan varaajalta. Kunkin kohteen huoltoyhtiön yhteystiedot löydät täältä.

Myös pakettiauton avain tulee noutaa palvelutoimiston aukioloaikoina. Jos avainta ei noudeta, peruuttamattomasta ja käyttämättä jääneestä varauksesta peritään varauksen mukainen maksu korotettuna 30 eurolla.

Palauta tilan avain AYY:n Otaniemen palvelutoimistolle tai Otakaaren puolella sijaitsevaan postiluukkuun viimeistään varausta seuraavana päivänä klo 12 mennessä.

Peruutukset

Jos et jostain syystä tarvitsekaan tilavarausta, muista aina perua se viimeistään 14 täyttä vuorokautta ennen varauspäivää poistamalla varaus varauskalenterista tai ottamalla yhteyttä Palvelutoimistoomme sähköpostitse tai puhelimitse. Tämän jälkeen tehtävistä peruutuksista (alle 14 vrk varauksen päivään) veloitetaan aina koko varauksen summa. Maksuttomien tilojen varaukset tulee perua vähintään 1 vrk ja pakettiauto 2 vrk ennen käyttöpäivää. Peruuttamaton ja käyttämätön pakettuauton varaus laskutetaan aina koko varauksen hinnalla.

Varaukset peruutetaan itse TILA-järjestelmässä. Mikäli sinulla ei ole Aalto-tunnuksia, voit peruuttaa varauksen myös lähettämällä sähköpostia AYY:lle ([email protected]) viimeistään 14 vrk ennen tilan varauspäivää.

Tilojen käyttöajat

AYY:n tilat vuokrataan pääsääntöisesti illaksi kerrallaan. Tiloja voi vuokrata myös päiväsaikaan, jolloin hinnat sovitaan tapauskohtaisesti AYY:n kanssa.

Servin mökkiin on mahdollista hakea yökäyttölupaa erillisellä lomakkeella. Yökäyttöluvasta peritään lisämaksu.

Saunan lämmitykset

Gorsu, Ossinsauna, Rantasaunan iso puoli, OK20 sauna, Jämeräntaipaleen kattosauna ja Otarannan kattosauna Otaniemessä sekä Sievo Sauna Jätkäsaaressa, Heinävaaran sauna Leppävaarassa & Vaasankadun sauna Kalliossa:

Tilan käyttäjä laittaa saunan lämpiämään itse tilassa olevaa painiketta painamalla. Painiketta pitää painaa pari - kolme sekuntia, jolloin lämmityksestä kertova punainen valo painikkeen yläpuolella syttyy palamaan. Lämmitys sammuu automaattisesti käyttöajan päättyessä. Rantasaunan pienellä puolella sauna on puulämmitteinen ja se lämmitetään itse. Sahkökiukaan lämmitysmahdollisuus on tiloissamme seuraavanlaisesti:

- Otarannan ja JMT:n kattosaunat, Ossinsauna, Heinävaaran sauna, Sievo Sauna ja Vaasankadun sauna: arkisin 16-21.30, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 16-22.

- Gorsu: klo 15-01

-Rantasaunan iso puoli ja OK20 sauna: klo 12-03 välillä Huomioithan, että saunan maksimilämmitysaika on 8h kerrallaan eli jos saunan laittaa lämpiämään klo 12, sammuu se tällöin klo 20. Lämmitysaikaa ei ole mahdollista pidentää. Sauna menee pois päältä viimeistään klo 03 huolimatta lämmityksen aloitusajasta.

Tilojen käyttösäännöt

Vuokraaja on vastuussa vuokraamistaan tiloista ja niiden irtaimistosta sen ajan, jonka hän pitää avainta hallussaan. Ylioppilaskunnan vuokratilojen käyttösäännöt ja niiden rikkomisesta seuraavat sanktiot löydät tämän linkin takaa. Otathan erityisesti huomioon asuinkiinteistöissä sijaitsevien tilojen käyttöajat.

Varausoikeuden peruuttaminen

AYY:n hallitus päätti kokouksessaan 14/2015, että kertavuokrattavien tilojen varausoikeus poistetaan jatkossa kaikilta niiltä varaajilta, joiden lasku on ensimmäisen maksumuistutuksen jälkeen edelleen maksamatta. Varausoikeus palautetaan heti sen jälkeen, kun maksut ovat kirjautuneet AYY:n tilille.

Esteettömyys

Esteettömyyteen ja saavutettavuuteen on kiinnitetty AYY:n vuokrattavissa tiloissa entistä enemmän huomiota. Osa tiloista on esteettömiä, ja myös esteellisten tilojen osalta ennakko-opastusta on parannettu. Kaikkien tilojen omilta nettisivuilta löytyy nyt tietoa esteettömyydestä ja kokonaiskuvaa saa  parhaiten esteettömyyden koontisivulta.

Hinnasto

Oheinen AYY:n kertavuokrattavien tilojen hinnasto jäsenille ja yhdistyksille on voimassa toistaiseksi. HUOM! Ylläpitokustannusten nousun vuoksi vuokratilojen, erityisesti saunatilojen, vuokrahintoihin on tulossa muutoksia.

Saunatilat 

AYY:n jäsenet ja AYY:n piirissä toimivat yhdistykset 
Vuokra (€) 

Muut 

Vuokra (€)

Lisätuntihinnasto (Lisätunneista sovittava aina varauskohtaisesti)
Gorsu 130 350

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 60e/3h

Heinävaara

su-to: 130

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 170

su-to: 300

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 350

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 60e/3h

Jämeräntaipaleen kattosauna 100 300

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut 60e/3h

OK20 iso puoli  150  400 

AYY:n jäsenet:30e/3h

Muut: 60e/3h

OK20 pieni puoli  120 200 

AYY:n jäsenet 25e/3h

Muut: 50e/3h

OK20 sauna  80 150  -
Ossinsauna  130 350 

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 60e/3h

Otarannan kattosauna  250 500

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 60e/3h

Sievo Sauna, Atlantinkatu 200

su-to: 350

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 400

AYY:n jäsenet: 50e/3h

Muut: 100e/3h

Vaasankatu sauna & kabinetti  130 

su-to: 350

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 400

AYY:n jäsenet: 30e/3h

Muut: 100e/3h

       

Rantasauna 

AYY:n jäsenet ja AYY:n piirissä toimivat yhdistykset 
Vuokra (€) 

Muut 

Vuokra (€)

 
Rantasauna iso puoli 300 

Yhteishinta Rantasaunan iso ja pieni puoli:

su-to: 800

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 950

AYY:n jäsenet: 50e/3h

Muut: 100e/3h

Rantasauna pieni puoli 100 -

AYY:n jäsenet: 30 e/3h

Muut: 60e/3h

Palju 130 - -

Servin mökki 

AYY:n jäsenet ja AYY:n piirissä toimivat yhdistykset 
Vuokra (€) 

Muut 

Vuokra (€)

 
Servin mökki  350 

Yhteishinta Servin mökki ja keittiö:

su-to: 800

pe-la sekä juhlapyhinä ja -aattoina: 900

AYY:n jäsenet: 50e/3h

Muut: 100e/3h

Servin mökin keittiö 150  -

AYY:n jäsenet:  30e/3h

Muut: 60e/3h

Smökin yökäyttölupa
(klo 01–05), haettava erikseen 
130 (kun haettu väh. 2 vkoa ennen varausta, sen jälkeen 180) 150 (kun haettu väh. 2 vkoa ennen varausta, sen jälkeen 180) -
       

Muut kertavuokrattavat tilat 

AYY:n jäsenet ja AYY:n piirissä toimivat yhdistykset 
Vuokra (€) 

Muut 

Vuokra (€)

 
Askartelupaja  50  -
Kylän olohuone 0 100 -
Monitoimitila (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 0 - -
OK20 yläkerta 100 500 

AYY:n jäsenet:  25e/3h

Muut: 50e/3h

Ossinkulma 100  -
Otarannan kerhotila 50  100 

AYY:n jäsenet: 15e/3h

Muut: 30e/3h

Pelimanni (ent. Pelitila)

50 (3-6 h)

100 (7-12 h)

alk. 100 -
Sitsikeittiö 50 100 -
Takkakabinetti

50 (3-6 h)

100 (7-12 h)

alk. 100 -
Tatamisali (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) 0 - -
Vaasankatu kabinetti (9–16; 3 h kerrallaan)  30  100  -
Yhdistystila (vuokrataan vain AYY:n jäsenille) - -
Studio (vuokrataan vain AYY:n jäsenille)  50  –  -

Tutustu tiloihin

Kaikista AYY:n omistamista tiloista löytyy tietoa ja kuvia niiden omilta sivuilta.

Gorsu

Gorsu

Gorsu on kellarikerroksessa sijaitseva tila, jossa on sauna ja pukuhuone sekä oleskelutilaa. Tila sopii esimerkiksi saunailtojen ja juhlien pitämiseen.

Gorsu
Heinävaara

Heinävaaran kabinetti ja sauna

Heinävaara on valoisa saunatila Espoon Leppävaarassa, Rummunlyöjänkatu 3:ssa

Heinävaaran kabinetti ja sauna
Jämeräntaipaleen kattosauna

Jämeräntaipaleen kattosauna

Kattosauna sijaitsee Jämeräntaival 3 A:n ylimmässä kerroksessa.

Jämeräntaipaleen kattosauna
Kylän_olohuone_2

Kylän olohuone

Kylän olohuone on monenlaisiin kokoontumisiin ja illanviettoihin soveltuva tila.

Kylän olohuone
Monitoimitila

Monitoimitila

Jämeräntaival 3 A- ja C-rappujen välisellä yhdistyskäytävällä sijaitseva Monitoimitila soveltuu erinomaisesti esimerkiksi tanssiharjoitusten pitämiseen.

Monitoimitila
Otakaari 20

OK20 juhla- ja saunatila

Otakaari 20:n alimmassa kerroksessa sijaitsee kaksi erillistä juhlatilaa, joiden välissä on sauna.

OK20 juhla- ja saunatila
Otakaari 20

OK20 yläkerta

Otakaari 20:n yläkerrassa sijaitsee erityisesti sitsikäyttöön soveltuva 130 m2 suuruinen juhlatila.

OK20 yläkerta
Ossinkulma2

Ossinkulma

Ossinkulma on valoisa ja viihtyisä tila, joka sijaitsee Otakaari 18 A:n alakerrassa.

Ossinkulma
Ossinsauna3

Ossinsauna

Ossinsauna sijaitsee Otakaari 18:n alakerrassa. Tila on muokattavissa monenlaiseen käyttöön helposti siirreltävien kalusteiden vuoksi.

Ossinsauna
Otarannan kattosaunan kabinetti

Otarannan kattosauna

Otarannan kattosauna sijaitsee Otaranta 8 E:n ylimmässä kerroksessa. Parvekkeilta avautuvat näkymät Otarannan venekerhon yli Laajalahdelle.

Otarannan kattosauna
Otarannan kerhotila2

Otarannan kerhotila

Otarannan kerhotila on muokattavissa monenlaiseen käyttöön.

Otarannan kerhotila
Pelitila

Pelimanni (entinen Pelitila)

Pelimanni on kotoisa soppi, jossa voi järjestää esimerkiksi hengailu-, peli- tai leffailtoja tai jopa rentoja cocktail-tilaisuuksia.

Pelimanni (entinen Pelitila)
Rantsu_iso_sauna

Rantasauna

Rantasauna eli Rantsu on teekkareiden talkoovoimin rakentama ja kustantama sauna.

Rantasauna
Smökki

Servin mökki

Servin mökki eli Smökki on Otaniemen Teekkarikylässä sijaitseva tunnelmallinen tila ja soveltuu suurienkin juhlien järjestämiseen.

Servin mökki
Sievo Sauna

Sievo Sauna

Sievo Sauna sijaitsee Jätkäsaaressa, Atlantinkatu 7 A:n ylimmässä kerroksessa. Tilasta on myös käynti kattoterassille.

Sievo Sauna
Sitsikeittiö

Sitsikeittiö

Sitsikeittiö on Jämeräntaival 3 A:ssa sijaitseva suurtalouskeittiö, jossa on mahdollista valmistaa ruokaa suurellekin porukalle.

Sitsikeittiö
Takkakabinetti

Takkakabinetti

Jämeräntaival 3 A:ssa sijaitseva Takkakabinetti soveltuu sitsaamiseen ja kokoustamiseen.

Takkakabinetti
Tatamisali_2

Tatamisali

Tatamisali on noin 70 m2 kokoinen tatameilla pehmustettu huone, joka soveltuu erityisesti itsepuolustuslajien harjoitteluun.

Tatamisali
Vaasankatu10_kabineti

Vaasankadun kabinetti ja sauna

Vaasankadun kabinetti ja sauna sijaitsevat Helsingissä, Vaasankatu 10:n ylimmässä kerroksessa.

Vaasankadun kabinetti ja sauna
Yhdistystila2

Yhdistystila

Jämeräntaival 1 B:ssä sijaitseva Yhdistystila soveltuu erinomaisesti esimerkiksi tanssiharjoitusten pitämiseen.

Yhdistystila
Tools on a blue wall

Askartelupaja

Askartelupaja on Jämeräntaival 6:n pyöräkellarin yhteyteen rakennettu pieni, mutta hyvin varusteltu verstas, jota AYY:n jäsenet voivat varata.

Askartelupaja
Tools on a blue wall

Muut tilat

AYY:n jäsenet ja yhdistykset voivat vuokrata myös muutamia tiloja, joiden ylläpidosta vastaa jokin muu taho kuin ylioppilaskunta.

Vuokraa tila tai paku
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu