Ylioppilaskuntasi

Ulkotapahtuma. Karuselli, auringonlasku, savua.

Ylioppilaskuntasi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY edustaa noin 14 000 Aalto-yliopiston taiteen, suunnittelun, talouden ja tekniikan opiskelijaa. AYY valvoo jäsentensä etuja ja tarjoaa heille opiskelija-asuntoja ja palveluita.

Kaikki opiskelijat, jotka suorittavat Aalto-yliopistossa alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa, ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Myös vaihto-opiskelijat ja tohtorikoulutettavat voivat liittyä AYY:n jäseniksi.   

AYY:n tavoitteena on mahdollistaa jäsenilleen maailman paras opiskelijan elämä hyvinvointia edistämällä ja Aalto-yliopiston opetusta kehittämällä. AYY valvoo jäsentensä etuja ja tarjoaa jäsenilleen palveluita, kuten opiskelija-asuntoja ja vuokrattavia juhlatiloja ja kulkuneuvoja.

AYY järjestää kaikille aaltolaisille vuoden mittaan monenlaisia tapahtumia. Myös AYY:n piirissä toimivat yli 200 yhdistystä pitävät jokainen osaltaan huolta siitä, että Aalto-yhteisössä tapahtuu vuoden jokaisena päivänä.

Ylintä päätösvaltaa AYY:ssa käyttää 45-henkinen, kahdeksi vuodeksi kerrallaan valittava edustajisto. Päivittäistä toimintaa johtaa kymmenhenkinen hallitus. Jokainen hallituksen jäsen vastaa yhdestä tai useammasta ylioppilaskunnan toiminnan alueesta eli sektorista, joiden käytännön toiminnasta huolehtivat palkatut asiantuntijat. Luottamushenkilöiden ja työntekijöiden rinnalla ylioppilaskunnassa toimii vuosittain satoja vapaaehtoisia.

AYY lukuina

  • 14 000 jäsentä
  • Yli 200 yhdistystä
  • 130 M€ omaisuus
  • 15 M€ vuotuinen budjetti
  • n. 2 500 opiskelija-asuntoa
  • 40 työntekijää
  • 10 täysipäiväistä hallituksen jäsentä
  • Satoja vapaaehtoisia
Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_8

Mitä minä voin tehdä ylioppilaskunnassa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on olemassa jäseniään varten, ja jäsenet voivat myös osallistua sen toimintaan monin eri tavoin.

Mikä AYY?
Kuvapankki_Vaikuttaminen_1

Vaikuttaminen

Ylioppilaskunta edistää maailman parasta opiskelijan elämää vaikuttamalla koulutukseen, opiskelijaelämään ja opiskelijoiden hyvinvointiin.

Mikä AYY?
Kuvapankki_Mantan_Lakitus_2

Tule meille töihin!

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta työllistää 40 työntekijää työuraansa aloittelevista ammattilaisista pitkän linjan konkareihin.

Mikä AYY?
Pride-kulkue 2018

Yhteistyötahot

Yhteistyökumppanit auttavat AYY:ta tarjoamaan jäsenilleen parhaita mahdollisia palveluita ja ajamaan heidän etujaan yhteiskunnassa.

Mikä AYY?
Polyteekkarimuseo

Polyteekkarimuseo – Polytekarmuséet

Polyteekkarimuseo eli Teekkarimuseo syntyi 1958 teekkareiden yhteisen työn tuloksena Polille.

Polyteekkarimuseo – Polytekarmuséet
Mantan lakitus, ihmnisia nosturissa, konfettia

Aallon opiskelijoiden käyttämiä tunnuksia

Aalto-yhteisö on suurilukuinen, mutta myös uskomattoman monimuotoinen. Tämä monimuotoisuus näkyy paitsi haalareiden väriskaalassa, myös lukuisin muin tavoin.

Kuvapankki_AYY_Ulkoa_1

Historia

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan juuret ovat Helsingin kauppakorkeakoulun, Taideteollisen korkeakoulun ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnissa. Kun kolme yliopistoa yhdistyivät 1.1.2010 Aalto-yliopistoksi, yhdistyivät ylioppilaskunnat samalla uudeksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi.

Hallitus ja pääsihteeri

Organisaatio

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on noin 14 000 jäsenen palvelu- ja edunvalvontajärjestö, jonka kaiken toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jäsenilleen maailman paras opiskelijan elämä.

Mantan lakitus, ihmnisia nosturissa, konfettia

Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Aaltoon uusi opiskelija! Tältä sivulta löydät kootusti uudelle opiskelijalle tärkeää tietoa ja vinkkejä opintojen alkutaipaleelle.

Ylioppilaskuntasi
Kuvituskuva, kukkia

Ylioppilaslehti Aino

Ylioppilaslehti Aino on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä aikakauslehti, jota julkaisee Aalto-yliopiston ylioppilaskunta.

Ylioppilaskuntasi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu