Hyr lokal eller skåpbil

Lokalbokning och prislista

Studentkåren hyr ut flera bastu-, fest, mötes- och hobbylokaler i Esbo och Helsingfors. Studentkårens medlemmar och föreningar kan hyra lokaler för en dag i taget till nedsatt pris.

Anvisningar för bokning och användning av lokaler

Bokning

Lokalerna bokas i  TILA-systemet med bokarens egna Aalto-användarnamn.
Din bokning träder i kraft först när AUS kontor bekräftat den. Bokningar bekräftas i regel följande vardag. Efter bekräftelsen syns bokningen med blå färg i kalendern. Observera att du får en bekräftelse till din e-postadress endast om du valt den egenskapen i TILA. Mer information i TILA systemet.

Om du inte har Aalto-användarnamn bokar du genom att kontakta servicebyrån i Otnäs med denna blankett.


Hyreslokalernas passerkoder

I största delen av AUS lokaler har ett kodlås som bokaren får en engångnyckelkod för från TILA-systemet. Koden aktiveras när bokningen börjar. Bokaren behöver  inte hämta nyckel från vårt kontor för bokningar till dessa lokaler om hen gjort bokningen med sitt Aalto-användarnamn i TILA. Observera att passerkoden börjar fungera först när bokningen godkänts av servicebyrån. Nycklar bör fortfarande avhämtas från AUS servicebyrå i Otnäs till Pysselverkstaden, Studion, AK:s stuga och paketbilen.

Om passerkoden inte fungerar ska du vänta en stund och pröva sedan på nytt. Om koden ännu inte heller fungerar aktivera en ny kod i TILA-systemet genom att välja ”byt kod”. Vänta 15 minuter innan du prövar den nya koden. Om koden fortfarande inte fungerar kan du ta kontakt med servicebolaget. Om du måste använda servicens dörröppningstjänst, meddela om det till adressen [email protected] senast följande vardag. Be inte servicen komma i onödan. Vi fakturerar onödiga servicebesök av bokaren.

Betalning och nycklar

Räkningen skickas till bokaren per epost ungefär 7 dygn före bokningens datum. Om du inte har fått en räkning före bokningens datum är din bokning ändå i kraft som normalt och du kan betala räkningen  när du får den till din epost.
Bokaren ska vara studentkårsmedlem vid tidpunkten för bokningen och under den bokade tiden för att kunna boka till nedsatt medlemspris. Prislistan finns längre ner på sidan.

Om du ska hämta nycklar till din bokning så gör du det på AUS kontor under våra öppethållningstider. Beträffande bokningar under veckoslut hämtas nycklarna på fredag. Nycklarna ska hämtas inom ramen för kontorets öppettider, kontrollera öppettiderna här.

Om du glömt att hämta nycklarna i tid ska du ringa servicejouren. Servicebolaget fakturerar dörröppningstjänsten enligt sin egen prislista (ca. 100-150 €/ gång) och öppningstjänstens pris debiteras alltid av bokaren i sin helhet. Kontaktuppgifterna till hyreslokalernas servicebolag finns här.

Även nyckeln till paketbilen ska hämtas under servicebyråns öppettider. Om nyckeln inte hämtas debiteras bokningsavgiften höjd med 30 euro för en icke annullerad, oanvänd bokning. Lämna tillbaka nyckeln till AUS servicebyrå i Otnäs eller brevinkastet vid Otsvängen före kl. 12 dagen efter bokningen.

Avbokningar

Om du av någon anledning inte behöver lokalbokningen kom ihåg att annullera den senast 14 hela dygn före bokningsdagen genom att ta bort bokningen ur bokningskalendern eller genom att kontakta Servicebyrån per epost eller telefon. För annulleringar som görs efter det (under 14 dygn till bokningdagen) debiteras alltid hela bokningsbeloppet. Avgiftsfria lokaler ska avbokas minst 1 dygn och skåpbilen minst 2 dygn på förhand. En oannullerad och oanvänd skåpbilsbokning debiteras alltid med hela bokningsbeloppet.

Avbokningarna görs i TILA. Om du inte har Aalto-användarnamn kan du också avboka genom att skicka e-post till AUS ([email protected]) minst 14 dygn före lokalens bokningsdag.

Användningstider för lokalerna

AUS lokaler hyrs i regel ut för en kväll i taget. Lokaler kan också hyras dagtid och priserna avtalas då med AUS från fall till fall.
Till Servin mökki kan du ansöka om nattanvändningstillstånd med ett separat formulär. En tilläggsavgift krävs för nattanvändningstillståndet.

Uppvärmning av bastu

Gorsu, Ossinsauna, Strandbastuns stora sida, OK20 bastun, Bistervägens takbastu och Otstrandens takbastu i Otnäs samt Siveo Sauna på Busholmen & Vasagatans bastu i Berghäll:

Lokalanvändaren sätter på bastun själv genom att trycka på knappen i lokalen. Tryck ett par-tre sekunder på knappen då den röda lampan som berättar om uppvärmning tänds. Uppvärmningen slocknar av sig själv när användningstiden upphör. Bastun i Strandbastuns lilla sida är vedeldad och värms upp själv. Uppvärmningsmöjligheter för elbastuugn är följande i våra lokaler:

-Otstrandens och Bistervägens takbastur, Ossinsauna, Sievo Sauna och Vasagatans bastu: vardagar 16-21.30, veckoslut och helgdagar kl. 16-22.
- Gorsu: kl. 15-01
-Strandbastuns stora sida och OK20 bastu: kl. 12-03. Observera att bastuns maximiuppvärmningstid är 8h åt gången dvs. om bastun värms upp kl. 12 slocknar den då kl. 20. Det är inte möjligt att förlänga uppvärmningstiden. Bastun slocknar senast kl. 03 oberoende av när bastun började värmas.

Användningsregler för lokalerna

Den som hyr en lokal ansvarar för lokalen och lösöret i den under den tid personen förfogar över nyckeln. Användningsreglerna för studentkårens hyreslokaler och sanktionerna för brott mot dem kan du läsa bakom denna länk. Beakta särskilt användningstiderna för lokaler i bostadsfastigheter.

Indragen bokningsrätt

AUS styrelse beslutade på sitt möte 14/2015 att dra in rätten att boka evenemangslokaler för alla personer som efter en första påminnelse låtit bli att betala fakturan. Rätten att boka återställs när betalningen inkommit på AUS konto.

Tillgänglighet 

Allt mer uppmärksamhet har fästs vid tillgängligheten i AUS evenemangslokaler. En del lokaler är tillgängliga och förhandsguidningen har även förbättrats för en del icke-tillgängliga lokaler. På lokalernas webbplatser finns nu  tillgänglighetsinformation och en helhetsbild fås bäst på tillgänglighetswebbplatsen.

Prislista

Bifogade prislista för AUS hyreslokaler för medlemmar och föreningar gäller tillsvidare. OBS! På grund av att underhållskostnaderna stigit är förändringar på kommande för hyreslokalernas hyrespriser, speciellt bastulokaler.

Bastur

AUS medlemmar och föreningar 
Hyra (€) 

Övriga

Hyra (€)

Gorsu 130 350
Bistervägens takbastu 100 300
OK20 stora sidan 150  400 
OK20 lilla sidan 120 200 
OK20 bastun 80 150 
Ossinsauna 130 350 
Otstrandens takbastu 250 500
Sievo Sauna 200

Sön-Tors: 350

Fre-Lör och helgdagar: 400

Vasagatans bastu & kabinett 130 

Sön-Tors: 350

Fre-Lör och helgdagar: 400

     

Strandbastun

AUS medlemmar och föreningar 
Hyra (€) 

Övriga

Hyra (€)

Strandbastuns stora sida 300 

Förenad pris för Strandbastuns stora sida och Strandbastuns lilla sida:

Sön-Tors: 800

Fre-Lör och helgdagar: 950

Strandbastuns lilla sida 100  -
Badtunna 130 -

Servin mökki 

AUS medlemmar och föreningar 
Hyra (€) 

Övriga

Hyra (€)

Servin mökki 350 

Förenad pris för Servin mökki och Servin mökkis kök:

Sön-Tors: 800

Fre-Lör och helgdagar: 900

Servin mökkis kök 150  -
Nattanvändningstillstånd (kl. 01–05), ansöks separat  130 (när man ansökt minst 2 veckor före reservation, därefter 180) 150 (när man ansökt minst 2 veckor före reservation, därefter 180)
     

Övriga evenemangslokaler

AUS medlemmar och föreningar 
Hyra (€) 

Övriga 

Hyra (€)

Allaktivitetslokalen (hyrs endast ut till AUS-medlemmar) 0 -
Braskabinettet

50 (3-6 timmar)

100 (7-12 timmar)

från 100 uppåt
Byns vardagsrum 0 100
Föreningslokalen (hyrs endast ut till AUS-medlemmar) 0 -
Pysselverkstaden  50 
OK20 övre våningen 100 500 
Ossinkulma 100 
Otstrandens klubbrum 50  100 
Pelimanni (tidigare Spellokalen)

50 (3-6 timmar)

100 (7-12 timmar)

från 100 uppåt
Sitsköket  50 100
Tatamisalen (hyrs endast ut till AUS-medlemmar) 0 -
Vasagatans kabinett (9–16; 3 timmar i taget)  30  100 
Studion (hyrs endast ut till AUS-medlemmar) 50  – 

Mer information

Sievo Sauna

Sievo Sauna

Sievo Sauna finns i översta våningen vid Atlantgatan 7 på Busholmen. Från lokalen finns också tillträde till takterrassen.

Sievo Sauna
Otaranta 8

Otstrandens takbastu

Otstrandens takbastu ligger på översta våningen vid Otstranden 8 E och har två balkonger med utsikt över Otstrandens båtklubb till Bredviken.

Otstrandens takbastu
Gorsu

Gorsu

Gorsu är en fönsterlös lokal i källarvåningen med bastu, omklädningsrum och allrum. Den passar till exempel för bastukvällar och fester.

Gorsu
Jämeräntaipaleen kattosauna

Bistervägens takbastu

Bistervägens takbastu finns i översta våningen på Bistervägen 3 A.

Bistervägens takbastu
Otakaari 20

OK20

I nedre våningen vid Otsvängen 20 finns två separata festlokaler som är åtskilda av en bastu.

OK20
OK18

Ossinsauna

Ossinsauna ligger i nedre våningen vid Otsvängen 18. Lokalen kan anpassas till många olika användningsändamål tack vare inredningen som är lätt att flytta.

Ossinsauna
Rantsu_iso_sauna

Strandbastun

Strandbastun är en bastu som teknologerna byggt och bekostat med talkokrafter.

Strandbastun
Vaasankatu10_sauna

Vasagatans kabinett och bastu

Vasagatans kabinett och bastu finns i Helsingfors, i översta våningen på Vasagatan 10.

Vasagatans kabinett och bastu
Otakaari 20

OK20, övre våningen

I övre våningen vid Otsvängen 20 finns en 130 kvadratmeter stor festlokal som lämpar sig särskilt för sitsar.

OK20, övre våningen
Ossinkulma2

Ossinkulma

Ossinkulma är en ljus och trivsam lokal i nedre våningen vid Otsvängen 18 A.

Ossinkulma
Otarannan kerhotila2

Otstrandens klubbrum

Otstrandens klubbrum kan anpassas för många olika ändamål.

Otstrandens klubbrum
A room with sofas, table and a microphone for karaoke.

Pelimanni (tidigare Spellokalen)

Pelimanni passar till exempel för att ordna chill-, spel- eller filmkvällar eller till och med avslappnade cocktailbjudningar.

Pelimanni (tidigare Spellokalen)
Smökki

Servin mökki

Servin mökki, dvs. Smökki, är en stämningsfull lokal i Otnäs som passar också för stora fester.

Servin mökki
Takkakabinetti

Braskabinettet

På Bistervägen 3 finns Braskabinettet, som passar bra för sitsar och möten.

Braskabinettet
Tools on a blue wall

Pysselverkstaden

Pysselverkstaden är en liten men välutrustad verkstad i anslutning till cykelförrådet i källaren vid Bistervägen 6 och kan bokas av AUS medlemmar.

Pysselverkstaden
Kylän_olohuone_2

Byns vardagsrum

Byns vardagsrum är en lokal som passar för många typer av träffar och tillställningar.

Byns vardagsrum
Monitoimitila

Allaktivitetslokal

Allaktivitetslokalen finns i föreningskorridoren mellan trapporna A och C på Bistervägen 3. På lokalens långa vägg finns speglar och en balettstång så den lämpar sig speciellt bra för danstimmar.

Allaktivitetslokal
Sitsikeittiö

Sitsköket

Sitsköket är ett storkök vid Bistervägen 3 A där man kan laga mat också för ett stort antal människor.

Sitsköket
Tatamisali_2

Tatamisalen

Tatamisalen är ett cirka 70 m2 stort rum med tatamigolv som lämpar sig särskilt för kampsportsträningar.

Tatamisalen
Yhdistystila2

Föreningslokalen

Föreningslokalen vid Bistervägen 1 B lämpar sig utmärkt för till exempel dansträningar.

Föreningslokalen
Tools on a blue wall

Övriga lokaler

AUS medlemmar och föreningar kan också hyra vissa lokaler som inte ägs av studentkåren.

Hyr lokal eller skåpbil
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat