Kestävä AYY

Kohti kestävää maailmaa

Ekologisesti kestävä ja oikeudenmukainen ylioppilaskunta luo puitteet maailman parhaalle opiskelijan elämälle myös tulevaisuudessa.

Winter, students and snow in a park

Kestävyys on ylioppilaskunnan ydinarvoja. AYY:n tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä ympäristökysymyksissä ja olla osana ratkaisua ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä sekä muiden ympäristöongelmien torjumisessa.

AYY:n tavoitteena on yliopistoyhteisö, jossa kestävyyden huomiointi on kiinteä osa kaikkea toimintaa – palveluista ja vaikuttamistyöstä aina aaltolaisten jokapäiväiseen arkeen. Tavoitteiden kehitystä seurataan ja arvioidaan vuosittain vuodesta 2020 eteenpäin kestävän kehityksen raportoinnin avulla.

AYY edistää kestävämpää maailmaa oman toimintansa lisäksi myös laajemmin yliopistoyhteisössä. AYY on mukana Aalto-yliopiston työryhmissä, jotka edistävät kestävyyden periaatteita koko yliopistossa.

UN sustainable development goals

Kestävän kehityksen tavoitteet

AYY on sitoutunut edistämään toiminnassaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Kestävä AYY
A forest in the snow

AYY:n kestävän kehityksen periaatteet

Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat AYY:n päivittäistä toimintaa.

Kestävä AYY

Uutiset aiheeseen liittyen

AaltoSDG logo text on yellow background
Ajankohtaista Julkaistu:

Rakenna kestävämpää Aaltoa AaltoSDG-mobiilisovelluksen avulla

Sovelluksen avulla kiritetään Aallon kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista opetuksen, tutkimuksen, taiteen sekä aaltolaisen arjen näkökulmasta.
AYY:n edustajat Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY vaikutti laajasti kansallisten opiskelijaliittojen toimintaan

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on vaikuttanut tehokkaasti kansallisten opiskelijaliittojen toimintaan tänä syksynä. Aaltolaisia on valittu kansallisten liittojen johtoon ja AYY:n aloitteet muuttaneet liittojen toimintaa yhdenvertaisempaan ja kestävämpään suuntaan.
Kuvapankki_Kävelyllä_2
Tiedote Julkaistu:

AYY allekirjoitti Chilen COP25-ilmastokokouksen vaatimuskirjeen, mukana yli 200 korkeakoulua

AYY on mukana Chilen COP25-ilmastokokouksen vaatimuskirjeessä, jossa korkeakoulut ja korkeakouluverkostot ympäri maailmaa julistavat ilmastohätätilan.
A sunny street view and one of the buildings of Cyprus University of Technology
Blogi Julkaistu:

From Cyprus to Finland: a one-week Erasmus+ staff exchange experience at AYY

The Coordinator of the Environmental Policy office of Cyprus University of Technology spent an Erasmus+ staff exchange week at AYY. What were the key learning points?
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu