Kestävä AYY

Kohti kestävää maailmaa

Ekologisesti kestävä ja oikeudenmukainen ylioppilaskunta luo puitteet maailman parhaalle opiskelijan elämälle myös tulevaisuudessa.

Winter, students and snow in a park

Kestävyys on ylioppilaskunnan ydinarvoja. AYY:n tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä ympäristökysymyksissä ja olla osana ratkaisua ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä sekä muiden ympäristöongelmien torjumisessa.

AYY:n tavoitteena on yliopistoyhteisö, jossa kestävyyden huomiointi on kiinteä osa kaikkea toimintaa – palveluista ja vaikuttamistyöstä aina aaltolaisten jokapäiväiseen arkeen. Tavoitteiden kehitystä seurataan ja arvioidaan vuosittain vuodesta 2020 eteenpäin kestävän kehityksen raportoinnin avulla.

AYY edistää kestävämpää maailmaa oman toimintansa lisäksi myös laajemmin yliopistoyhteisössä. AYY on mukana Aalto-yliopiston työryhmissä, jotka edistävät kestävyyden periaatteita koko yliopistossa.

UN sustainable development goals

Kestävän kehityksen tavoitteet

AYY on sitoutunut edistämään toiminnassaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Kestävä AYY
A forest in the snow

AYY:n kestävän kehityksen periaatteet

Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat AYY:n päivittäistä toimintaa.

Kestävä AYY

Uutiset aiheeseen liittyen

Jämeräntaival 3
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n asunnoissa käytetään fossiilivapaata energiaa vuodesta 2020 lähtien

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön.
Kuvassa blogitekstin kirjoittaja Tua Videman.
Blogi Julkaistu:

Jätetään risteilyt ja pidetään tulevaisuus 

Vaikuttaminen ei tarkoita kaiken ihanan opiskelijaelämän loppumista.  Vapaaehtoiskulttuuri, yhdessä laulaminen  Smökin pöytien ääressä, Unisportin sarjapelit ja mahdollinen wappu ovat kaikki hyviä ja tärkeitä asioita –pidetään ne. 
AaltoSDG logo text on yellow background
Ajankohtaista Julkaistu:

Rakenna kestävämpää Aaltoa AaltoSDG-mobiilisovelluksen avulla

Sovelluksen avulla kiritetään Aallon kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista opetuksen, tutkimuksen, taiteen sekä aaltolaisen arjen näkökulmasta.
AYY:n edustajat Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY vaikutti laajasti kansallisten opiskelijaliittojen toimintaan

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on vaikuttanut tehokkaasti kansallisten opiskelijaliittojen toimintaan tänä syksynä. Aaltolaisia on valittu kansallisten liittojen johtoon ja AYY:n aloitteet muuttaneet liittojen toimintaa yhdenvertaisempaan ja kestävämpään suuntaan.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu