Kestävä AYY

Kestävyys on ylioppilaskunnan ydinarvoja. AYY:n tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä ympäristökysymyksissä ja olla osana ratkaisua ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä sekä muiden ympäristöongelmien torjumisessa.

AYY:n tavoitteena on yliopistoyhteisö, jossa kestävyyden huomiointi on kiinteä osa kaikkea toimintaa – palveluista ja vaikuttamistyöstä aina aaltolaisten jokapäiväiseen arkeen. Tavoitteiden kehitystä seurataan ja arvioidaan vuosittain vuodesta 2020 eteenpäin kestävän kehityksen raportoinnin avulla.

AYY edistää kestävämpää maailmaa oman toimintansa lisäksi myös laajemmin yliopistoyhteisössä. AYY on mukana Aalto-yliopiston työryhmissä, jotka edistävät kestävyyden periaatteita koko yliopistossa.

UN sustainable development goals

Kestävän kehityksen tavoitteet

AYY on sitoutunut edistämään toiminnassaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Kestävä AYY
A forest in the snow

AYY:n kestävän kehityksen periaatteet

Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat AYY:n päivittäistä toimintaa.

Kestävä AYY
Atlantinkatu_taivas_web

Kestävän kehityksen avainluvut

AYY:n kestävän kehityksen vaikutukset liittyvät ylioppilaskunnan keskeisiin toimintoihin: opiskelijavaikuttamiseen, Aalto-yhteisön rakentamiseen sekä asumisen kehittämiseen.

Kestävä AYY

Uutiset aiheeseen liittyen

Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Hae SYLin toimikuntiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Maailman kestävintä opiskelijan elämää?

AYY:n strategian mukaisesti ylioppilaskunta pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mutta riittääkö pelkkä hiilineutraaliuden tavoittelu? Toimintamme kestävyyttä ei voida arvioida vain yhdellä mittarilla.
A collection of wildflower seeds in boxes
Ajankohtaista Julkaistu:

Nurmikoista niityiksi -tutkimusprojektilla lisää luonnon monimuotoisuutta Otaniemeen

AYY on mukana tutkimushankkeessa, jossa selvitetään ratkaisuja luonnon monimuotoisuuskatoon.
Opiskelijat istumassa nurmikolla haalareissa
Blogi Julkaistu:

Jottei poikkeusajoista tulisi uutta normaalia

Kaikkien kriisien ratkaisu edellyttää uusia ongelmanratkaisukeinoja ja sopeutumista uuteen. Haluaisin elää arkea, jossa tavaroiden ostaminen ei olisi enää tapa luoda sosiaalista yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu