Hae mukaan toimintaan

Vapaaehtoisena voit esimerkiksi järjestää tapahtumia, kehittää kampusta tai osallistua opiskelijoiden edunvalvontaan. Toiminnassa pääset osaksi monimuotoista yhteisöä, jossa voit pitää hauskaa, muodostaa elämänmittaisia ystävyyssuhteita ja kehittää hyödyllisiä työelämätaitoja.

Auki olevat haut

Mikä AYY:n vapaaehtoistehtävistä sopisi sinulle parhaiten? Tutustu tehtäviin, lue lisää ja hae mukaan!

Board members holding papers

Edustajisto

Kiinnostaako sinua päättää jopa 17 000 opiskelijan yhteisistä asioista ja käyttää AYY:n ylintä valtaa? Joka toinen vuosi opiskelijat valitsevat edustajistovaaleissa 45 jäsentä päättämään ylioppilaskunnan asioista. 

Hakuaika: parittomien vuosien syksyllä

Hallitus

AYY:n hallitukseen valitaan vuosittain noin 10 opiskelijaa, jotka johtavat ylioppilaskunnan arjen toimintaa. Hallitus vastaa toimintasuunnitelman toteuttamisesta ja edustaa ylioppilaskuntaa. 

Hakuaiaka: vuosittain loka- marraskuussa.

Tutorointi

Haluatko olla opastamassa uusia opiskelijoita osaksi Aalto-yhteisöä ja varmistamassa kaikille sujuvan alun opinnoissa? Tutoreilla on tärkeä rooli etenkin opintojen ensimmäisinä viikkoina.

Hakuaika: vuosittain helmi-maaliskuussa.

Hallopedit (opiskelijaedustajat)

Hallopedina pääset vaikuttamaan siihen, millaista opiskelu ja opinnot ovat Aalto-yliopistossa.  Tehtäviä on tarjolla todella monipuolisesti oman kiinnostuksen ja käytettävissä olevan ajan mukaan.

Hakuaika: vuosittain marraskuussa, mutta paikkoja aukeaa myös ympäri vuoden.

Campus Section washing Manta

Yhteisöjaosto Aava

Lisää yhteisöllisyyttä Aalto-yliopistoon! Yhteisöjaosto Aavassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia ja muita aktiviteetteja opiskelijoille. Aavalla on tärkeä rooli Aalto-kulttuurin edistämisessä, uudistamisessa ja ylläpitämisessä. 

Hakuaika: vuosittain loppusyksyllä.

Kampusjaosto

Miten Otaniemen kampuksesta saataisiin entistäkin parempi? Kampusjaoston tehtävä on kehittää, ylläpitää ja aktivoida kampusta. Toiminnassa pääset vaikuttamaan mm. asumisen asioihin ja kampuksella järjestettäviin tapahtumiin – suurelta osin myös oman kiinnostuksesi mukaan! 

Hakuaika: 

Teekkarijaosto

Millaista teekkarikulttuuria- ja perinteitä haluat olla luomassa? Teekkarijaostossa toimii laaja kattaus toimikuntia, jotka kokoavat yhteen eri kiltojen edustajia. Tutustu toimikuntiin ja hae mukaan!

Hakuaika: 

Museojaosto- ja toimikunta

Haluaisitko olla mukana kehittämässä, esittelemässä ja ylläpitämässä Opiskelijakulttuurimuseota? Museon vapaaehtoisena voit tehdä roolista itsesi näköisen, sillä tekemistä riittää erilaisille ihmisille kiinnostuksen ja osaamisen mukaan. 

Hakuaika:

AYY:n toiminta

AYY:n 2024 hallitus

Organisaatio ja päätöksenteko

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on noin 14 000 jäsenen palvelu- ja edunvalvontajärjestö, jonka kaiken toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jäsenilleen maailman paras opiskelijan elämä.

Edustajisto kokoustaa

Edustajistovaalit

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit pidettiin syksyllä 2023.

Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_7

Yhteisöjaosto Aava

Aavan tavoitteena on tuoda kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat yhteen ja mahdollistaa yhdessä tekemisen iloa ja suuria elämyksiä kaikille aaltolaisille opintoalasta riippumatta.

Vapaaehtoiset
Kampusjaosto Smökin katolla julistamassa Wappua

Kampusjaosto

Tarkoituksena on luoda entistäkin viihtyisämpi asuin- ja opiskeluympäristö, joka tarjoaa edellytykset opiskelijakulttuurille, yhteishengelle ja hyvinvoinnille.

Vapaaehtoiset
Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_4

Tutorointi

Tutoreiden tärkein tehtävä on opastaa ensimmäisen vuoden opiskelijoita heidän opintojensa alkuvaiheessa ja toivottaa heidät tervetulleiksi Aalto-yhteisöön.

Vapaaehtoiset
Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_8

Opiskelijaedustajat

Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat Aallon opiskelijoita, jotka osallistuvat yliopiston päätöksentekoon ja kehittämiseen.

TJ

Teekkarijaosto

Teekkarijaosto vaalii teekkariperinteitä sekä ylläpitää ja kehittää teekkarikulttuuria.

Vapaaehtoiset
Polyteekkarimuseo

Museojaosto ja -toimikunta

Museon vapaaehtoisten tehtävä on ylläpitää, esitellä ja kehittää Opiskelijakulttuurimuseota ja sen toimintaa.

Vapaaehtoiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu