Hallinnolliset asiakirjat

Saavutettavuusseloste - Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ayy.fi-sivustoa ja sen mobiilisovellusta koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi, jonka tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle.

ayy.fi-sivusto on julkaistu 3.9.2019. Verkkosivujen kehittämisessä on huomioitu direktiivin vaatimukset ja työtä jatketaan edelleen. Selosteen tiedot perustuvat itsearvioon.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on sitoutunut noudattamaan saavutettavuusstandardeja. Varmistamme saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

  • saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • saavutettavuus on otettu huomioon ylioppilaskunnan käytännöissä.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tavoitteena ovat teknisesti saavutettavat, sisällöllisesti ymmärrettävät ja käyttöliittymältään selkeät ja helppokäyttöiset verkkosivut kaikenlaisille käyttäjille.

ayy.fi-sivusto vastaa saavutettavuusvaatimuksia suurelta osin. Verkkosivustolla on parannettavaa seuraavissa asioissa:

  • kuvien tekstikuvaukset (alt-tekstit)
  • pdf-tiedostojen käyttö

Sivusto käyttää Open Street Map (OSMF) -aineistoa, jotta AYY:n tapahtumiin saadaan lisättyä kartta, ja tapahtuman sijainti löytyy helposti. Kartta-aineiston lähde on OpenStreetMap Foundation, St John’s Innovation Centre, Cowley Road, Cambridge, CB4 0WS, Iso-Britannia. OSMF haluaa palvelunsa olevan saavutettava kaikille käyttäjille. Mikäli huomaat saavutettavuusongelmia kartassa, klikkaa "Report a problem" -painiketta (ilmoita ongelmasta) ko. kartasta, ja voit ilmoittaa asiasta lisäämällä merkinnän (lisätietoja englanniksi OSMF:n sivuilta).

Jos huomaat puutteita sivuston saavutettavuuteen liittyvissä asioissa, voit laittaa palautetta sähköpostitse osoitteeseen: [email protected].

Vastaamme palautteisiin viimeistään kahden viikon kuluessa.  Pyrimme aktiivisesti korjaamaan saavutettavuudessa havaittuja puutteita.

Tämä seloste on laadittu 30.9.2019.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu