Servin mökki

Servin mökki, dvs. Smökki, är en stämningsfull lokal i Otnäs som passar också för stora fester.
Smökki

Servin mökki ligger mitt i Teknologbyn. Den har en stor sal, ett mindre rum som kallas akvariet, och ett storkök. Sitsar eller motsvarande fester för ungefär 200 personer kan ordnas i lokalen. I entrén finns en garderob för cirka 100 gäster. Flera bröllop har också ordnats i Smökki. Avståndet till Otnäs kapell är cirka 150 meter. Servin mökki har godkänts som utskänkningsområde så innehavaren av utskänkningstillståndet kan vid behov använda lokalen som utskänkningsområde.

Observera att många stora fester ordnats i lokalen och taket är fullt av nitar efter bland annat dekorationer.

Salen

Salen har ljudåtergivningssystem och en liten mixer. Mikrofoner finns också om ni ber servicebyrån om nycklarna till mikrofonskåpet. I salen begränsas ljudnivån endast av de allmänna användningsreglerna. Kom ihåg att hålla volymen på en rimlig nivå under hela evenemanget så att inte festen orsakar några betydande olägenheter för dem som bor i området.

Akvariet

Akvariet är åtskilt från salen med stora fönster täckta av mörka draperier. Akvariet används vanligen som bakrum under evenemang och för att lagra stolar och bord som inte behövs, men det kan också användas som ett lugnare sidorum eller för små efterfester. Akvariet har två höga kylskåp.

Kök

Smökki har ett moderniserat storkök. Köket har en varmluftsugn, två stokökskastruller, en stekhäll, en diskmaskin och en kaffekokare. Lokalen har ett kylrum och flera mindre kylapparater för att hålla varor kalla. Det finns plats för 10 personer som lagar mat samtidigt.

På grund av arbetarskyddet får köket endast användas under tillsyn av en person som avlagt en särskild köksutbildning eller av yrkespersoner i köksbranschen (till exempel cateringservicen). Om du vill använda köket i Smökki och har gått en kökskurs kan du fylla i det här formuläret. AUS ordnar några kökskurser varje år.

Köket kan också bokas separat utan att man bokar resten av stugan. Då måste den som bokat köket se till att inte orsaka buller som stör dem som eventuellt bokat salen.

En detaljerad lista över lösöret i köket finns på lokalens granskningslista.

Användningstid

Servin mökki får användas kl. 12–01.

Till Servin mökki kan du ansöka om nattanvändningstillstånd med det här formuläret. En separat avgift debiteras för nattanvändningstillstånd. Med nattanvändningstillstånd får lokalen användas fram till kl. 05. Observera att ljudet stängs av kl. 02. Evenemanget ska avslutas i god tid så att ni hinner städa och tömma lokalen före kl. 05. Den som använder lokalen ska ta hänsyn till invånarnas nattro bland annat när det gäller bullret.

Med tanke på städningen och servicen är det viktigt att lokalen verkligen är tom utanför bokningstiden. Om ni behöver förlänga användningstiden måste ni kommer överens om det i god tid på förhand med AUS. Förlängningar debiteras per timme.

OBS! Om bokaren har koder till TILA-systemet kan hen aktivera passerkoden från bokningsuppgifterna och behöver inte avhämta en nyckel på AUS kontor. Passerkoden aktiveras 15 minuter före bokningens början.

Tillgänglighetsinformation

Ingången till lokalen är tillgänglig.  Invatoalett finns i lokalen. Ingången till Servin Mökkis terrass är tillgänglig yttre vägen.

Från Aalto-universitetets metrostation kan man anlända till Servin Mökki med buss 111 eller 52 och kliva av vid hållplatsen Teknologbyn.  Enklast kommer man till lokalen längs med backen mot parkeringsplatsen eftersom den är bredare och mer långsluttande.

Bilder

  Smökki_arki
  Smökki_pohjakuva
  Lokalbokning och prislista
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
  Dela
  URL kopierat