Hållbar AUS

Hållbarhet är ett av studentkårens kärnvärderingar. AUS mål är att gå i bräschen i miljöfrågor och vara en del av lösningen för  klimatförändringens bekämpning, bevarandet av naturens mångfald och bekämpandet av andra miljöproblem.

AUS mål är en universitetsgemenskap där hållbarhetsbeaktande är en stadig del av all verksamhet-  från tjänster och påverkansarbete till aaltoiternas alldagliga vardag. Målen följs upp och utvärderas årligen från och med år 2020 med hjälp av rapporteringen av hållbar utveckling.

AUS befrämjar en hållbar värld även mer omfattande i universitetsgemenskapen utöver sin  egen verksamhet. AUS sitter i Aalto-universitetets arbetsgrupper som befrämjar hållbarhetsprinciperna vid hela universitetet.

UN sustainable development goals

AYY's sustainability goals

AYY is committed to promoting all sustainable development goals of the UN in our activities.

Sustainable AYY
A forest in the snow

AUS principer för hållbar utveckling

AUS dagliga verksamhet styrs av principerna för hållbar utveckling.

Hållbar AUS
Atlantinkatu_taivas_web

Nyckeltal för hållbar utveckling

AUS verkningar för hållbar utveckling gäller studentkårens centrala funktioner: studiepåverkan, byggandet av Aaltogemenskapen och boendeutveckling.

Hållbar AUS

Uutiset aiheeseen liittyen

Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Sök till FSF:s kommittéer

Aalto-universitetets studentkårsmedlemmar har nu möjlighet att söka till Finlands studentkårers förbunds FSF:s delegation för utvecklingssamarbete (KENKKU) och klimatnätverket. I kommittéerna får du lära dig och göra nationellt påverkansarbete om utvecklingssamarbete och klimatpolitik.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Världens hållbaraste studentliv? 

Enligt AUS strategi strävar studentkåren efter kolneutralitet fram till år 2030 men räcker enbart strävan efter kolneutralitet? Verksamhetens hållbarhet kan inte utvärderas med endast en mätare.
A collection of wildflower seeds in boxes
Ajankohtaista Publicerat:

Mer naturmångfald i Otnäs med forskningsprojektet Från gräsmattor till ängar

AUS deltar i ett forskningsprojekt som utreder lösningar för naturens mångfaldsförlust.
Opiskelijat istumassa nurmikolla haalareissa
Blog Publicerat:

För att undantagstider inte skulle bli det nya normala

Nya problemlösningsmetoder och anpassning till det nya förutsätts för att lösa alla kriser. Jag skulle vilja leva en vardag där köpandet av saker inte längre skulle vara ett sätt att skapa social gemenskap.
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat