Strandbastun

Strandbastun är en bastu som teknologerna byggt och bekostat med talkokrafter.
Rantsu_iso_sauna

Strandbastun finns i Otnäs bakom Bistervägen 5. Den har två separata sidor – en stor och en liten – som kan bokas separat eller samtidigt. Den stora sidan passar bra också för större bastukvällar eller sitsar medan den lilla sidan räcker för ett mindre gäng. Framför terrassen finns en stor grill. Vid stranden finns också en brygga, men vattnet är inte djupt.

Strandbastun får användas kl. 14–07. Bastun på stora sidan är varm kl. 12–03 och bastun sätts på själv från elaggregatet. Med tanke på städningen och servicen är det viktigt att lokalen verkligen är tom utanför bokningstiden. Om ni behöver förlänga användningstiden måste ni kommer överens om det i god tid på förhand med AUS. Förlängningar debiteras per timme.

Stora sidan

Bastu: Plats för cirka 30 personer, elaggregat som värms upp automatiskt.
Allrum: Bord och stolar för cirka 25 personer, soffor framför fönstren.
Kök: Spis, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kaffekokare och dryckeskylare. Inga kärl.
Övrigt: Öppen spis. Högklassig ljudåtergivning och filmduk.

Lilla sidan

Bastu: Plats för cirka 10 personer. På lilla sidan finns en vedbastu som ni får värma upp själva. Kom ihåg tändstickorna!
Allrum: Soffor och bord. Lokalen rymmer cirka 10 personer.
Minikök: Kylskåp och spis. Inga kärl.
Övrigt: Öppen spis.

Badtunna

I anslutning till Strandbastun finns badtunnan (baljan) Lotina. För att få använda badtunnan måste ni boka åtminstone en bastu. Det är förbjudet att använda egna badtunnor vid Strandbastun. Brott mot regeln medför en sanktionsavgift på 100 euro. Läs användningsreglerna för badtunnan!

Ta också en titt på den virtuella modellen av Strandbastun.

OBS! Om bokaren har koder till TILA-systemet kan hen aktivera passerkoden från bokningsuppgifterna och behöver inte avhämta en nyckel på AUS kontor. Passerkoden aktiveras 15 minuter före bokningens början.

Tillgänglighetsinformation

Lilla sidan: Uppehållsrummen är tillgängliga. Dusch- och bastuutrymmena är delvis otillgängliga på grund av smala dörröppningar och utrymmets litenhet. Invatoalett finns inte i lokalen.

Stora sidan: Till uppehållsrummet kommer man tillgängligt genom lilla sidans skjutdörr. Omklädnings-, bastu- och duschutrymmena är rymliga och tillgängliga. Invatoalett finns inte i lokalen.

Badtunnan: Badtunnan är otillgänglig. Det finns trappor upp till baljans terrass. Badtunnans terrass är i övrigt tillgänglig.

Passagen till Strandbastuns gård är inte helt tillgänglig. Den lättframkomligaste rutten till Strandbastun är via Strandpromenaden. I  änden på Strandpromenaden på adressen Otstranden 6–8 finns en parkeringsplats där det är möjligt att lämna bilen och där taxin kan stanna.

Bilder

  Rantsu_iso_puoli

  Stora sidan

  Rantasauna keittiö
  Rantsu_iso_sauna

  Stora sidans bastu

  Rantasauna pukuhuone
  Rantsu_pieni_puoli

  Lilla sidan

  Rantsu_peini_sauna

  Lilla sidans bastu

  Rantasauna palju
  Rantsu_pohjakuva
  Lokalbokning och prislista
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
  Dela
  URL kopierat