Dörröppningstjänst till AUS boende

När slottsvärdarnas allmännycklar togs i februari 2021 lovades utreda boendevänligare alternativ till dörröppningstjänsten som servicebolaget erbjuder. I fortsättningen sköter Securitas dörröppningen för AUS invånare alla dagar och alla tider på dygnet till priset 30 euro, om boenden låser ut sig ur bostaden. Dörröppningstjänst träder i kraft 6.4.2021.
Avaimet keltaisella taustalla

Securitas öppnar dörren alla dagar och alla tider på dygnet till priset 30 euro.

Om du bor i AUS bostad i Esbo eller Helsingfors och låser ut dig ur din bostad ring Securitas journummer 060013513.

Undantag: Servi Maijas väg 1, Servigränden 2 och Jorddammsvägen.

Aalto-universitetets studentkår har ungefär 2600 studentbostäder i Esbo och Helsingfors, som är hem för ungefär 3200 studentkårsmedlemmar. AUS styrelse beslutade på sitt möte 06/2021 att ta allmännycklarna av boendenas förtroendepersoner dvs. slottsvärdarna, för AUS kan inte ålägga boendena uppgifter som hör till hyresvärden eller servicen. Syftet med beslutet är att minska risken om allmännycklarna tappas bort.

I samband med samma beslut lovades utreda boendevänligare alternativ till dörröppningstjänsten som servicebolaget erbjuder. Nu har fastighets- och boendeteamet förhandlat om en rimligt prissatt dörröppningstjänst med Securitas till alla som bor i AUS bostad. Dörröppningstjänst träder i kraft 6.4.2021.

Securitas öppnar dörren alla dagar och alla tider på dygnet till priset 30 euro.

  1. Om du bor i AUS bostad i Esbo* eller Helsingfors** och låser ut dig ur din bostad ring Securitas journummer 060013513. Samtal kostar 8,21 cnt/samtal + lna/msa.
  2. Du måste bevisa ditt identitet genom att visa ett officiellt identitetsbevis med foto eg. pass eller EU identitetskort. Dörröppning kan endast beställas av en person som är permanent inskriven hos AUS.
  3. Securitas skickar en faktura för dörröppningen till boenden. Om du inte betalar fakturan räkningen innan den sista betalningsdagen skickar Securitas två påminnelsefakturor innan den går till insamling. Om du har frågor kring räkningen, kontakta Securitas.

Det lönar sig alltså inte längre att ringa servicebolaget eller slottsvärden utan ring alltid Securitas. I normalfall skulle det vara möjligt att hämta reservnycklar från Otnäs servicebyrå  men det här alternativet är på paus på grund av undantagstillståndet som coronaviruset medfört.  AUS följer myndigheternas anvisningar och strävar att öppna servicebyrån så snart som möjligt när det är tryggt.

*Obs! Securitas dörröppningstjänst gäller inte Otaniemen Asuntosäätiös objekt Servi Maijas väg 1 och Servigränden 2. I de här objekten sköter servicebolaget om dörröppningen även i fortsättningen.

**Obs! Securitas dörröppningstjänst gäller inte Kiinteistö-osakeyhtiö Arttis objekt Maapadontie 5. I den här fastigheten kommer dörrarna att fortsätta att öppnas som tidigare.
 

Några tips för boendena gällande nycklar:

  1. Kom ändå ihåg att hålla dina nycklar i behåll och  ge din granne en extra reservnyckel. Om du inte fick en reservnyckel när du flyttade,  ta kontakt med AUS boendetjänster, så utreder vi om det finns extra reservnycklar.
  2. Om du  tappar bort  din egen nyckel, tar du väl omedelbart kontakt med boendetjänsterna! Hyresvärden ska alltid meddelas om borttappad nyckel så snart som möjligt. Fyll i blanketten först när du är helt säker på att nyckeln är försvunnen. Kostnader för att göra en ny nyckel debiteras för den försvunna. Anmälan är bindande och nyckeln debiteras även om nyckeln hittas senare.
  3. Om du märker att det finns fel gällande fastighetens eller bostadens dörr eller nycklar ta kontakt med servicen. Oljning av gångjärn och lås hör till boendens ansvarsområden.

 

Tilläggsinformation: 
 
Minna Merensilta, service- och hyreschef, [email protected] 

Samuli Vehkomäki, AUS styrelsemedlem, boende, [email protected]

 

Avaimet keltaisella taustalla

Allmännycklarna tas från slottsvärdarna - ge reservnyckeln till din kompis i grannen

AUS styrelse har idag på sitt möte 06/2021 beslutat ta allmännycklarna av slottsvärdarna och utreda boendevänligare alternativ till dörröppningstjänsten som servicebolaget erbjuder.

Allmännycklarna tas från slottsvärdarna - ge reservnyckeln till din kompis i grannen
Atlantinkatu 7_6

Invånarna och slottsvärdar påverkar

På AUS får invånarna verka för sin boendetrivsel och utveckla boendet på många sätt. Invånarna kan verka som slottsvärdar, på husmöten, i invånarrådet och i samarbetsorgan för boendet.

Boende
kerrostalo

Underhåll

Underhållsföretag och ansvarsfördelningen i underhåll. Kontakt information för servicebolagen.

Boende
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Publicerat:

Infobreven till flyttande hyresgäster

Flyttar du ut ur eller in i AUS lägenhet? Fick du flyttarens infobrev till din epost? Om inte, kan du kontrollera aktuella påminnelser härifrån.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2021

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 9.8.2021-9.1.2022.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Jämlikhetsanalysen av sångboken har blivit färdig - bearbetningen av den nya sångboken framskrider

Jämlikhetsanalysen av Teekkarilauluja-sångboken lyfter fram missförhållanden i sångkulturen. Speciellt problematiskt upplevdes det återkommande manliga perspektivet och bindandet av kvinnans roll till mansaktören. I sångtexterna förekom även våldsamma, homofobiska, rasistiska och övriga diskriminerande ord. Analysen ger en bra utgångspunkt för Aalto-universitetets studentkårs jämlikhetsarbete och sångboksredaktionens arbete. Den nya sångboken är under bearbetning.
Kuvassa Väreen ulkoseinälle ripustettuna lakanat, joille on maalattu teksti "Valoisaa Wappua". Lakanaa katsoo henkilö opiskelijahaalarissa ja teekkarilakissa.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

WappenHjälp mitt under corona - Aalto-universitetets studerande inleder en insamling för att minska ungas ensamhet

WappenHjälp-insamlingen som ordnas av Aalto-universitetets studentkårs Phuxkommitté inleds 31 mars i Otnäs. WappenHjälp stöder HelsingforsMissionens kamp mot ungas ensamhet. Coronatiden har framhävt många ungas ångest om ensamheten.