Ovenavauspalvelu AYY:n asukkaille

Ovenavauspalvelu AYY:n asukkaille
Avaimet keltaisella taustalla

Securitas avaa ovesi kaikkina päivinä ja vuorokaudenaikoina ovenavausmaksua vastaan. 

Ovenavauspalvelumaksu on arkisin 30,00 €, ja viikonloppuisin sekä pyhäpäivisin 60,00 €. Viikonloppu- /pyhäinpäivämaksu on voimassa perjantaista tai pyhää edeltävästä arkipäivästä klo 18.00 alkaen maanantaihin tai pyhää seuraavaan arkipäivään klo 06:00 asti. 

Poikkeuksena: Servin Maijan tie 1, Servinkuja 2 ja Maapadontie.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on noin 2600 opiskelija-asuntoa Espoossa ja Helsingissä, jotka ovat kotina 3 200 ylioppilaskunnan jäsenelle. AYY:n hallitus on helmikuussa kokouksessaan 06/2021 päättänyt poistaa käytöstä asukkaiden luottamushenkilöiden eli linnanisäntien yleisavaimet, koska AYY ei voi vastuuttaa asukkaalle vuokranantajan tai huollon vastuulle kuuluvia tehtäviä. Päätöksellä on myös tarkoitus pienentää riskejä yleisavainten katoamistapauksissa.

Samaisen päätöksen yhteydessä luvattiin selvittää asukasystävällisempiä vaihtoehtoja huoltoyhtiön tarjoamalle ovenavauspalvelulle. Nyt kiinteistö- ja asumistiimi ovat saaneet neuvoteltua Securitaksen kanssa kohtuuhintaisen ovenavauspalvelun kaikille AYY:n asunnoissa asuville. Ovenavauspalvelu astuu voimaan tiistaina 6.4.
 

Securitas avaa ovesi kaikkina päivinä ja vuorokaudenaikoina 

  1. Mikäli asut AYY:n asunnossa Espoossa* tai Helsingissä** ja lukitset itsesi ulos asunnostasi, soita Securitaksen päivystysnumeroon 0600 13513. Puhelun hinta on 8,21 snt/puhelu + pvm/mpm. 
  2. Sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi näyttämällä kuvallista, virallista henkilöllisyyden todistavaa asiakirjaa esim. passi tai henkilötodistus. Ovenavauksen voi tilata vain asunnossa virallisesti AYY:lla kirjoilla oleva asukas.
  3. Securitas lähettää asukkaalle postitse laskun oven avaamisesta. Ovenavauslasku kannattaa maksaa ajoissa. Mikäli et maksa laskua eräpäivään mennessä, Securitas lähettää kaksi muistutuslaskua ennen kuin se siirtyy perintään. Mikäli sinulla on kysyttävää laskusta, ota yhteys Securitakseen.

*Huom! Securitaksen ovenavauspalvelu ei koske Otaniemen Asuntosäätiön kohteita Servin Maijan tie 1 ja Servinkuja 2. Näissä kohteissa ovenavauksen hoitaa jatkossakin ISS:n huoltoyhtiö. Otaniemen Asuntosäätiön hallitus käsittelee ovenavauskysymystä kokouksessaan huhtikuun lopussa.

**Huom! Securitaksen ovenavauspalvelu ei koske Kiinteistöosakeyhtiö Artin kohdetta Maapadontiellä. Ovenavaus kohteessa>>

Muutama vinkki asukkaille avaimiin liittyen:

  1. Muistathan silti pitää omat avaimesi tallessa ja antaa naapurillesi ylimääräisen vara-avaimen. Mikäli et muuttaessa saanut vara-avainta, ota yhteys AYY:n asumisen palveluihin, niin selvitetään olisiko ylimääräistä vara-avainta saatavilla.
  2. Mikäli kadotat oman avaimesi, olethan välittömästi yhteydessä asumisen palveluihin! Kadonneesta avaimesta on aina ilmoitettava vuokranantajalle mahdollisimman pian. Täytäthän lomakkeen vasta sitten, kun olet täysin varma, että avain on kadonnut. Hävinneestä avaimesta laskutetaan uuden avaimen teettämisen kustannukset. Ilmoitus on sitova ja maksu avaimesta tulee, vaikka avain myöhemmin löytyisikin.
  3. Mikäli havaitset kiinteistösi tai asuntosi oviin ja avaimiin liittyen jotain vikaa, olethan yhteydessä huoltoon. Saranoiden ja lukkojen voitelu kuuluu asukkaan vastuulle.
Kuvapankki_AYY_Ulkoa_4

AYY:n palvelutoimisto

AYY:n palvelutoimistolla Otaniemessä voit kysyä mitä tahansa opiskelijan arkeen liittyvistä asioista. Autamme sinua myös asunnon hakuun, muuttamiseen ja kaikkeen asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Voit olla yhteydessä palvelutoimistoon myös puhelimitse.

AYY:n palvelutoimisto
Atlantinkatu 7_6

Asukasdemokratia – aktiivista naapuruutta

Asukastoiminnassa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asumisesi viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen.

Asuminen
kerrostalo

Vikatilanteet ja ovenavauspalvelut

Tietoa ovenavauspalveluista ja miten toimia vikatilanteissa.

Asuminen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa