Ovenavauspalvelu AYY:n asukkaille

Linnanisäntien yleisavainten poistuttua käytöstä helmikuussa 2021 luvattiin selvittää asukasystävällisempiä vaihtoehtoja huoltoyhtiön tarjoamalle ovenavauspalvelulle. Jatkossa Securitas hoitaa AYY:n asunnoissa asuvien ovenavauksen kaikkina päivinä ja vuorokaudenaikoina 30 euron hintaan, mikäli asukas lukitsee itsensä ulos asunnostaan. Ovenavauspalvelu astuu voimaan tiistaina 6.4.
Avaimet keltaisella taustalla

Securitas avaa ovesi kaikkina päivinä ja vuorokaudenaikoina 30 euron hintaan.

Mikäli asut AYY:n asunnossa Espoossa tai Helsingissä ja lukitset itsesi ulos asunnostasi, soita Securitaksen päivystysnumeroon 0600 13513.

Poikkeuksena: Servin Maijan tie 1, Servinkuja 2 ja Maapadontie.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla on noin 2600 opiskelija-asuntoa Espoossa ja Helsingissä, jotka ovat kotina 3 200 ylioppilaskunnan jäsenelle. AYY:n hallitus on helmikuussa kokouksessaan 06/2021 päättänyt poistaa käytöstä asukkaiden luottamushenkilöiden eli linnanisäntien yleisavaimet, koska AYY ei voi vastuuttaa asukkaalle vuokranantajan tai huollon vastuulle kuuluvia tehtäviä. Päätöksellä on myös tarkoitus pienentää riskejä yleisavainten katoamistapauksissa.

Samaisen päätöksen yhteydessä luvattiin selvittää asukasystävällisempiä vaihtoehtoja huoltoyhtiön tarjoamalle ovenavauspalvelulle. Nyt kiinteistö- ja asumistiimi ovat saaneet neuvoteltua Securitaksen kanssa kohtuuhintaisen ovenavauspalvelun kaikille AYY:n asunnoissa asuville. Ovenavauspalvelu astuu voimaan tiistaina 6.4.
 

Securitas avaa ovesi kaikkina päivinä ja vuorokaudenaikoina 30 euron hintaan.

  1. Mikäli asut AYY:n asunnossa Espoossa* tai Helsingissä** ja lukitset itsesi ulos asunnostasi, soita Securitaksen päivystysnumeroon 0600 13513. Puhelun hinta on 8,21 snt/puhelu + pvm/mpm. 
  2. Sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi näyttämällä kuvallista, virallista henkilöllisyyden todistavaa asiakirjaa esim. passi tai henkilötodistus. Ovenavauksen voi tilata vain asunnossa virallisesti AYY:lla kirjoilla oleva asukas.

  3. Securitas lähettää asukkaalle postitse laskun oven avaamisesta. Ovenavauslasku kannattaa maksaa ajoissa. Mikäli et maksa laskua eräpäivään mennessä, Securitas lähettää kaksi muistutuslaskua ennen kuin se siirtyy perintään. Mikäli sinulla on kysyttävää laskusta, ota yhteys Securitakseen.

Enää ei siis kannata soittaa huoltoyhtiöön eikä linnanisännälle, vaan aina soittaa Securitakseen. Normaalitilanteessa arkisin päiväsaikaan olisi vara-avaimen hakeminen Otaniemen palvelutoimistolta mahdollista, mutta tämä vaihtoehto on koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia tauolla. AYY seuraa viranomaisten ohjeistuksia ja pyrkii avaamaan palvelutoimiston mahdollisimman pian, kun se vain on turvallista. 

*Huom! Securitaksen ovenavauspalvelu ei koske Otaniemen Asuntosäätiön kohteita Servin Maijan tie 1 ja Servinkuja 2. Näissä kohteissa ovenavauksen hoitaa jatkossakin ISS:n huoltoyhtiö. Otaniemen Asuntosäätiön hallitus käsittelee ovenavauskysymystä kokouksessaan huhtikuun lopussa.

**Huom! Securitaksen ovenavauspalvelu ei koske Kiinteistöosakeyhtiö Artin kohdetta Maapadontiellä. Ovenavaus jatkuu kohteessa entiseen tapaan.

 

Muutama vinkki asukkaille avaimiin liittyen:

  1. Muistathan silti pitää omat avaimesi tallessa ja antaa naapurillesi ylimääräisen vara-avaimen. Mikäli et muuttaessa saanut vara-avainta, ota yhteys AYY:n asumisen palveluihin, niin selvitetään olisiko ylimääräistä vara-avainta saatavilla.
  2. Mikäli kadotat oman avaimesi, olethan välittömästi yhteydessä asumisen palveluihin! Kadonneesta avaimesta on aina ilmoitettava vuokranantajalle mahdollisimman pian. Täytäthän lomakkeen vasta sitten, kun olet täysin varma, että avain on kadonnut. Hävinneestä avaimesta laskutetaan uuden avaimen teettämisen kustannukset. Ilmoitus on sitova ja maksu avaimesta tulee, vaikka avain myöhemmin löytyisikin.
  3. Mikäli havaitset kiinteistösi tai asuntosi oviin ja avaimiin liittyen jotain vikaa, olethan yhteydessä huoltoon. Saranoiden ja lukkojen voitelu kuuluu asukkaan vastuulle.

 

Lisätietoja: 
 
Minna Merensilta, palvelu- ja vuokrauspäällikkö, [email protected] 

Samuli Vehkomäki, AYY:n hallituksen jäsen, asuminen, [email protected]

 

Avaimet keltaisella taustalla

Linnanisäntien yleisavaimet poistuvat käytöstä - anna vara-avain naapurissa asuvalle kaverillesi

AYY:n hallitus on tänään kokouksessaan 06/2021 päättänyt poistaa linnanisänniltä yleisavaimet ja selvittää asukasystävällisempiä vaihtoehtoja huoltoyhtiön tarjoamalle ovenavauspalvelulle.

Linnanisäntien yleisavaimet poistuvat käytöstä - anna vara-avain naapurissa asuvalle kaverillesi
Atlantinkatu 7_6

Asukkaat ja linnanisännät vaikuttamassa

AYY:lla voit vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja kehittämään asumista linnanisäntänä, talokokouksissa, asukasneuvostossa ja asumisen yhteistyöelimessä.

Asuminen
kerrostalo

Huolto ja ovenavauspalvelu

Asunnon huoltamisen vastuujakoa, ohjeita ja yhteystietoja.

Asuminen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

visuaalinen_viestinta
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee visuaalisen viestinnän asiantuntijaa

Aalto-ylioppilaskunnan ylioppilaskunta (AYY) hakee visuaalisen viestinnän asiantuntijaa tekemään monipuolista visuaalista sisältöä ylioppilaskunnan tapahtuma-, vaikuttamis- ja palveluviestintään! Haku tehtävään on auki 19.12.2021 saakka.
Diversity December
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Diversity December

Keskustelemme yhteisömme moninaisuudesta sekä syrjinnän eri muodoista osana Diversity December -kampanjaamme. Tässä kampanjan aikana täydentyvässä ja päivittyvässä blogissa voit syventyä aiheeseen ja taustoihin lisää.
Kuvassa AYY:n hallitus vuodelle 2022
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2022 hallitus on valittu

Kokouksessaan 1.12.2021 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Otto Usvajärven, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2022. Kokouksessa valittiin myös tuoreen edustajiston varapuheenjohtajat.
A woman with a christmas tree hat giving advices on the desk to a toy elf
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Joulun ja vuodenvaihteen UKK

Jäsenpalvelut ja palvelutoimistomme ovat lomalla 18.12.-2.1.2022., jolloin emme vastaa viesteihin. Toimistomme on suljettu myös itsenäisyyspäivänä 6.12. sekä loppiaisen jälkeisenä perjantaina 7.1.2022. Puhelinpalvelumme on avoinna 20.12.-22.12. ja 29.12.-30.12. klo 12-16 ja 31.12. klo 12-15.