Vapaaehtoiset

Yhteisöjaosto Aava

Yhteisöjaosto Aava edistää, ylläpitää ja uudistaa Aalto-kulttuuria. Aavan tavoitteena on tuoda kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat yhteen ja mahdollistaa yhdessä tekemisen iloa ja suuria elämyksiä kaikille aaltolaisille.

Yhteisöjaosto Aava edistää, ylläpitää ja uudistaa Aalto-kulttuuria. Aavan tavoitteena on tuoda kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat yhteen ja mahdollistaa yhdessä tekemisen iloa ja suuria elämyksiä kaikille aaltolaisille. Aava on mukana ylläpitämässä muodostuneita Aalto-perinteitä ja kehittää yhteisöä edelleen ideoimalla ja toteuttamalla erilaisia tapahtumia aina lentopalloturnauksista ja pelillisistä ulkotapahtumista valtaviin bileisiin. 

Jokaisella aavalaisella on oma vastuualueensa, mutta jaosto tekee kaikessa toiminnassaan tiivistä yhteistyötä ja muodostaa dynaamisen kokonaisuuden, jossa ideoista tehdään totta. Osa jaoston jäsenistä toimii myös toimikuntien puheenjohtajina. 

Jaostoon haetaan jäseniä loppusyksystä kaikille avoimella haulla ja pesti kestää kalenterivuoden. Jaoston puheenjohtajan valitsee AYY:n hallitus, ja puheenjohtaja muodostaa jaoston hakijoista. Kokouksia on noin kerran viikossa, minkä lisäksi tehtävä työllistää erilaisten järjestelyjen ja tapahtumissa toimimisen muodossa.

Lisätietoja:
Atte Reunanen, puheenjohtaja 2023, [email protected]

Jani Järviluoto, varapuheenjohtaja 2023, [email protected]

Aavan ja sen toimikuntien järjestämiä tapahtumia ovat esimerkiksi:

 • Aalto Afterparty, lukuvuoden avajaispäivän päättävät isot bileet 
 • Aalto Open Air, Aallon wapun aloittava ulkoilmafestari
 • Tour de Terde, terassiappro
 • Herkkuappro, kahvila-appro
 • SmökkiCup, A!-Pelit ja muita liikuntatapahtumia
 • AYY:n vuosijuhlat

Yhdessä muita opiskelijakulttuureita edustavien tahojen kanssa:

 • Aalto Amazing Race, ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnattu seikkailukilpailu

 • Super Sillis, orientaatioviikon päättävä rentouttava sillisaamiainen

Aavan alla toimii kuusi rekryttyä toimikuntaa:

 • Festaritoimikunta (FestTMK)

 • Seikkailutoimikunta (STMK)

 • Liikuntatoimikunta (LTMK)

 • Maisteritoimikunta (MTMK)

 • Vuosijuhlatoimikunta (VujuTMK)

 • Laulukulttuuritoimikunta (LauluTMK)

Huispaus 2017

“Moikka! Olen Inka Palimo, kolmannen vuoden opiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta ja olen toiminut tänä vuonna Yhteisöjaosto Aavan projektivastaavana, sekä projektitoimikunnan (PTMK) puheenjohtajana. Aava-vuoteni lisäksi olen ollut muun muassa Kulttuurijaoston ja Aalto ISM:n hallituksissa, KY109 vuosijuhlatoimikunnassa, sekä kaksi peräkkäistä vuotta Teekkarijaoston alla toimivassa Isännistössä ja Emännistössä (IE). 

Projektivastaavana olen päässyt ennen kaikkea käyttämään mielikuvitustani ja olen saanut suhteellisen vapaat kädet keksiä uusia tapahtumakonsepteja. Perinteisesti projektivastaavan työkuva vaihtuu vuosittain uusien projektien myötä, joten joka toimivuosi alkaa puhtaalta pöydältä. Tämän vuoden suurin projekti oli AYY10-juhlaviikon appro, Tour de Terde, joka nimensä mukaisesti olisi ollut terassiappro. Nykyisen maailmantilanteen vuoksi tapahtuma siirtyi ensi vuodelle juhlaviikon mukana, joten toivottavasti pääsemme silloin nauttimaan keväisen Helsingin terasseista!

Tänä vuonna projektivastaava sai ensimmäistä kertaa oman toimikuntansa, joka on ollut korvaamaton apu vuoden läpi. Oman toimikunnan kanssa on mukava työskennellä, sekä pallotella uusia ideoita ja toimikuntalaisten tuoma lisäresurssi on myös mahdollistanut suurempien opiskelijatapahtumien suunnittelun!

Aavassa parasta on ehdottomasti yhteisöllisyys ja toimivuoden monipuolisuus. Jaostossa on pestejä laidasta laitaan, jonka ansiosta myös tapahtumakirjo on laaja. Kuluneen vuoden aikana olen ymmärtänyt, että Aavassa et ole sidottuna ainoastaan omaan pestiisi, vaan pääset myös halutessasi suunnittelemaan ja osallistumaan kaikkeen muuhunkin. Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta minulle on jäänyt tästä vuodesta käteen kasa ystäviä, kokemuksia sekä parempi ymmärrys Aalto-yhteisöstä.”

Inka Palimo, projektitoimikunnan puheenjohtaja

Jaoston virat muuttuvat ja elävät vuosittain, alla tämän vuoden kokoonpano:

Puheenjohtaja johtaa jaoston päivittäistä toimintaa ja pitää huolen siitä, että asiat hoituvat. Aavan puheenjohtaja osallistuu lisäksi AYY:n kulttuurisektorin toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen.

Varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan apuna jaoston johtamisessa ja on vastuussa jaoston sisäisistä tapahtumista.

Yhteisömestari toimii poikkitieteellisyyden edistäjänä pitämällä yhteyttä muiden opiskelijakulttuurien kulttuuritoimijoihin. Lisäksi yhteisömestari vetää muutamaa poikkitieteellistä tapahtumaa.

Festarimestarit ovat yhdessä toimikuntansa kanssa vastuussa lukuvuoden avajaispäivän päättävästä Aalto Afterpartysta sekä Aallon wapun aloittavasta Aalto Open Airista, festarihenkisestä ulkoilmatapahtumasta.

Liikuntamestari vastaa erityisasemayhdistysten liikuntavastaavista koostuvan Liikuntatoimikunnan toiminnasta ja toimikunnan järjestämistä liikuntatapahtumista.

Hyvinvointimestari on liikuntavastaavan apuna Liikuntatoimikunnan vetämisessä. Hyvinvointivastaava on mukana kehittämässä ja järjestämässä uusia liikuntaa ja hyvinvointia kehittäviä tapahtumia. Vuonna 2022 Hyvinvointimestari järjesti Herkkuappron. 

Seikkailumestarin tehtävä on saada opiskelijat liikkeelle hauskanpidon kautta. Seikkailumestari toimii puheenjohtajana seikkailutoimikunnassa (STMK), jonka järjestämiä tapahtumia ovat Aalto Amazing Race ja Tour de Terde. 

Viestintämestari vastaa Aavan viestinnästä, eli huolehtii esimerkiksi Aavan some-näkyvyydestä, viestinnän aikataulutuksesta ja koordinoinnista. 

Laulukulttuurimestarin  vastuuna on laulukulttuuritapahtumat ja laulukulttuurin kehittäminen. Laulukulttuurimestari johtaa Laulukulttuuritoimikuntaa (LaKuTMK), joka on järjestänyt mm. Laulujen sanoitusillan sekä teemasitsejä. 

Maisterivastaavan toimena on ylläpitää ja kehittää ylioppilaskunnan maisteriopiskelijoille suunnattua toimintaa. Maisterivastaava toimii maisteritoimikunnan (MTMK) puheenjohtajana ja järjestää sen avustuksella useita monikulttuurisia tapahtumia läpi vuoden. Näihin on kuulunut yleensä kansainvälisten juhlapyhien - kuten Halloween - mukaisia teemabileitä.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu