Vapaaehtoiset

Yhteisöjaosto Aava

Yhteisöjaosto Aava edistää, ylläpitää ja uudistaa Aalto-kulttuuria. Aavan tavoitteena on tuoda kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat yhteen ja mahdollistaa yhdessä tekemisen iloa ja suuria elämyksiä kaikille aaltolaisille.

Yhteisöjaosto Aava edistää, ylläpitää ja uudistaa Aalto-kulttuuria. Aavan tavoitteena on tuoda kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat yhteen ja mahdollistaa yhdessä tekemisen iloa ja suuria elämyksiä kaikille aaltolaisille. Aava on mukana ylläpitämässä muodostuneita Aalto-perinteitä ja kehittää yhteisöä edelleen ideoimalla ja toteuttamalla erilaisia tapahtumia aina lentopalloturnauksista ja pelillisistä ulkotapahtumista valtaviin bileisiin. 

Jokaisella aavalaisella on oma vastuualueensa, mutta jaosto tekee kaikessa toiminnassaan tiivistä yhteistyötä ja muodostaa dynaamisen kokonaisuuden, jossa ideoista tehdään totta. Osa jaoston jäsenistä toimii myös toimikuntien puheenjohtajina. 

Jaostoon haetaan jäseniä loppusyksystä kaikille avoimella haulla ja pesti kestää kalenterivuoden. Jaoston puheenjohtajan valitsee AYY:n hallitus, ja puheenjohtaja muodostaa jaoston hakijoista. Kokouksia on noin kerran viikossa, minkä lisäksi tehtävä työllistää erilaisten järjestelyjen ja tapahtumissa toimimisen muodossa.

Lisätietoja:
Suvi Rantamäki, Yhteisöjaosto Aavan puheenjohtaja 2020
suvi.rantamaki(at)ayy.fi, puh.  044 2043212
Jonatan Lehtinen, Yhteisöjaosto Aavan varapuheenjohtaja 2020
jonatan.lehtinen(at)ayy.fi, puh. 045 1314645

Aavan ja sen toimikuntien järjestämiä tapahtumia ovat esimerkiksi:

 • Aalto Afterparty, lukuvuoden avajaispäivän päättävät isot bileet 
 • Aalto Open Air, Aallon wapun aloittava ulkoilmafestari
 • Hugo-gaala, yhteisötekojen- ja toimijoiden palkitsemisgaala 
 • Humans vs. Zombies, teemallinen ulkopeli
 • SmökkiCup, A!-Pelit ja Healthyappro, liikuntatapahtumia
 • AYY:n vuosijuhlat

Yhdessä muita opiskelijakulttuureita edustavien tahojen kanssa:

 • Aalto Amazing Race, ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnattu seikkailukilpailu

 • Orientaatioviikon Sillis, orientaatioviikon päättävä rentouttava sillisaamiainen

Aavan alla toimii kuusi toimikuntaa, joista neljä on erikseen rekryttäviä ja Liikuntatoimikunta sekä Viestintätoimikunta kokoavia.

 • Festaritoimikunta(FestTMK)

 • Ulkopelitoimikunta(UPTMK)

 • Liikuntatoimikunta(LTMK)

 • Viestintätoimikunta(VTMK)

 • Monikulttuurisuustoimikunta Mosaic

 • Projektitoimikunta(PTKM)

 • Vuosijuhlatoimikunta (ei vuodelle 2020)

Huispaus 2017

“Aloitin Yhteisöjaosto Aavassa ulkopelivastavaana toisen opiskeluvuoteni tammikuussa. Ennen jaostoon hakemista ja valituksi tulemista olin ollut vapaaehtoisena Aavan alaisessa Afterparty-toimikunnassa (nyk. festaritoimikunta), NESU-KYssä sekä vuosikausien ajan partiossa. Ainakin Aava’19 jaostolaisilla oli hyvin monenlaisia taustoja, eli aikaisempi AYYn vapaaehtoisuus ei ole välttämätöntä.

Ulkopelivastaavan tehtävä on toimia puheenjohtajana ulkopelitoimikunnassa ja järjestää vuoden aikana ainakin kaksi Humans vs. Zombies -ulkopeliä sekä kolmas tapahtuma. Itselläni ei ollut aikaisempaa kokemusta näistä tapahtumista, mutta innokkaiden ja taitavien toimikuntalaisteni avulla saimme järjestettyä tapahtumia, joista erityisesti mieleeni jäi pelaajienkin mielestä äärimmäisen onnistunut syksyn Humans vs. Zombies.

Yhteisöjaosto Aavassa on mielestäni parasta se, että et ole sidottu tarkasti määriteltyyn toimenkuvaan, vaan pääset mukaan hyvin monenlaisiin tapahtumiin! Itse halusin auttaa melkein kaikissa jaoston omissa ja toimikuntien tapahtumissa. Tapahtumajärjestämisen lisäksi olen jaostovuoden aikana tutustunut suureen määrään ihania tyyppejä ja löytänyt hyviä ystäviä sekä omasta jaostosta, toimikunnasta että muiden AYY:n vapaaehtoisten joukosta. Mikäli iloinen tiimipelaaminen on mieleesi, niin yhteisöjaosto Aava voisi olla sinulle hyvä paikka!”

Kiti Kainulainen, ulkopelitoimikunnan puheenjohtaja

Jaoston virat muuttuvat ja elävät vuosittain, alla tämän vuoden kokoonpano:

Puheenjohtaja johtaa jaoston päivittäistä toimintaa ja pitää huolen siitä, että asiat hoituvat. Aavan puheenjohtaja osallistuu lisäksi AYY:n kulttuurisektorin toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen.

Varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan apuna jaoston johtamisessa ja on vastuussa jaoston sisäisistä tapahtumista.

Yhteisövastaava toimii poikkitieteellisyyden edistäjänä pitämällä yhteyttä muiden opiskelijakulttuurien kulttuuritoimijoihin. Lisäksi yhteisövastaava vetää muutamaa poikkitieteellistä tapahtumaa.

Festarivastaavat ovat yhdessä toimikuntansa kanssa vastuussa lukuvuoden avajaispäivän päättävästä Aalto Afterpartysta sekä Aallon wapun aloittavasta Aalto Open Airista, festarihenkisestä ulkoilmatapahtumasta.

Liikuntavastaava vastaa erityisasemayhdistysten liikuntavastaavista koostuvan Liikuntatoimikunnan toiminnasta ja toimikunnan järjestämistä liikuntatapahtumista.

Hyvinvointivastaava on liikuntavastaavan apuna Liikuntatoimikunnan vetämisessä. Lisäksi hyvinvointivastaava vastaa liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvästä edunvalvonnasta ja on mukana kehittämässä ja järjestämässä uusia liikuntaa ja hyvinvointia kehittäviä tapahtumia.

Ulkopelivastaavan tehtävä on saada opiskelijat liikkeelle hauskanpidon kautta. Ulkopelivastaava toimii puheenjohtajana ulkopelitoimikunnassa (UPTMK), joka järjestää liikunnallisia ulkotapahtumia. Viime vuosina tämä on tarkoittanut kahta Humans vs. Zombies -peliä ja jotain kolmatta tapahtumaa. Vuonna 2020 Aalto Amazing Race on ulkopelivastaavan vastuulla.

Viestintävastaava vastaa Aavan viestinnästä, eli huolehtii esimerkiksi Aavan some-näkyvyydestä, viestinnän aikataulutuksesta ja koordinoinnista. Viestintävastaava myös johtaa Viestintätoimikuntaa.

Projektivastaava keksii ja kehittää Aavalle ja Aalto-yhteisölle uusia tapahtumia. Projektivastaavana pääsee toteuttamaan omia villejä ideoita, joissa vain taivas on rajana. Esimerkkejä tapahtumista ovat Suomi100, ensimmäinen Otaniemen Yö ja 2019 Mantan Lakitus yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Muita toteutettuja projekteja ovat jaoston brändiuudistus, Kampuskarkelot tai Wappu Aalto (nykyään Aalto Open Air). Tapahtumat voivat olla niin suuria tai pieniä kun itse haluaa. Projektivastaavalla on tässä apunaan Projektitoimikunta(PTMK).

Monikulttuurisuusvastaavan toimena on ylläpitää ja kehittää ylioppilaskunnan monikulttuurista toimintaa. Monikulttuurisuusvastaava toimii monikulttuurisuustoimikunta Mosaicin puheenjohtajana ja järjestää sen avustuksella useita monikulttuurisia tapahtumia läpi vuoden. Näihin on kuulunut yleensä muun muassa kansainvälinen ruokafestivaali World dinner sekä kansainvälisten juhlapyhien - kuten Halloween - mukaisia teemabileitä.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu