Vapaaehtoiset

Kampusjaosto

Kampusjaosto kehittää, ylläpitää ja aktivoi Otaniemen kampusta. Tarkoituksena on luoda entistäkin viihtyisämpi asuin- ja opiskeluympäristö, joka tarjoaa edellytykset opiskelijakulttuurille, yhteishengelle ja hyvinvoinnille.
Kampusjaosto Smökin katolla julistamassa Wappua

Kampusjaoston toiminta koostuu karkeasti kolmesta osa-alueesta: tapahtumat, projektit ja asuminen. Lisäksi jaosto toteuttaa edunvalvontaa korjaamalla epäkohtia kampuksella, vaikuttamalla aktiivisesti AYY:n asumis- ja tilasektorin toimintaan sekä tekemällä yhteistyötä OtaHoasin kanssa. Jokainen Kampusjaosto on uniikki, sillä kunkin vuoden aikana käynnissä on omat uudet projektinsa ja kaikilla jaostolaisilla on yksilölliset kiinnostuksen kohteensa.

Kampusjaoston vuoden tapahtumien huippuajanjakso sijoittuu vapun tienoille, kun Wappuriehanjulistus, Kukanpäivä ja Kylän talkoot pitävät tapahtumavastaavat työn touhussa. Vuosikalenteriin mahtuu lisäksi myös kampussaunoja, kirpputoripäiviä sekä vuoden päättävät Kylän pikkujoulut.

Projekteinaan Kampusjaosto on toteuttanut mm. remontteja ja pintaehostuksia AYY:n kertavuokrattaviin tiloihin. Jaosto on myös päävastuussa noin joka toisena vuotena järjestettävästä Romupyöräkeräyksestä. Projekti- ja kehitysideoita kerätään aktiivisesti, ja niitä voi ehdottaa jaostolaisille suoraan tai lähettää Kampusjaoston sähköpostilistalle kampusjaosto[at]list.ayy.fi.

Kampusjaosto tekee töitä myös asumisen ja linnanisäntien parissa, ja näistä vastaavat jaostolaiset ahkeroivat sekä yhteisöllisen asumisen edistämisen että yleisen asumisviihtyvyyden parantamisen hyväksi. Tähän sisältyy käytännön toimintatapojen ideointi ja kehittäminen AYY:n sisäisesti, erilaiset hankkeet sekä asukkaita aktivoivat kisat, kuten Kiva kämppisteko ja Viilein seinämaalaus -kilpailut.

Jaostossa toimii myös viestintävastaava, jonka tehtävänä on tukea muiden jaostolaisten toimintaa viestinnän kautta, jakaa tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja jaoston toiminnasta eri viestintäkanavissa, sekä varmistaa tapahtumien ja projektien ikuistaminen. Kannattaa seurata Kampusjaostoa Facebookissa ja Instagramissa sekä liittyä Teekkarikylän Facebook-ryhmään!

Jos sinulla tai yhdistykselläsi on idea ja intoa toteuttaa projekti tai kaikille avoin tapahtuma kampuksella, voi Kampusjaosto tarjota siihen tukea. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi skeittirampin rakentaminen Ossinlammelle sekä Kylälanit. Ehdotuksen voi lähettää jaoston sähköpostilistalle kampusjaosto[at]list.ayy.fi. Projektin tulee hyödyttää koko kampusta, ja tapahtumissa ehtona on, että ne ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu