Teekkarijaosto

Teekkarijaosto vaalii teekkariperinteitä sekä ylläpitää ja kehittää teekkarikulttuuria.

Jaosto järjestää reipasta ja teekkarihenkistä, mutta hyvin usein kaikille avointa toimintaa, sekä toimii teekkarikulttuuria järjestävien yhdistysten tukena. Teekkarijaosto koostetaan tirehtööreistä, joilla jokaisella on oma osa-alueensa, kuten teekkarilaulukulttuuri, fuksitoiminta tai juhlat. Teekkarijaosto pistää parastaan jatkaakseen jo lähes 150-vuotiasta teekkarihenkeä ja perinteiden jatkuvuutta, sekä ylläpitääkseen tekniikan ylioppilaiden identiteettiä, teekkariutta.

Gravitaatio

Toimikunnat

Teekkarijaoston alla toimii liuta toimikuntia, jotka kokoavat eri kiltojen edustajia yhteen ylläpitämään ja uudistamaan teekkarikulttuuria. Osaan toimikunnista kuuluu myös muiden kuin teekkariyhdistysten jäseniä yhteistyökuvioiden helpottamiseksi.

 

Fuksitoimikunta (FTMK)

Fuksitoimikuntaa johtaa Fuksimajuri, ja siihen kuuluvat kiltojen, Prosessiteekkareiden ja TF:n fuksikapteenit. FTMK järjestää mm. Otasuunnistukset, Stadisuunnistuksen ja Talvipäivän eri yhdistysten ystävällisellä avustuksella. Fuksimajurin päätöksestä riippuu, järjestetäänkö Wappu vai ei.

 

ISOtoimikunta (ITMK)

ISOtoimikuntaa johtaa ISOtirehtööri, ja siihen kuuluvat kiltojen, Prosessiteekkareiden ja TF:n ISOvastaavat. ITMK järjestää vuoden varrella ISOille koulutusta teekkarikulttuurista, sekä järjestää ISOille virkistystapahtumia pitkin vuotta kuten ISOsitsit.

 

Kansainvälisyystoimikunta (KvTMK)

Kansainvälisyystoimikuntaa johtaa Kansainvälisyystirehtööri, ja siihen kuuluvat erityisasemayhdistyksien kansainvälisistä asioista vastaavat. KvTMK huolehtii uusista tekniikan alan maisteri- ja vaihto-opiskelijoista tutustuttamalla heidät Aallon opiskelijakulttuurin pariin. KvTMK myös järjestää kaikille avoimia tapahtumia, joissa on erityisesti huomioitu kansainväliset opiskelijat, kuten International Sitsit.

 

Isännistö & Emännistö (IE)

Isännistöä & Emännistöä johtaa IE-tirehtööri, ja siihen kuuluvat kiltojen ja TF:n hallituksissa toimivat tapahtumavastaavat, joita kutsutaan yleensä Isänniksi tai Emänniksi. IE:n kädenjälkeä ovat mm. Polin ja Dipolin Appron sekä Otasuunnistusten jatkot.

 

Juhlatoimikunta (JTMK)

Juhlatoimikuntaa johtavat vuorollaan Wapputirehtööri ja Lakinlaskijaistirehtööri. Juhlatoimikuntaan kuuluu kymmenkunta jäsentä ja siihen on erillinen haku loppuvuodesta. JTMK vastaa teekkareiden perinteisistä ns. ”isoista bileistä” eli Gravitaatiosta, Dipolin Wapusta sekä Lakinlaskijaisista.

Juhlatoimikunnan alaisuudessa toimii vuosittain satoja vapaaehtoisia juhlatyöntekijöitä.

 

Lukkaritoimikunta (LuTKu)

Lukkaritoimikuntaa johtaa Lukkaritirehtööri, ja siihen kuuluu lukkareita killoista, lauluyhdistyksistä ja TF:sta. Lukkaritoimikunta vaalii teekkarien laulukulttuuria ja järjestää mm. lukkarikoulutusta, kaikille avoimia laulusaunoja sekä teekkarilaulukilpailun. Lukkaritoimikunta johtaa lauluja isoissa yhteistapahtumissa, kuten ISOsitseillä ja Teekkariperinnejuhlassa.

 

Teekkariperinnetoimikunta (TPTMK)

Teekkariperinnetoimikuntaa (TPTMK) johtaa Teekkariperinnetirehtööri. Toimikuntaan kuuluu kourallinen vapaaehtoisia, jotka valitaan vuoden lopussa erillisellä haulla. TPTMK:n vastuulla on järjestää Teekkariperinnejuhla silliksineen sekä koordinoida Teekkariperinneviikkoa.

 

Teekkarikulttuuritirehtöörit (HVTMK)

Teekkarijaostossa toimii kaksi Teekkarikulttuuritirehtööriä. Teekkarikulttuuritirehtöörit järjestävät mm. Walpurin kierroksen Wappuna ja Otatarhan ajot syksyllä. Kulttuuritirehtöörit vetävät myös Hyvinvointitoimikuntaa, johon kuuluu kiltojen hallituksista mm. kulttuurivastaavia, kiltahuonevastaavia sekä varapuheenjohtajia.
 

 

Lakinkäyttöluvat

Teekkarilakki on tarkoitettu kesälakiksi, mutta talviaikana (1.10.-30.4.) Teekkarijaosto voi myöntää hakemuksesta teekkarilakin käyttöluvan arvokkaisiin edustustilaisuuksiin, joissa lakin käyttäjät edustavat teekkariutta.

Lakinkäyttölupaa voi anoa oheisen nettilomakkeen kautta. Teekkarijaosto hyväksyy lupia viikoittaisissa kokouksissaan. Linkki lomakkeeseen: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/lakinkayttoluvat/.

 

Nyörit

Aktiivisesta osallistumisesta Teekkarijaoston tai sen alaisten toimikuntien toimintaan vuoden ajan palkitaan jaoston tai toimikunnan nyörillä. Nyörin myöntää aina Teekkarijaoston puheenjohtaja.

Nyörejä kannetaan haalareiden kanssa. Taidealojen opiskelijat voivat käyttää nyöriä myös haalaria vastaavien muiden asusteiden kanssa mikäli heillä ei ole haalareita. Nyöri sidotaan siten, että se kulkee oikealta olkapäältä vinosti rinnan yli. Erillisellä luvalla nyöriä voidaan käyttää myös muiden asusteiden kanssa.

 

Nykyisin käytössä olevat nyörit:

Teekkarijaoston nyöri Oliivinvihreä
Fuksitoimikunta Tummansininen
ISOtoimikunta Vaaleansininen
Isännistö ja emännistö Tummanvihreä
Juhlatoimikunta Violetti
Lukkaritoimikunta Kirkkaanpunainen
Kansainvälisyystoimikunta Tummanruskea
Teekkariperinnetoimikunta Tumma viininpunainen
Hyvinvointitoimikunta Hopeanharmaa
Juhlatyöntekijät Vaaleanpunainen
Museotyöntekijä Kultainen
Teekkariprojektinnyöri Limenvihreä
Teekkarijaoston kunnianyöri Valkoinen

 

Teekkarijaoston tunnuksena on oliivinvihreä nyöri, jonka käyttöoikeus on Teekkarijaoston nykyisillä ja entisillä jäsenillä. Toimikuntien istuvat puheenjohtajat kantavat Toimikuntansa väristä tupsullista nyöriä. Polyteekkarimuseon kultainen nyöri voidaan myöntää museon intendentin ja johtajan hakemuksesta ansioituneille. Valkoinen kunnianyöri voidaan myöntää Teekkarijaoston jäsenelle erityisistä ansioista sellaisena Wappuna, jolloin AYY:llä on Mantan patsaan lakitusvuoro.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu