Vapaaehtoiset

Teekkarijaosto

Teekkarijaosto vaalii teekkariperinteitä sekä ylläpitää ja kehittää teekkarikulttuuria.

Jaosto järjestää reipasta ja teekkarihenkistä, mutta hyvin usein kaikille avointa toimintaa, sekä toimii teekkarikulttuuria järjestävien yhdistysten tukena. Teekkarijaosto koostetaan tirehtööreistä, joilla jokaisella on oma osa-alueensa, kuten teekkarilaulukulttuuri, fuksitoiminta tai juhlat. Teekkarijaosto pistää parastaan jatkaakseen 150-vuotiasta teekkarihenkeä ja perinteiden jatkuvuutta, sekä ylläpitääkseen tekniikan ylioppilaiden identiteettiä, teekkariutta.

Teekkarijaoston tavoitat sähköpostitse osoitteesta: [email protected]

TJ

Teekkarijaoston alaiset toimikunnat

Teekkarijaoston alla toimii liuta toimikuntia, jotka kokoavat eri kiltojen edustajia yhteen ylläpitämään ja uudistamaan teekkarikulttuuria. Juhlatoimikunta ja Teekkariperinnetoimikunta rekrytään syksyisin AYY:n vapaaehtoishakujen aikana.. Osaan toimikunnista kuuluu myös muiden kuin teekkariyhdistysten jäseniä yhteistyökuvioiden helpottamiseksi.

Lue lisää
Teekkariperinnejuhla

Lakinkäyttöluvat

Teekkarilakki on tarkoitettu kesälakiksi, mutta talviaikana (1.10.-30.4.) Teekkarijaosto voi myöntää hakemuksesta teekkarilakin käyttöluvan arvokkaisiin edustustilaisuuksiin, joissa lakin käyttäjät edustavat teekkariutta.

Lakinkäyttölupaa voi anoa oheisen nettilomakkeen kautta. Teekkarijaosto hyväksyy lupia viikoittaisissa kokouksissaan. Linkki lomakkeeseen: https://forms.office.com/e/WEE9aE2mBp.

Nyörit

Aktiivisesta osallistumisesta Teekkarijaoston tai sen alaisten toimikuntien toimintaan vuoden ajan palkitaan jaoston tai toimikunnan nyörillä. Nyörin myöntää aina Teekkarijaoston puheenjohtaja.

Nyörejä kannetaan haalareiden kanssa. Taidealojen opiskelijat voivat käyttää nyöriä myös haalaria vastaavien muiden asusteiden kanssa mikäli heillä ei ole haalareita. Nyöri sidotaan siten, että se kulkee oikealta olkapäältä vinosti rinnan yli. Erillisellä luvalla nyöriä voidaan käyttää myös muiden asusteiden kanssa.

Nykyisin käytössä olevat nyörit:

Teekkarijaoston nyöri Oliivinvihreä
Fuksitoimikunta Tummansininen
ISOtoimikunta Vaaleansininen
Isännistö ja emännistö Tummanvihreä
Juhlatoimikunta Violetti
Lukkaritoimikunta Kirkkaanpunainen
Kansainvälisyystoimikunta Tummanruskea
Teekkariperinnetoimikunta Tumma viininpunainen
Teekkarikulttuuritoimikunta Hopeanharmaa
Juhlatyöntekijät Vaaleanpunainen
Teekkariprojektinnyöri Limenvihreä
Teekkarijaoston kunnianyöri Valkoinen

Teekkarijaoston tunnuksena on oliivinvihreä nyöri, jonka käyttöoikeus on Teekkarijaoston nykyisillä ja entisillä jäsenillä. Toimikuntien istuvat puheenjohtajat kantavat Toimikuntansa väristä tupsullista nyöriä. Valkoinen kunnianyöri voidaan myöntää Teekkarijaoston jäsenelle erityisistä ansioista sellaisena Wappuna, jolloin AYY:llä on Mantan patsaan lakitusvuoro.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu