Tapio Hautamäki valdes till FSF:s ordförande 2020

Tapio Hautamäki har valts till Finlands studentkårers förbunds ordförande år 2020.
Tapio Hautamäki, vastavalittu SYL:n puheenjohtaja vuodelle 2020
Tapio Hautamäki, Finlands studentkårers förbunds ordförande år 2020.

Tapio Hautamäki har valts till Finlands studentkårers förbunds ordförande år 2020. Förbundsmötet som pågår i Lahtis röstade om ärendet på fredag.

”Det är en stor ära att få leda studentrörelsen nästa år. FSF har en viktig roll i att verka som den unga generationens röst i samhället. Nästa år har vi en lysande möjlighet att sammanföra den här rörelsen och klargöra vår vision om en bättre morgondag för studenten när det nya årtiondet börjar”, kommenterar Hautamäki.

Hautamäki verkar som Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande det här året. Tidigare har Hautamäki varit viceordförande för AUS styrelse och ansvarat för förnyandet av AUS strategi och politiska linjepapper. År 2020 förnyar FSF även sin egen strategi. 

I morgon, på lördag utser förbundsmötet FSF:s styrelse och beslutar om verksamheten år 2020. Finlands studentkårers förbund representerar över 130 000 universitetsstuderande. Förbundet påverkar utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor på nationell nivå.  

Mer information:

Tapio Hautamäki, 040 757 9629

Chefen för påverkan och kommunikation Laura Luoto, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.