Tapio Hautamäki valdes till FSF:s ordförande 2020

Tapio Hautamäki, vastavalittu SYL:n puheenjohtaja vuodelle 2020
Tapio Hautamäki, Finlands studentkårers förbunds ordförande år 2020.

Tapio Hautamäki har valts till Finlands studentkårers förbunds ordförande år 2020. Förbundsmötet som pågår i Lahtis röstade om ärendet på fredag.

”Det är en stor ära att få leda studentrörelsen nästa år. FSF har en viktig roll i att verka som den unga generationens röst i samhället. Nästa år har vi en lysande möjlighet att sammanföra den här rörelsen och klargöra vår vision om en bättre morgondag för studenten när det nya årtiondet börjar”, kommenterar Hautamäki.

Hautamäki verkar som Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande det här året. Tidigare har Hautamäki varit viceordförande för AUS styrelse och ansvarat för förnyandet av AUS strategi och politiska linjepapper. År 2020 förnyar FSF även sin egen strategi. 

I morgon, på lördag utser förbundsmötet FSF:s styrelse och beslutar om verksamheten år 2020. Finlands studentkårers förbund representerar över 130 000 universitetsstuderande. Förbundet påverkar utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor på nationell nivå.  

Mer information:

Tapio Hautamäki, 040 757 9629

Chefen för påverkan och kommunikation Laura Luoto, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Ajankohtaista Publicerat:

Läsårsanmälan började 3.5 – kom också ihåg hälsovårdsavgiften och observera ett driftsavbrott i augusti

Du kan redan anmäla dig till läsåret 2021–2022 och samtidigt betala studentkårens medlemsavgift. Hälsovårdsavgiften betalas separat till FPA för att du ska kunna använda SHVS tjänster.
Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Publicerat:

Infobreven till flyttande hyresgäster

Flyttar du ut ur eller in i AUS lägenhet? Fick du flyttarens infobrev till din epost? Om inte, kan du kontrollera aktuella påminnelser härifrån.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2021

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 9.8.2021-9.1.2022.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Jämlikhetsanalysen av sångboken har blivit färdig - bearbetningen av den nya sångboken framskrider

Jämlikhetsanalysen av Teekkarilauluja-sångboken lyfter fram missförhållanden i sångkulturen. Speciellt problematiskt upplevdes det återkommande manliga perspektivet och bindandet av kvinnans roll till mansaktören. I sångtexterna förekom även våldsamma, homofobiska, rasistiska och övriga diskriminerande ord. Analysen ger en bra utgångspunkt för Aalto-universitetets studentkårs jämlikhetsarbete och sångboksredaktionens arbete. Den nya sångboken är under bearbetning.