Studentkårens röstning i full fart

Omröstningen i AUS delegationsval började på måndagen den 28 oktober kl. 12. På torsdag samma vecka var röstningen redan i full gång: över 2000 röster hade givits! Omröstningen pågår fram till tisdagen den 5 november kl. 16.
Vaalipaneelin osallistujat näyttävät kylttejä, joissa lukee JOO

Omröstningen i AUS delegationsval började på måndagen den 28 oktober kl. 12. På torsdag samma vecka var röstningen redan i full gång: över 2000 röster hade givits!

Till äran av valet ordnade AUS även en delegationsvalpanel där kandidater från följande grupper deltog: Vapaus Valita, Våga, Kylterirengas, LUOVA, SCIsma, Grönare Aalto, Pro Arte och Voltti. I valpanelen diskuterades livligt bland annat studentkårernas tvångsmedlemskap, studentcentrumets framtid, AUS byggprojekt samt medlemsavgifter och trespråkighet. 

Betydelsen av att rösta i delegationsvalet lyftes även fram i panelen. Delegationen har en central roll för beslutsfattandet i studentkåren. Delegationen fattar bland annat beslut om studentkårens strategi, värderingar, stadgar, budget, policydokument och om en budget på 17 miljoner på koncernnivå. Under det pågående året har delegationen fattat beslut om t.ex. valet av verksamhetsledare, framtiden för Aino-tidningen och om ändringarna i studentkårens stadgar. Du kan läsa mer om delegationen här.

Över 293 kandidater ställer upp i valet. Du kan bekanta dig med kandidaterna och deras synpunkter här eller använda valkompassen.

Omröstningen pågår fram till tisdagen den 5 november kl. 16. Röstberättigade är alla AUS medlemmar som betalat sin medlemsavgift senast 15.9.2019. Rösta här: https://vaalit.ayy.fi.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till FSF:s förbundsmötesdelegation eller kandidera för FSF:s styrelse!

Finlands studentkårers förbund (FSF) representerar universitetsstuderande i det nationella beslutsfattandet. Verksamhetsplanen och policydokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns av förbundsmötet, som också väljer förbundsstyrelsen. Förbundsmötet 2024 ordnas den 15-16 november 2024. I den här nyheten hittar du anvisningar om hur du anmäler dig till AUS delegation till förbundsmötet och hur du ställer upp som kandidat till FSF styrelse.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.