AUS styrelse för år 2022 har valts

På sitt möte den 1 december 2021 godkände Aalto-universitetets studentkårs delegation styrelsebildare Otto Usvajärvis förslag till styrelsesammansättningen för år 2022. På mötet valdes även viceordförande för den nya delegationen.
Kuvassa AYY:n hallitus vuodelle 2022

AUS styrelsemedlemmar för år 2022 är:

Otto Usvajärvi, BIZ, ordförande

Kaisla Soljanto, ARTS

Veera Ollikainen, CHEM

Marianna Malkamäki, SCI

Velma Pohjonen, SCI

Ida Parkkinen, SCI

Erik Halttunen, BIZ

Vili Ripatti, SCI

Sampo Sainio, ENG

Tomas Kurenniemi, ENG, BIZ

Styrelsemedlemmarnas ansvarsområden bestäms officiellt på styrelsens första möte.

”Det kommande årets styrelse har utmärkta färdigheter att främja verksamhetsplansprojekt som godkänts av delegationen samt visionen om studentkårens framtid. Jag litar på att vi med denna sammansättning omfattande kan lyfta fram medlemmarnas synpunkter i det operativa beslutsfattandet”, kommenterar Otto Usvajärvi, styrelsebildaren och ördförande för AUS styrelse för nästa år.

På samma möte AYYE 2/2022 valde delegationen delegationens viceordförande för år 2022. Till första viceordförande valdes Allu Pyhälammi och till andra viceordförande valdes Julia Tofferi.

Mer information:

Otto Usvajärvi, AUS styrelsebildare och styrelsens ordförande för år 2022, [email protected]

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för cirka 15 000 studerande inom teknik, ekonomi och konst. AUS bevakar sina medlemmars intressen speciellt i högskolepolitiska och studiesociala frågor.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.