AUS föreslår Tapio Hautamäki till FSF:s styrelseordförande och Frans Cederlöf till FSF:s styrelse.

Frans Cederlöf and Tapio Hautamäki
Frans Cederlöf och Tapio Hautamäki

Aalto-universitetets studentkår föreslår Tapio Hautamäki till ordförande för Finlands studentkårers förbund FSF och Frans Cederlöf till FSF:s styrelse för år 2020.

Hautamäki, 26, studerar tillämpad matematik vid Högskolan för teknikvetenskaper. Det här året har Hautamäki som styrelseordförande varit ledare för en organisation med över 40 anställda och ungefär hundra frivilliga. Hautamäki har även ansvarat för förnyandet av AUS strategi och AUS politiska linjepapper.

”FSF:s kommande strategiarbete kommer att fastställa förbundets tyngpunkter vid tröskeln till FSF:s 100-års jubileumsår. Jag tror att jag skulle vara det bästa valet för att visa riktning för rörelsen. Man måste till exempel lösa hur studentrörelsen hittar sin röst i klimatdebatten”, konstaterar Hautamäki

Cederlöf,22, studerar den byggda miljön på Högskolan för ingenjörsvetenskaper vid Aalto-universitetet. Under de senaste två åren har Cederlöf varit viceordförande för centralorganisationen för svenskspråkiga organisationer i Finland; Svenska Studieförbundet SSF. Tvåspråkiga Cederlöf har även varit aktiv i Finlands Svenska Skolungdomsförbunds FSS och i European Youth Parliaments verksamhet.

”FSF:s verkningsfullhet grundar sig på goda relationer med intressentgrupperna och på aktiva nätverk i Finland och ute i världen. I mitt föreningsarbete har jag ofta märkt att förändringar uppstår lättare genom samarbete än ensam”, betonar Cederlöf

FSF väljer styrelse för 2020 på sitt förbundsmöte 15–16.11.2019 i Lahtis. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Mer information:

Tapio Hautamäki, 040 757 9629

Frans Cederlöf, 050 430 2458

Chefen för påverkan och kommunikation Heikki Isotalo, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Pressmeddelande Publicerat:

AUS söker studentrepresentanter för 2020 – Några ansökningarna förlängs

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar den 29 oktober 2019 uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2019. Några ansökningarna för fyra organ förlängs till den 8 december 2019 kl. 23.59. När förtroendeuppdraget lediganslagits på nytt eller ansökningstiden förlängts beaktas de tidigare sökandena utan nya ansökningar.
AUS styrelsemedlemmar för året 2020
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Aalto-universitetets studentkårs styrelse för år 2020 har valts

Aalto-universitetets studentkårs styrelse för år 2020 har valts. AUS delegation valde styrelse på sitt möte 28.11 utifrån styrelsebildare Olli Kesselis förslag.
Opiskelijoiden liikuntaliiton hallitus 2020
Pressmeddelande Publicerat:

Antti Pentikäinen vald till ordförande för Studerandenas motionsförbund OLL 2020- ”Vi har ett utmärkt år framför oss”!

Antti Pentikäinen från Aalto universitetet valdes idag till ordförande för Studerandenas motionsförbund OLL på förbundsmötet i Jyväskylä.
Vaalipaneelin osallistujat näyttävät kylttejä, joissa lukee JOO
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Studentkårens röstning i full fart

Omröstningen i AUS delegationsval började på måndagen den 28 oktober kl. 12. På torsdag samma vecka var röstningen redan i full gång: över 2000 röster hade givits! Omröstningen pågår fram till tisdagen den 5 november kl. 16.