AUS föreslår Tapio Hautamäki till FSF:s styrelseordförande och Frans Cederlöf till FSF:s styrelse.

Aalto-universitetets studentkår föreslår Tapio Hautamäki till ordförande för Finlands studentkårers förbund FSF och Frans Cederlöf till FSF:s styrelse för år 2020.
Frans Cederlöf and Tapio Hautamäki
Frans Cederlöf och Tapio Hautamäki

Aalto-universitetets studentkår föreslår Tapio Hautamäki till ordförande för Finlands studentkårers förbund FSF och Frans Cederlöf till FSF:s styrelse för år 2020.

Hautamäki, 26, studerar tillämpad matematik vid Högskolan för teknikvetenskaper. Det här året har Hautamäki som styrelseordförande varit ledare för en organisation med över 40 anställda och ungefär hundra frivilliga. Hautamäki har även ansvarat för förnyandet av AUS strategi och AUS politiska linjepapper.

”FSF:s kommande strategiarbete kommer att fastställa förbundets tyngpunkter vid tröskeln till FSF:s 100-års jubileumsår. Jag tror att jag skulle vara det bästa valet för att visa riktning för rörelsen. Man måste till exempel lösa hur studentrörelsen hittar sin röst i klimatdebatten”, konstaterar Hautamäki

Cederlöf,22, studerar den byggda miljön på Högskolan för ingenjörsvetenskaper vid Aalto-universitetet. Under de senaste två åren har Cederlöf varit viceordförande för centralorganisationen för svenskspråkiga organisationer i Finland; Svenska Studieförbundet SSF. Tvåspråkiga Cederlöf har även varit aktiv i Finlands Svenska Skolungdomsförbunds FSS och i European Youth Parliaments verksamhet.

”FSF:s verkningsfullhet grundar sig på goda relationer med intressentgrupperna och på aktiva nätverk i Finland och ute i världen. I mitt föreningsarbete har jag ofta märkt att förändringar uppstår lättare genom samarbete än ensam”, betonar Cederlöf

FSF väljer styrelse för 2020 på sitt förbundsmöte 15–16.11.2019 i Lahtis. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Mer information:

Tapio Hautamäki, 040 757 9629

Frans Cederlöf, 050 430 2458

Chefen för påverkan och kommunikation Heikki Isotalo, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Utmärkelser beviljats på AUS14-årsfest

Utmärkelser delades ut till meriterade medlemmar i Aaltogemenskapen på AUS 14. årsfest den 18. maj 2024.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Tempaus ökar uppskattningen av frivilligarbete i Finland

Den Bisterskäggige ingenjören, Sheryl Tokyos och Kunniamursus Tempausbefallning lästes upp på Aalto Open Air och utlysningen av Wappen.
Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Sök till FSF:s kommittéer

Aalto-universitetets studentkårsmedlemmar har nu möjlighet att söka till Finlands studentkårers förbunds FSF:s delegation för utvecklingssamarbete (KENKKU) och klimatnätverket. I kommittéerna får du lära dig och göra nationellt påverkansarbete om utvecklingssamarbete och klimatpolitik.
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.