Aalto-universitetets studentkår inhiberar höstens massevenemang

Aalto-universitetets studentkårs styrelse inhiberar höstens stora studentevenemang på grund av coronaviruset. Sitsar, fester, appron och festivaler ordnas inte som fysiska evenemang. AUS utreder möjligheten att ordna alternativa trygga evenemang.
Kuvapankki_Sitsit_1

 

AUS styrelse har beslutat att inhibera majoriteten av höstens evenemang på grund av coronaviruset. Från och med den 28 augusti ordnas publikevenemang endast om THL:s (Institutet för hälsa och välfärd), undervisnings- och kulturministeriets, social- och hälsovårdsministeriets och regionförvaltningverkets  anvisningar om säkerhetsavstånd och hygienpraxis kan beaktas. Sistar, fester, massorienteringsevenemang och festivaler ordnas inte som fysiska evenemang eftersom smittorisken är stor på grund av evenemangens karaktär. AUS anvisar även studentföreningarna att följa myndighetsanvisningar.

AUS meddelade tidigare i augusti att AUS10-årsfesten och årsfestveckan flyttas till maj nästa år och att de fysiska evenemangen  Aalto Afterparty och Otnäsorienteringen inhiberas. Dessutom inhiberas följande av höstens evenemang:

Poli & Dipoli Appro

Stadsorienteringen

ISOsits, International sits, Gulnäbbarnas festsits och sångtävlingssitsen.

Teknologtraditionsfesten och sillfrukosten

Mössnedläggning i Dipoli

Hugogalan

Supersillis

Otnäs natt

AUS utreder möjligheten att ordna alternativa trygga evenemang. Under hösten 2020 ordnar AUS enbart sådana evenemang  som till  konceptet, evenemangsplatsen, storleksklassen och deltagarantalet är trygga och möjliggör att evenemangsarrangörer och deltagare kan följa aktuella myndighetsanvisningar.

På AUS evenemang kommer att undvikas  situationer som gör det utmanande att följa säkerhetsavstånd och upprätthålla god handhygien.  Sådana evenemang är till exempel evenemang med riklig alkoholkonsumtion, sjungande nära varandra samt stora folkmassors sammankomster inomhus.  

”Deltagarnas och evenemangsarrangörernas trygghet är av största vikt för oss. Inhiberingar är förargliga men vi vill inte ta risken att någon skulle insjukna på vårt evenemang. Vi utreder alternativa sätt för  att ordna  trygga evenemang och upprätthålla gemenskaplighet”, berättar AUS styrelsemedlem Christian Segercrantz.

 

Tilläggsinformation:

Christian Segercrantz, styrelsemedlem, ansvarsområden gemenskapen, frivilliga, kommunikation, digitalisering / [email protected] / +358 40 056 6668

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Diversity December
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Diversity December

I kampanjen Diversity December diskuterar vi mångfalden i vår gemenskap och olika former av diskriminering. I denna blog ska vi uppdatera mer information om ämnet under kampanjen.
Kuvassa AYY:n hallitus vuodelle 2022
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS styrelse för år 2022 har valts

På sitt möte den 1 december 2021 godkände Aalto-universitetets studentkårs delegation styrelsebildare Otto Usvajärvis förslag till styrelsesammansättningen för år 2022. På mötet valdes även viceordförande för den nya delegationen.
A woman with a christmas tree hat giving advices on the desk to a toy elf
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Vanliga frågor och svar om medlemsservice under julen och årsskiftet 2021

Medlemsservicen och vår servicebyrå har semester 18.12.2021–2.1.2022 och under den tiden svarar vi inte på meddelanden. Servicebyrån är också stängd på självständighetsdagen den 6.12.2021 samt på fredagen den 7.1.2022 efter trettondagen. Vår telefontjänst är öppen 20.12–22.12 och 29.12–30.12 kl. 12–16 och 31.12 kl. 12–15.
Rebecca Adrianzen
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Kommuner måste möjliggöra coronapasset även för dem som har vaccinerats utanför EU

Social- och hälsovårdsministeriet har tillrått kommuner att skapa passet för dem som har fått de godkända vaccinerna utanför EU. Helsingfors, Esbo och Vanda har vägrat att följa rådet under hänvisning till att detta inte är tekniskt möjligt. Beslutet sätter vaccinerade människor i en ojämlik ställning med varandra.