Aalto-universitetets studentkår inhiberar höstens massevenemang

Aalto-universitetets studentkårs styrelse inhiberar höstens stora studentevenemang på grund av coronaviruset. Sitsar, fester, appron och festivaler ordnas inte som fysiska evenemang. AUS utreder möjligheten att ordna alternativa trygga evenemang.
Kuvapankki_Sitsit_1

 

AUS styrelse har beslutat att inhibera majoriteten av höstens evenemang på grund av coronaviruset. Från och med den 28 augusti ordnas publikevenemang endast om THL:s (Institutet för hälsa och välfärd), undervisnings- och kulturministeriets, social- och hälsovårdsministeriets och regionförvaltningverkets  anvisningar om säkerhetsavstånd och hygienpraxis kan beaktas. Sistar, fester, massorienteringsevenemang och festivaler ordnas inte som fysiska evenemang eftersom smittorisken är stor på grund av evenemangens karaktär. AUS anvisar även studentföreningarna att följa myndighetsanvisningar.

AUS meddelade tidigare i augusti att AUS10-årsfesten och årsfestveckan flyttas till maj nästa år och att de fysiska evenemangen  Aalto Afterparty och Otnäsorienteringen inhiberas. Dessutom inhiberas följande av höstens evenemang:

Poli & Dipoli Appro

Stadsorienteringen

ISOsits, International sits, Gulnäbbarnas festsits och sångtävlingssitsen.

Teknologtraditionsfesten och sillfrukosten

Mössnedläggning i Dipoli

Hugogalan

Supersillis

Otnäs natt

AUS utreder möjligheten att ordna alternativa trygga evenemang. Under hösten 2020 ordnar AUS enbart sådana evenemang  som till  konceptet, evenemangsplatsen, storleksklassen och deltagarantalet är trygga och möjliggör att evenemangsarrangörer och deltagare kan följa aktuella myndighetsanvisningar.

På AUS evenemang kommer att undvikas  situationer som gör det utmanande att följa säkerhetsavstånd och upprätthålla god handhygien.  Sådana evenemang är till exempel evenemang med riklig alkoholkonsumtion, sjungande nära varandra samt stora folkmassors sammankomster inomhus.  

”Deltagarnas och evenemangsarrangörernas trygghet är av största vikt för oss. Inhiberingar är förargliga men vi vill inte ta risken att någon skulle insjukna på vårt evenemang. Vi utreder alternativa sätt för  att ordna  trygga evenemang och upprätthålla gemenskaplighet”, berättar AUS styrelsemedlem Christian Segercrantz.

 

Tilläggsinformation:

Christian Segercrantz, styrelsemedlem, ansvarsområden gemenskapen, frivilliga, kommunikation, digitalisering / [email protected] / +358 40 056 6668

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Publicerat:

Nyhetsbrev för flyttande hyresgäster

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Ajankohtaista Publicerat:

Utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Forskarutbildningsrådet

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Forskarutbildningsrådet 2021. Ansökningstiden börjar den 23 september 2020 kl. 12.00 och löper ut den 7 oktober 2020 kl. 12.00, då ansökningarna ska vara inlämnade.
Gorsun uusi sisustus, sohvia ja valoja
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Hyresanvisningarna för AUS lokaler har uppdaterats

På grund av coronaviruset och gemenskapens trygghet har vi varit tvungna att uppdatera användningsbegränsningarna för AUS evenemangslokaler.
Otaniemen kampuksella fukseja orientaatioviikolla.
Ajankohtaista Publicerat:

Organisering av säkra evenemang - instruktioner för AUS föreningar

Den här instruktionen innehåller AUS anvisningar och rekommendationer om evenemangsarrangemang för föreningarna i undantagssituationen som gäller.