Aalto-yliopiston ylioppilaskunta peruu syksyn massatapahtumat

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus peruu syksyn suuret opiskelijatapahtumat koronaviruksen vuoksi. Sitsejä, juhlia, approja ja festivaaleja ei järjestetä fyysisinä tapahtumina. AYY selvittää mahdollisuutta vaihtoehtoisten turvallisten tapahtumien järjestämiseen.
Kuvapankki_Sitsit_1

 

AYY:n hallitus on päättänyt perua valtaosan syksyn tapahtumista koronaviruksen takia. 28.8.2020 alkaen yleisötilaisuuksia järjestetään vain huomioiden Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön ja aluehallintoviraston ohjeistamat turvaetäisyydet sekä hygieniakäytännöt. Sitsejä, juhlia, approja ja festivaaleja ei järjestetä fyysisinä tapahtumina, koska niissä on suuri tartuntariski tapahtumien luonteen vuoksi. AYY ohjeistaa myös opiskelijajärjestöjä noudattamaan viranomaisohjeistuksia.

Aikaisemmin elokuussa AYY tiedotti AYY10-vuosijuhlan ja vuosijuhlaviikon tapahtumien siirtymisestä ensi vuoden toukokuulle sekä Aalto Afterpartyn ja Otasuunnistuksen fyysisten tapahtumien perumisesta. Näiden lisäksi syksyltä peruuntuvat seuraavat tapahtumat:

Polin & Dipolin Approt

Stadisuunnistus

ISOsitsit, International sitsit, Fuksien juhlasitsit ja laulukilpailusitsit

Teekkariperinnejuhla ja sillis

Lakinlaskijaiset Dipolissa

Hugo-gaala

Supersillis

Otaniemen yö

AYY selvittää mahdollisuutta vaihtoehtoisten turvallisten tapahtumien järjestämiseen. Syksyn 2020 aikana ylioppilaskunta järjestää pääsääntöisesti vain tapahtumia, jotka ovat konseptinsa, tapahtumapaikkansa, kokoluokkansa ja osallistujamääränsä puolesta turvallisia ja mahdollistavat sen, että tapahtuman järjestäjät ja osallistujat voivat noudattaa ajankohtaisia viranomaisten antamia ohjeistuksia.

AYY:n tapahtumissa tullaan välttämään tilanteita, jotka tekevät turvavälien noudattamisen ja hyvän käsihygienian ylläpidon haastavaksi. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi runsasta alkoholinkäyttöä, lähekkäin laulamista tai suurten ihmismassojen kokoontumista sisätiloissa sisältävät tapahtumat.

”Osallistujien ja tapahtumien tekijöiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Peruutukset ovat harmillisia, mutta emme halua ottaa riskiä, että joku sairastuisi tapahtumassamme. Selvitämme vaihtoehtoisia tapoja turvallisten tapahtumien järjestämiseen ja yhteisöllisyyden ylläpitämiseen”, kertoo AYY:n hallituksen jäsen Christian Segercrantz.

 

Lisätiedot:

Christian Segercrantz, hallituksen jäsen, vastuualueina yhteisö, vapaaehtoiset, viestintä, digitalisaatio / [email protected] / +358 40 056 6668

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden infokirjeet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros syksylle 2021

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille 9.8.2021 - 9.1.2022.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi on valmistunut - uuden laulukirjan työstö etenee

Teekkarilauluja-laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi nostaa esiin epäkohtia laulukulttuurissa. Erityisen ongelmalliseksi todettiin toistuva miesnäkökulma ja naisen roolin sitominen miestekijään. Mukana oli myös väkivaltaisia, homofobisia, rasistisia ja muunlaisia syrjiviä laulun sanoituksia. Analyysi antaa hyvät lähtökohdat Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyöhön ja laulukirjatoimituskunnan työskentelyyn. Uuden laulukirjan työstö on käynnissä.
Avaimet keltaisella taustalla
Ajankohtaista Julkaistu:

Ovenavauspalvelu AYY:n asukkaille

Securitas hoitaa jatkossa AYY:n asunnoissa asuvien ovenavauksen, mikäli asukas lukitsee itsensä ulos asunnostaan.