Aalto-yliopiston ylioppilaskunta peruu syksyn massatapahtumat

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus peruu syksyn suuret opiskelijatapahtumat koronaviruksen vuoksi. Sitsejä, juhlia, approja ja festivaaleja ei järjestetä fyysisinä tapahtumina. AYY selvittää mahdollisuutta vaihtoehtoisten turvallisten tapahtumien järjestämiseen.
Kuvapankki_Sitsit_1

 

AYY:n hallitus on päättänyt perua valtaosan syksyn tapahtumista koronaviruksen takia. 28.8.2020 alkaen yleisötilaisuuksia järjestetään vain huomioiden Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön ja aluehallintoviraston ohjeistamat turvaetäisyydet sekä hygieniakäytännöt. Sitsejä, juhlia, approja ja festivaaleja ei järjestetä fyysisinä tapahtumina, koska niissä on suuri tartuntariski tapahtumien luonteen vuoksi. AYY ohjeistaa myös opiskelijajärjestöjä noudattamaan viranomaisohjeistuksia.

Aikaisemmin elokuussa AYY tiedotti AYY10-vuosijuhlan ja vuosijuhlaviikon tapahtumien siirtymisestä ensi vuoden toukokuulle sekä Aalto Afterpartyn ja Otasuunnistuksen fyysisten tapahtumien perumisesta. Näiden lisäksi syksyltä peruuntuvat seuraavat tapahtumat:

Polin & Dipolin Approt

Stadisuunnistus

ISOsitsit, International sitsit, Fuksien juhlasitsit ja laulukilpailusitsit

Teekkariperinnejuhla ja sillis

Lakinlaskijaiset Dipolissa

Hugo-gaala

Supersillis

Otaniemen yö

AYY selvittää mahdollisuutta vaihtoehtoisten turvallisten tapahtumien järjestämiseen. Syksyn 2020 aikana ylioppilaskunta järjestää pääsääntöisesti vain tapahtumia, jotka ovat konseptinsa, tapahtumapaikkansa, kokoluokkansa ja osallistujamääränsä puolesta turvallisia ja mahdollistavat sen, että tapahtuman järjestäjät ja osallistujat voivat noudattaa ajankohtaisia viranomaisten antamia ohjeistuksia.

AYY:n tapahtumissa tullaan välttämään tilanteita, jotka tekevät turvavälien noudattamisen ja hyvän käsihygienian ylläpidon haastavaksi. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi runsasta alkoholinkäyttöä, lähekkäin laulamista tai suurten ihmismassojen kokoontumista sisätiloissa sisältävät tapahtumat.

”Osallistujien ja tapahtumien tekijöiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Peruutukset ovat harmillisia, mutta emme halua ottaa riskiä, että joku sairastuisi tapahtumassamme. Selvitämme vaihtoehtoisia tapoja turvallisten tapahtumien järjestämiseen ja yhteisöllisyyden ylläpitämiseen”, kertoo AYY:n hallituksen jäsen Christian Segercrantz.

 

Lisätiedot:

Christian Segercrantz, hallituksen jäsen, vastuualueina yhteisö, vapaaehtoiset, viestintä, digitalisaatio / [email protected] / +358 40 056 6668

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

visuaalinen_viestinta
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee visuaalisen viestinnän asiantuntijaa

Aalto-ylioppilaskunnan ylioppilaskunta (AYY) hakee visuaalisen viestinnän asiantuntijaa tekemään monipuolista visuaalista sisältöä ylioppilaskunnan tapahtuma-, vaikuttamis- ja palveluviestintään! Haku tehtävään on auki 19.12.2021 saakka.
Diversity December
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Diversity December

Keskustelemme yhteisömme moninaisuudesta sekä syrjinnän eri muodoista osana Diversity December -kampanjaamme. Tässä kampanjan aikana täydentyvässä ja päivittyvässä blogissa voit syventyä aiheeseen ja taustoihin lisää.
Kuvassa AYY:n hallitus vuodelle 2022
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2022 hallitus on valittu

Kokouksessaan 1.12.2021 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Otto Usvajärven, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2022. Kokouksessa valittiin myös tuoreen edustajiston varapuheenjohtajat.
A woman with a christmas tree hat giving advices on the desk to a toy elf
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Joulun ja vuodenvaihteen UKK

Jäsenpalvelut ja palvelutoimistomme ovat lomalla 18.12.-2.1.2022., jolloin emme vastaa viesteihin. Toimistomme on suljettu myös itsenäisyyspäivänä 6.12. sekä loppiaisen jälkeisenä perjantaina 7.1.2022. Puhelinpalvelumme on avoinna 20.12.-22.12. ja 29.12.-30.12. klo 12-16 ja 31.12. klo 12-15.