Aalto-yliopiston ylioppilaskunta peruu syksyn massatapahtumat

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus peruu syksyn suuret opiskelijatapahtumat koronaviruksen vuoksi. Sitsejä, juhlia, approja ja festivaaleja ei järjestetä fyysisinä tapahtumina. AYY selvittää mahdollisuutta vaihtoehtoisten turvallisten tapahtumien järjestämiseen.
Kuvapankki_Sitsit_1

 

AYY:n hallitus on päättänyt perua valtaosan syksyn tapahtumista koronaviruksen takia. 28.8.2020 alkaen yleisötilaisuuksia järjestetään vain huomioiden Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön ja aluehallintoviraston ohjeistamat turvaetäisyydet sekä hygieniakäytännöt. Sitsejä, juhlia, approja ja festivaaleja ei järjestetä fyysisinä tapahtumina, koska niissä on suuri tartuntariski tapahtumien luonteen vuoksi. AYY ohjeistaa myös opiskelijajärjestöjä noudattamaan viranomaisohjeistuksia.

Aikaisemmin elokuussa AYY tiedotti AYY10-vuosijuhlan ja vuosijuhlaviikon tapahtumien siirtymisestä ensi vuoden toukokuulle sekä Aalto Afterpartyn ja Otasuunnistuksen fyysisten tapahtumien perumisesta. Näiden lisäksi syksyltä peruuntuvat seuraavat tapahtumat:

Polin & Dipolin Approt

Stadisuunnistus

ISOsitsit, International sitsit, Fuksien juhlasitsit ja laulukilpailusitsit

Teekkariperinnejuhla ja sillis

Lakinlaskijaiset Dipolissa

Hugo-gaala

Supersillis

Otaniemen yö

AYY selvittää mahdollisuutta vaihtoehtoisten turvallisten tapahtumien järjestämiseen. Syksyn 2020 aikana ylioppilaskunta järjestää pääsääntöisesti vain tapahtumia, jotka ovat konseptinsa, tapahtumapaikkansa, kokoluokkansa ja osallistujamääränsä puolesta turvallisia ja mahdollistavat sen, että tapahtuman järjestäjät ja osallistujat voivat noudattaa ajankohtaisia viranomaisten antamia ohjeistuksia.

AYY:n tapahtumissa tullaan välttämään tilanteita, jotka tekevät turvavälien noudattamisen ja hyvän käsihygienian ylläpidon haastavaksi. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi runsasta alkoholinkäyttöä, lähekkäin laulamista tai suurten ihmismassojen kokoontumista sisätiloissa sisältävät tapahtumat.

”Osallistujien ja tapahtumien tekijöiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Peruutukset ovat harmillisia, mutta emme halua ottaa riskiä, että joku sairastuisi tapahtumassamme. Selvitämme vaihtoehtoisia tapoja turvallisten tapahtumien järjestämiseen ja yhteisöllisyyden ylläpitämiseen”, kertoo AYY:n hallituksen jäsen Christian Segercrantz.

 

Lisätiedot:

Christian Segercrantz, hallituksen jäsen, vastuualueina yhteisö, vapaaehtoiset, viestintä, digitalisaatio / [email protected] / +358 40 056 6668

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kuvassa taustalla hallituksen 2020 jäsenet kesätunnelmissa ja etualalla teksti "Hae hallitukseen"
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae AYY:n hallitukseen tai edustajiston puheenjohtajistoon

Haku AYY:n hallitukseen ja edustajiston puheenjohtajistoon on käynnissä. Haku hallituksen muodostajaksi ja edustajiston puheenjohtajaksi päättyy 5.11., hallituksen jäseneksi 14.11. klo 23.59 ja edustajiston varapuheenjohtajaksi 26.11.2020
Vapaaehtoishaku vuodelle 2021 pääkuva
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae vapaaehtoiseksi

AYY:n vapaaehtoishaku vuodelle 2021 on auki! Tämä on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan ja tekemään maailman parasta opiskelijan elämää.
Musta kulkukoodilaite tiiliseinällä
Ajankohtaista Julkaistu:

Kulkukoodit käytössä monissa AYY:n vuokrattavissa tiloissa, esteettömyyspäivityksiä ja itselämmitettävät saunat

Avainten sijaan moniin tiloihin pääsee kulkukoodeilla ja esteettömyydestä on paremmin tietoa nettisivuilla. Saunat saa lämmitettyä itselle sopivaan aikaan.
Alhaalta päin kohti taivasta otettu kuva Atlantinkadun kohteesta
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mitä jos suorittaminen laittaa elämän mutelle?

Aallon opiskelijoista uupumisriskissä on 20 % (AllWell 2020) ja pienemmässä mittakaavassa jaksamisen kanssa on vaikeuksia vielä usemmalla. AYY:n hallituksen jäsen Tua Videman tulkitsee lukuja niin, että meistä aika moni pyrkii sataprosenttiseen suoritukseen ja yrittää hoitaa lupaamansa hommat oman hyvinvointinsa hinnallakin.