Rantasaunalle terassi ja Kylän olohuoneelle grilli

Otaniemeä kehitetään kulma kerrallaan asukkaiden ja jäsenten iloksi. Viime vuoden aikana saatiin Rantasaunan eteen terassi ja Kylän olohuoneen eteen grilli. Terassitalkoot organisoi Sähköinsinöörikilta 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi, ja grillin rakensi Kampusjaosto. Suurkiitos kaikille projekteissa mukana olleille!
Rantasaunan valmis terassi

Sähköinsinöörikillan lahjana yhteisölle Rantasaunan uusi terassi

Otaniemen Rantasauna on yksi Aalto-yhteisön suosituimmista illanviettopaikoista. Sijainti Laajalahden rannalla, Teekkarikylän ytimessä antaa loistavat puitteet erilaisten tapahtumien ja saunailtojen järjestämiseen. Kesällä 2020 otettiin aimo harppaus eteenpäin ulkotilojen esteettömyyden ja viihtyisyyden osalta, kun Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta rakensi 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi talkoilla Rantasaunan eteen terassin.

"Monia kohteita ja vaihtoehtoja mietittiin. Rantsua käyttävät monet, mutta ulkona ei aiemmin ollut viihtyisää tilaa hengata", kertoo talkoissa mukana ollut Simo Hakanummi idean syntymisestä.

Vuodesta 2014 asti Rantasaunan pihalla on ollut yhteisön illanviettoja piristänyt palju, mutta esteettömyyden kannalta piha on ollut hankala saavuttaa. Sähköinsinöörikillan talkoiden avulla terassia levennettiin merkittävästi ja nyt se ylettyy ulko-oven ja grillin kohdalta paljulle asti. Pihalle saapuminen on edelleen hieman jyrkkä ja sadevesikourut töyssynä, mutta terassilla voi nyt huolettomammin oleilla kunnollisella tasaisella alustalla.

"Yhteensä noin 40 kiltalaista osallistui heinäkuun loppupuolella terassin rakennustalkoisiin", laskeskeli projektia organisoinut Elias Hirvonen. "Talkooporukalla oli hauskaa ja kaiken kaikkiaan tämä oli tosi mukava projekti. Kaikki tuli jeesimään, vaikka aluksi mietitytti, tuleeko ketään kesken kesätöiden avuksi. Enhän minäkään mikään rakennusmestari ole, mutta tekemällä oppi hyvistä rakennustavoista. Lopputulosta testattiin hyppimällä: Pitäisi olla teekkarinkestävä", Hirvonen naurahtaa.

Rantasaunan terassin rakennusmateriaalit sponsoroi TTE-Rahasto, ja talkoolaisille ruuat tarjosi AYY. Terassin avajaisia vietettiin heinäkuun 2020 lopussa koronatilanteen hellitettyä.  Myöhemmin alkusyksystä projektista julkaistiin juttu Sähköinsinöörikillan lehdessä Sössössä sekä video rakennusvaiheiden etenemisestä

Kampusjaosto rakensi grillin Kylän olohuoneen yhteyteen

AYY:n vapaaehtoisista koostuvan Kampusjaoston tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää yhteisöllisyyttä Otaniemen kampuksella. Osana toimintaansa jaostolaiset järjestävät esimerkiksi Kylän talkoita ja romupyöräkeräyksiä, mutta kehittävät talkoomeiningillä myös AYY:n vuokrattavia sauna- ja juhlailoja. Vuosittain jokin vuokrattavista kohteista saa uuden ilmeen, sisustuksen tai mitä milloinkin keksitään!

Vuoden 2020 kohteena oli Kylän olohuone osoitteessa Jämeräntaival 5. Tilat saivat uuden sisustuksen ja kalusteet jo vuoden 2019 peruskorjauksen yhteydessä. Samalla uusittiin pihakiveykset sisäpihan puolella. Kesällä 2020 vieressä sijaitsevalle sisäpihalle rakennettiin grilli kaikkien asukkaiden sekä tilaa käyttävien iloksi.

"Huomattiin, että Teekkarikylä kaipaa lisää grillejä ja sopiva paikka löytyi Kylän olohuoneen yhteydestä", kertoo kampusjaostossa projektia vetänyt Niilo Viitanen. "Samalla ennen vähällä käytöllä ollut sisäpiha sai uutta tunnelmaa ja paremman käyttötarkoituksen, kun sisätiloista voidaan luontevasti levittäytyä pihan puolelle."

Grilli olikin ahkerassa käytössä viime kesän lopussa valmistuttuaan heinäkuussa muutaman viikon uurastuksen jälkeen. Kuluneen lukuvuoden aikana vuokrattavia tiloja on jouduttu pitämään suljettuina koronatilanteen vuoksi, mutta toivottavasti Kampusjaoston rakentamalle grillille löytyy taas käyttöä tämän kesän ja viimeistään ensi syksyn aikana.

Katso kuvat!

Kuvia sekä Kylän olohuoneen grillin että Rantasaunan terassin rakennusvaiheista.

  Grilli Kylän olohuoneen yhteydessä Jämeräntaival 5 sisäpihalla

  Kampusjaoston rakentama grilli Jämeräntaival 5:n sisäpihalle Kylän olohuoneen yhteyteen. Kuvaaja: Maija Saari

  Kampusjaostolaiset rakentamssa grilliä kesällä 2020

  Kampusjaostolaiset Ville, Kyösti ja Samu rakentamassa grilliä kesällä 2020. Kuvaaja: Laura Nikola

  Kampusjaosto muuraamassa grilliä

  Grillin rakennus kesti muutaman viikon kesällä 2020. Kuvassa kampusjaostolaiset Laura, Niilo ja Samu. Kuvaaja: Maija Saari

  Rantasaunan uusi terassi kesällä 2020

  Sähköinsinöörikillan talkootöinä rakentama terassi Rantasaunan edustalle. Kuvaaja: Oskari Lahti

  Rantasaunan terassia rakennetaan kesällä 2020

  Rantasaunan terassia rakennetaan kesällä 2020. Kuvaaja: Sasu Saalasti

  Rantasaunan terassin perustukset

  Rantasaunan terassin perustuksiin muurattiin SIK100, päiväys sekä tekijöiden nimikirjaimia. Kuva: Sasu Saalasti ja Toni Ojala

  Rantasaunan terassin rakennusvaihe

  Viimeistelyä vaille valmis Rantasaunan terassi ja portaat. Kuva: Sasu Saalasti ja Toni Ojala

  Rantasaunan valmis terassi

  Valmista tuli! Kuvaaja: Oskari Lahti

  Seuraavia projekteja jo suunnitellaan

  Kampusjaoston tämän vuoden projektina on Servin Mökin vieressä sijaitsevan rantalentopallokentän kunnostus sekä mahdollisesti myös toisen grillin rakentaminen jonnekin Teekkarikylän kulmalle. Lisäksi kampusjaosto aloittaa romupyörien kartoittamisen pannoittamalla AYY:n kiinteistöjen kellareista ja pihoista löytyviä hylättyjä polkupyöriä syksyllä järjestettävää romupyöräkeräystä varten. Tarkempia tietoja keräyksestä tullaan päivittämään AYY:n sivuille. Otathan Kampusjaoston seurantaan myös Instagramissa (@kampusjaosto)!

  Sekä Rantasauna että Kylän olohuone sekä lukuisat muut AYY:n vuokrattavat juhla- ja saunatilat ovat vuokrattavissa Espoossa ja Helsingissä jäsenetuhintaan. Tiloja voi varata Aalto-tunnusten avulla osoitteessa tila.ayy.fi tai ottamalla yhteyttä jäsenpalveluihin tällä lomakkeella.

  HUOM! Tarkista päivittyvästä koronatiedotteesta ajan tasaiset ohjeistukset ja rajoitukset tilojen käyttöön liittyen. Kesäkuun 2021 alun päätösten mukaan Kylän olohuonetta voi käyttää henkilörajoituksin, mutta Rantasaunan isoa puolta ei vielä ole avattu käyttöön.

  PS. Mikäli yhdistykselläsi on muita Otaniemeä ja yhteistä kampusta kehittäviä hankkeita suunnitteilla, voidaan niistä mielellään tehdä juttua AYY:n nettisivuille! Muista myös mahdollisuus hakea projektille avustusta TTER:ltä: http://tter.ayy.fi/

  Kampusjaosto Smökin katolla julistamassa Wappua

  Kampusjaosto

  Tarkoituksena on luoda entistäkin viihtyisämpi asuin- ja opiskeluympäristö, joka tarjoaa edellytykset opiskelijakulttuurille, yhteishengelle ja hyvinvoinnille.

  Vapaaehtoiset
  Kylän_olohuone_2

  Kylän olohuone

  Kylän olohuone on monenlaisiin kokoontumisiin ja illanviettoihin soveltuva tila.

  Kylän olohuone
  Rantsu_iso_sauna

  Rantasauna

  Rantasauna eli Rantsu on teekkareiden talkoovoimin rakentama ja kustantama sauna.

  Rantasauna
  Vuokraa tila tai paku
  Vuokrattavien tilojen esteettömyys
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu

  Read more news

  vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
  Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

  Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

  Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
  Joona Lipponen melko totisena
  Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

  Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

  Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
  helsinki kiinteistö
  Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

  Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

  Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
  Mante smiling with an EU flag
  Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

  Miksi äänestän EU-vaaleissa?

  Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa