Rantasaunalle terassi ja Kylän olohuoneelle grilli

Otaniemeä kehitetään kulma kerrallaan asukkaiden ja jäsenten iloksi. Viime vuoden aikana saatiin Rantasaunan eteen terassi ja Kylän olohuoneen eteen grilli. Terassitalkoot organisoi Sähköinsinöörikilta 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi, ja grillin rakensi Kampusjaosto. Suurkiitos kaikille projekteissa mukana olleille!
Rantasaunan valmis terassi

Sähköinsinöörikillan lahjana yhteisölle Rantasaunan uusi terassi

Otaniemen Rantasauna on yksi Aalto-yhteisön suosituimmista illanviettopaikoista. Sijainti Laajalahden rannalla, Teekkarikylän ytimessä antaa loistavat puitteet erilaisten tapahtumien ja saunailtojen järjestämiseen. Kesällä 2020 otettiin aimo harppaus eteenpäin ulkotilojen esteettömyyden ja viihtyisyyden osalta, kun Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta rakensi 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi talkoilla Rantasaunan eteen terassin.

"Monia kohteita ja vaihtoehtoja mietittiin. Rantsua käyttävät monet, mutta ulkona ei aiemmin ollut viihtyisää tilaa hengata", kertoo talkoissa mukana ollut Simo Hakanummi idean syntymisestä.

Vuodesta 2014 asti Rantasaunan pihalla on ollut yhteisön illanviettoja piristänyt palju, mutta esteettömyyden kannalta piha on ollut hankala saavuttaa. Sähköinsinöörikillan talkoiden avulla terassia levennettiin merkittävästi ja nyt se ylettyy ulko-oven ja grillin kohdalta paljulle asti. Pihalle saapuminen on edelleen hieman jyrkkä ja sadevesikourut töyssynä, mutta terassilla voi nyt huolettomammin oleilla kunnollisella tasaisella alustalla.

"Yhteensä noin 40 kiltalaista osallistui heinäkuun loppupuolella terassin rakennustalkoisiin", laskeskeli projektia organisoinut Elias Hirvonen. "Talkooporukalla oli hauskaa ja kaiken kaikkiaan tämä oli tosi mukava projekti. Kaikki tuli jeesimään, vaikka aluksi mietitytti, tuleeko ketään kesken kesätöiden avuksi. Enhän minäkään mikään rakennusmestari ole, mutta tekemällä oppi hyvistä rakennustavoista. Lopputulosta testattiin hyppimällä: Pitäisi olla teekkarinkestävä", Hirvonen naurahtaa.

Rantasaunan terassin rakennusmateriaalit sponsoroi TTE-Rahasto, ja talkoolaisille ruuat tarjosi AYY. Terassin avajaisia vietettiin heinäkuun 2020 lopussa koronatilanteen hellitettyä.  Myöhemmin alkusyksystä projektista julkaistiin juttu Sähköinsinöörikillan lehdessä Sössössä sekä video rakennusvaiheiden etenemisestä

Kampusjaosto rakensi grillin Kylän olohuoneen yhteyteen

AYY:n vapaaehtoisista koostuvan Kampusjaoston tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää yhteisöllisyyttä Otaniemen kampuksella. Osana toimintaansa jaostolaiset järjestävät esimerkiksi Kylän talkoita ja romupyöräkeräyksiä, mutta kehittävät talkoomeiningillä myös AYY:n vuokrattavia sauna- ja juhlailoja. Vuosittain jokin vuokrattavista kohteista saa uuden ilmeen, sisustuksen tai mitä milloinkin keksitään!

Vuoden 2020 kohteena oli Kylän olohuone osoitteessa Jämeräntaival 5. Tilat saivat uuden sisustuksen ja kalusteet jo vuoden 2019 peruskorjauksen yhteydessä. Samalla uusittiin pihakiveykset sisäpihan puolella. Kesällä 2020 vieressä sijaitsevalle sisäpihalle rakennettiin grilli kaikkien asukkaiden sekä tilaa käyttävien iloksi.

"Huomattiin, että Teekkarikylä kaipaa lisää grillejä ja sopiva paikka löytyi Kylän olohuoneen yhteydestä", kertoo kampusjaostossa projektia vetänyt Niilo Viitanen. "Samalla ennen vähällä käytöllä ollut sisäpiha sai uutta tunnelmaa ja paremman käyttötarkoituksen, kun sisätiloista voidaan luontevasti levittäytyä pihan puolelle."

Grilli olikin ahkerassa käytössä viime kesän lopussa valmistuttuaan heinäkuussa muutaman viikon uurastuksen jälkeen. Kuluneen lukuvuoden aikana vuokrattavia tiloja on jouduttu pitämään suljettuina koronatilanteen vuoksi, mutta toivottavasti Kampusjaoston rakentamalle grillille löytyy taas käyttöä tämän kesän ja viimeistään ensi syksyn aikana.

Katso kuvat!

Kuvia sekä Kylän olohuoneen grillin että Rantasaunan terassin rakennusvaiheista.

Grilli Kylän olohuoneen yhteydessä Jämeräntaival 5 sisäpihalla

Kampusjaoston rakentama grilli Jämeräntaival 5:n sisäpihalle Kylän olohuoneen yhteyteen. Kuvaaja: Maija Saari

Kampusjaostolaiset rakentamssa grilliä kesällä 2020

Kampusjaostolaiset Ville, Kyösti ja Samu rakentamassa grilliä kesällä 2020. Kuvaaja: Laura Nikola

Kampusjaosto muuraamassa grilliä

Grillin rakennus kesti muutaman viikon kesällä 2020. Kuvassa kampusjaostolaiset Laura, Niilo ja Samu. Kuvaaja: Maija Saari

Rantasaunan uusi terassi kesällä 2020

Sähköinsinöörikillan talkootöinä rakentama terassi Rantasaunan edustalle. Kuvaaja: Oskari Lahti

Rantasaunan terassia rakennetaan kesällä 2020

Rantasaunan terassia rakennetaan kesällä 2020. Kuvaaja: Sasu Saalasti

Rantasaunan terassin perustukset

Rantasaunan terassin perustuksiin muurattiin SIK100, päiväys sekä tekijöiden nimikirjaimia. Kuva: Sasu Saalasti ja Toni Ojala

Rantasaunan terassin rakennusvaihe

Viimeistelyä vaille valmis Rantasaunan terassi ja portaat. Kuva: Sasu Saalasti ja Toni Ojala

Rantasaunan valmis terassi

Valmista tuli! Kuvaaja: Oskari Lahti

Seuraavia projekteja jo suunnitellaan

Kampusjaoston tämän vuoden projektina on Servin Mökin vieressä sijaitsevan rantalentopallokentän kunnostus sekä mahdollisesti myös toisen grillin rakentaminen jonnekin Teekkarikylän kulmalle. Lisäksi kampusjaosto aloittaa romupyörien kartoittamisen pannoittamalla AYY:n kiinteistöjen kellareista ja pihoista löytyviä hylättyjä polkupyöriä syksyllä järjestettävää romupyöräkeräystä varten. Tarkempia tietoja keräyksestä tullaan päivittämään AYY:n sivuille. Otathan Kampusjaoston seurantaan myös Instagramissa (@kampusjaosto)!

Sekä Rantasauna että Kylän olohuone sekä lukuisat muut AYY:n vuokrattavat juhla- ja saunatilat ovat vuokrattavissa Espoossa ja Helsingissä jäsenetuhintaan. Tiloja voi varata Aalto-tunnusten avulla osoitteessa tila.ayy.fi tai ottamalla yhteyttä jäsenpalveluihin tällä lomakkeella.

HUOM! Tarkista päivittyvästä koronatiedotteesta ajan tasaiset ohjeistukset ja rajoitukset tilojen käyttöön liittyen. Kesäkuun 2021 alun päätösten mukaan Kylän olohuonetta voi käyttää henkilörajoituksin, mutta Rantasaunan isoa puolta ei vielä ole avattu käyttöön.

 

PS. Mikäli yhdistykselläsi on muita Otaniemeä ja yhteistä kampusta kehittäviä hankkeita suunnitteilla, voidaan niistä mielellään tehdä juttua AYY:n nettisivuille! Muista myös mahdollisuus hakea projektille avustusta TTER:ltä: http://tter.ayy.fi/

Kampusjaosto Smökin katolla julistamassa Wappua

Kampusjaosto

Tarkoituksena on luoda entistäkin viihtyisämpi asuin- ja opiskeluympäristö, joka tarjoaa edellytykset opiskelijakulttuurille, yhteishengelle ja hyvinvoinnille.

Vapaaehtoiset
Kylän_olohuone_2

Kylän olohuone

Kylän olohuone on monenlaisiin kokoontumisiin ja illanviettoihin soveltuva tila.

Kylän olohuone
Rantsu_iso_sauna

Rantasauna

Rantasauna eli Rantsu on teekkareiden talkoovoimin rakentama ja kustantama sauna. Sen yhteydessä on myös palju.

Rantasauna
Vuokraa tila tai paku
Vuokrattavien tilojen esteettömyys
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus Aalto-yliopiston tohtorinkoulutusneuvostoihin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta avaa haun opiskelijaedustajaksi tohtorinkoulutusneuvostoihin vuodelle 2022.
Opiskelijakulttuurimuseon uusi logo, jonka vieressä kuva Mantan lakituksesta
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Opiskelijakulttuurimuseo on avattu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Opiskelijakulttuurimuseo on avannut ovensa uudistuksen ja remontin jälkeen. Museolla on myös uusi visuaalinen ilme ja säännölliset aukioloajat, jotka alkavat 4.10.
Onko parempia ideoita? Ehdokasasettelu on auki 2.-29.9.
Ajankohtaista Julkaistu:

Ehdokkaaksi edustajistovaaleihin?

Tietoa edustajistovaalien ehdokkuudesta
Neljä syytä hakea edustajistoon #AYYRepCo / Werneri Huhtinen
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Neljä syytä hakea edustajistoon

Edustajistoveteraani Werneri Huhtinen listaa blogissaan neljä syytä, miksi juuri sinun kannattaa asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Ehdokasasettelu on auki 29.9.2021 asti ja vaalit käydään tänä syksynä.