Vuokraa tila tai paku

Vuokrattavien tilojen esteettömyys

Esteettömyyteen ja saavutettavuuteen on kiinnitetty AYY:n vuokrattavissa tiloissa entistä enemmän huomiota. Osa tiloista on lähes esteettömiä, ja myös esteellisten tilojen osalta ennakko-opastusta on parannettu. Näiden muutosten avulla tilat ovat saavutettavampia kaikille käyttäjille. Haluamme huomioida yhdenvertaisuuden toiminnassamme.

Esteettömimmät tilat

  Sievo Sauna

  Jätkäsaaren Sievo Sauna on esteettömin tilamme. Sekä rappuun että tilaan on esteetön sisäänkäynti. Saunatiloihin on esteetön pääsy ja siellä mahtuu liikkumaan esteettömästi pyörätuolilla. Kattoterassille on esteetön kulku. Tilassa on inva-wc.

  Ossinsaunan keittiö ja avonainen ovi saunatilaan

  Ossinsaunan monenlaiseen käyttöön muokkautuvassa oleskelutilassa mahtuu liikkumaan esimerkiksi pyörätuolilla. Sisäänkäynnin lisäksi pukuhuoneeseen, suihkutiloihin ja saunaan on esteetön kulku. Ulko-ovi on raskas avata esimerkiksi pyörätuolista käsin. Tilassa on inva-wc. Ossinsaunan pihaan pääsee taksilla ja pysäköintipaikkoja löytyy kadun varrelta.

  Ossinkulma 4

  Valoisaan kerhotilaan Ossinkulmaan on esteetön sisäänkäynti, mutta ovi voi olla raskas avata. Tilassa mahtuu liikkumaan pyörätuolilla. Tilassa on inva-wc. Ossinkulman pihaan pääsee taksilla ja ympäristössä pystyy liikkumaan esteettömästi. Auto on mahdollista pysäköidä kadun varteen.

  Vaasankatu10_sohvat

  Vaasankadun kabinetti ja sauna on tilana pääosin esteetön, mutta terassille on korkeat askelmat ja esteetön wc-tila löytyy vain sisäänkäyntikerroksesta. Rapun sisäänkäynnillä on korkea kynnys. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan tilaan kuljetaan hissillä, joka on riittävän tilava useimmille apuvälineille. Kabinetissa on tilaa liikkua apuvälineiden kanssa. Saunatilaan on esteetön kulku. Piha-alue on esteetön.

  Otarannan kerhotila2

  Otarannan kerhotilaan on esteetön kulku pihalta luiskaa pitkin kellarikerrokseen. Kerhotilassa ja sen keittiössä mahtuu liikkumaan apuvälineen kanssa. Tilassa ei ole esteetöntä wc:tä. Pihapiiri on tasainen ja pysäköintitilaa on runsaasti, mutta erillisiä esteettömiä pysäköintipaikkoja ei ole. 

  Otarannan kattosauna pukuhuone

  Otarannan kattosauna on pääosin esteetön. Liuskallinen sisäänkäynti löytyy talon takaa ja tilaan saavutaan hissillä. Pukuhuone- ja suihkutiloihin on esteetön pääsy ja niissä on tilaa liikkua apuvälineen kanssa. Saunaan ei välttämättä mahdu esimerkiksi pyörätuolin kanssa. Tilan toinen wc on tilavampi ja voi toimia esteettömänä. Parvekkeelle on esteetön pääsy, mutta kattosaunan terassille pääsy ei ole esteetöntä kahden porrasaskelman takia.

  Tatamisali_4

  Apuvälineen käyttäjillä on pääosin riittävästi tilaa liikkumiseen Tatamisalissa. Pukuhuoneeseen ei ole esteetöntä kulkua eikä sieltä löydy esteetöntä wc-tilaa. Esteetön kulku tilaan tapahtuu Jämeräntaival 5 A:n sisäänkäynnistä.

  Jämeräntaival 3

  Pelitilassa ja sen keittiönurkkauksessa pystyy toimimaan esteettömästi apuvälineiden kanssa. Rapun sisäänkäynnille löytyy esteetön reitti, mutta sisäänkäynti ei ole esteetön 10 cm korkean ovitasanteen vuoksi. Jämeräntaival 3 A:n rapussa on kaksi pientä wc-tilaa, jotka eivät ole esteettömiä. 

  Takkakabinetti pöydät

  Takkakabinetissa pystyy toimimaan esteettömästi ja tilan kalustus on liikuteltavissa. Rapun sisäänkäynnille löytyy esteetön reitti, mutta sisäänkäynti ei ole esteetön 10 cm korkean ovitasanteen vuoksi. Rapussa on kaksi pientä wc-tilaa, jotka eivät ole esteettömiä. Sekä ulko-ovi että Takkakabinetin ovi ovat raskaita avata.

  Esteettömyyden yhteenveto

  Esteettömyyskeskus ESKE:n sanoin "Esteettömyydessä on kyse ihmisten moninaisuuden huomioimisesta. Liikkumisen, kuulemisen, näkemisen ja ymmärtämisen esteettömyys ovat keskeinen osa rakennetun ympäristön toimivuutta."Esteettämyyden huomiointi tukee ihmisten hyvinvointia ja toteutuessaan se takaa kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa yhteisössä. Kaikkien AYY:n vuokrattavien tilojen omilta nettisivuilta löytyy tarkempaa tietoa esteettömyydestä ja kokonaiskuvaa saa parhaiten tältä koontisivulta.

  Riesa Consultative Oy:n esteettömyyskartoitusten mukaan tilat on jaoteltu kolmeen luokkaan.

  1. Esteettömissä tiloissa toimiminen on pääosin mahdollista, pieniä hankaluuksia lukuunottamatta.
  2. Osin esteettömissä tiloissa on erilaisia puutteita, joista tarkempaa tietoa löytyy tilan omalta sivulta.
  3. Esteelliset tilat  ovat saavutettavuuden osalta vaikeita erityisesti jyrkkien portaiden takia.
  Esteetön tai lähes esteetön Osin esteellinen / Hankalasti saavutettavissa Esteellinen
  Ossinkulma Kylän olohuone Gorsu
  Ossinsauna Monitoimitila Jämeräntaipaleen kattosauna
  Otarannan kattosauna OK 20 sauna- ja juhlatila
  (pieni ja Iso puoli sekä sauna)
  OK 20 Yläkerta
  Otarannan kerhotila Servin Mökki Rantasauna (iso ja pieni puoli)
  Pelitila Sitsikeittiö  
  Sievo Sauna Yhdistystila  
  Takkakabinetti    
  Tatamisali    
  Vaasankatu 10    

  Katso tarkempaa tietoa esteettömyydestä  tilan nimeä klikkaamalla. Saat lisätietoa myös AYY:n jäsenpalveluasiantuntijoilta sähköpostitse ([email protected]) tai piipahda  AYY:n palvelutoimistolla (Otakaari 11).  

  Palvelutoimistomme on lähes esteetön Otakaaren puolelta saavuttaessa.  Saat tarvittaessa apua raskaan ulko-oven avaamiseen. Kulku asiakaspalvelutiskille ja yläkerran kokoustiloihin on esteetön. Toimistomme yläkerrassa on esteetön wc, jonne on kulku aulasta. Avustavat koirat ovat tervetulleita toimistoomme.

  Esteettömyyden huomiointi tapahtuman järjestelyissä

  Mieti järjestäessä, että paikalle olisi mahdollisimman monen helppo tulla paikalle. Kerro mahdollisista puutteista esteettömyydessä ja erityisistä järjestelyistä, miten tapahtumaan pääsee.

  1. Pääseekö tilaan sisään esteettömästi? Onko vaihtoehtoista esteetöntä reittiä?
  2. Onko tilassa inva-wc?
  3. Ovatko kaikki tilan palvelupisteet esteettömästi saavutettavissa? Estävätkö kalusteet tilassa kulkemisen?
  4. Miten tilat saavutetaan esteettömästi? Invapysäköintimahdollisuus?
  5. Onko esteettömyys huomioitu tapahtuman ohjelmassa ja sisällössä?
  6. Kerro mistä saa esteetttömyydestä lisätietoa ja kuka järjestäjistä on yhteyshenkilö esteettömyysasioissa.
    

  Mitä muuta voin huomioida tilan valinnan lisäksi?

  Esteettömyyden teemaan liittyen voi ottaa huomioon tapahtumaa suunnitellessasi myös tiedottamisen ja tapahtuman sisällön sekä tervetulleeksi kokemista edistäviä asioita. Katso vinkit esimerkiksi Invalidiliiton esteettömyyskeskuksen sivuilta Esteettömän tapahtuman tarkistuslistasta.

  Etätapahtumissa voit huomioida esteettömyyttä sillä, että puhujan tilassa ei ole hälyä tai toimittamalla puheen tekstin osallistujille, Voit myös tarkistaa, tukeeko etätapaamisessa käytetty sovellus ruudunlukuohjelmia ja automaattisia livetekstitysten työkaluja (esim. Googlen Meet).

  Esteettömyydessä on kyse ihmisten moninaisuuden huomioimisesta.

  Esteettömyyskeskus ESKE ja Invalidiliitto ry

  Uutisia vuokrattavista tiloista

  Musta kulkukoodilaite tiiliseinällä

  Kulkukoodit käytössä monissa AYY:n vuokrattavissa tiloissa, esteettömyyspäivityksiä ja itselämmitettävät saunat

  Avainten sijaan moniin tiloihin pääsee kulkukoodeilla ja esteettömyydestä on paremmin tietoa nettisivuilla. Saunat saa lämmitettyä itselle sopivaan aikaan.

  Kulkukoodit käytössä monissa AYY:n vuokrattavissa tiloissa, esteettömyyspäivityksiä ja itselämmitettävät saunat
  Otaniemen kampuksella fukseja orientaatioviikolla.

  Turvallisten tapahtumien järjestäminen - ohjeistus AYY:n järjestöille

  Tämä ohjeistus sisältää AYY:n ohjeet ja suositukset järjestöille tapahtumien järjestämisestä koronavirusepidemian aikana.

  Turvallisten tapahtumien järjestäminen - ohjeistus AYY:n järjestöille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu