Nyheter

Världens hållbaraste studentliv? 

Enligt AUS strategi strävar studentkåren efter kolneutralitet fram till år 2030 men räcker enbart strävan efter kolneutralitet? Verksamhetens hållbarhet kan inte utvärderas med endast en mätare.
Ajankohtaista, Blog
Publicerat:
Sampo Sainio

Artsstudenternas budskap får inte förbli ohörd

Den här våren har studenternas demonstrationer i Väre inte kunnat förbli obemärkta. Sakkunniga i utbildningspolitik Teemu Palkki belyser studentkårens synpunkter på högskolan för konst och designs situation.
Ajankohtaista, Blog
Publicerat:
Teemu Palkki blogikuva

AUS och TREY: Strikt NEJ till ny avgiftsbelagd urvalsled

Vi kräver att undervisnings- och kulturministeriet ordnar finansiering till de pilotprojekt som de vill, så att universiteten inte behöver utveckla alternativa metoder för att täcka kostnaderna.
Kannanotot ja lausunnot
Publicerat:
Sinisellä taustalla on AYY:n ja TREY:n logot ja teksti: "Pidämme erittäin huolestuttavana kehityskulkua, jossa normalisoidaan maksullisia reittejä korkeakoulutukseen."

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2022

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 8.8.2022-8.1.2023.
Ajankohtaista
Publicerat:
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan

Ofta förekommande frågor om boende och medlemstjänster under sommaren 2022

Här får du svar på de flesta frågor som de studerande ofta funderar över under våren och sommaren, frågor om hur man söker bostad, om studentkort och kåravgift.

I synnerhet bör de studerande som fortsätter sina studier beakta, att det inte är möjligt att lämna läsårsanmälan under driftsavbrottet 31.7–8.8.2021. Om du vill att din studerandestatus ska vara i kraft genast i början av augusti, ska du anmäla dig senast 30.7.
Ajankohtaista
Publicerat:
Turkoosilla pohjalla valkoiset kysymysmerkit

Antti Ilmavirta vald till Aalto-universitetets studentkårs verksamhetsledare

AUS delegation valde Antti Ilmavirta till AUS verksamhetsledare på sitt möte 20.4.2022. Ilmavirta inleder sin uppgift 3 maj.
Ajankohtaista, Pressmeddelande
Publicerat:
Antti Ilmavirta

Läsårsanmälan börjar den 2.5 – kom också ihåg hälsovårdsavgiften

Du kan redan anmäla dig till läsåret 2022–2023 och samtidigt betala studentkårens medlemsavgift. Hälsovårdsavgiften betalas separat till FPA för att du ska kunna använda SHVS tjänster.
Ajankohtaista
Publicerat:
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin

AUS och TF: Försämringen av den svenskspråkiga fysikundervisningen måste övervägas på nytt

Vi önskar eftertryckligen att planen om att flytta den svenskspråkiga fysikundervisningen till endast inspelade föreläsningar och räkneövningar skulle utvärderas på nytt.
Ajankohtaista
Publicerat:

Phuxkommittén och internationella kommittén organiserar en Wappumieli-insamling

Phuxkommittén och internationella kommittén tillsammans med Mieli ry organiserar en Wappumieli-insamling för att uppmärksamma ungdomarnas och studerandenas psykiska hälsa under en långvarig pandemi och världssituationen som kriget påverkar.
Ajankohtaista, Pressmeddelande
Publicerat:
Kuvassa opiskelijat maalaavat lakanaan tekstiä "Iloista wappumieltä"

Om kriget i Ukraina

AUS är bekymrad över de senaste händelserna i Ukraina och fördömer Rysslands krigshandlingar.
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot, Pressmeddelande
Publicerat:
rauhankyyhky ja Ukrainan lippu

Hyresrevision 1.3.

AUS hyresrevisionsdatum är den 1 mars 2022. Din hyra kan komma att höjas, så se till att betala din framtida hyra med ett nytt belopp eller ändra en möjlig automatisk betalning i din nätbank.
Ajankohtaista
Publicerat:
Servin Maijan tie 1

AUS kompletterade sin konstsamling – verken utställda på Museet för studerandekultur

Aalto-universitetets studentkår har gjort sina årliga konstanskaffningar. Konstsamlingen kompletterades år 2020 med Gaurika Singhalis och I.K. Rovantos digitala verk och år 2021 med Tatu Rouvinens, Sandra Pramis och Amir Tahvonens keramikverk. I fortsättningen är konstsamlingen en del av den bestående utställningen på Museet för studerandekultur som AUS upprätthåller.
Ajankohtaista, Pressmeddelande
Publicerat:
Kuvassa taidehankinnat vuodelta 2021
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat