Nyheter

Aalto-universitetets studentkår utmanar arbetsgivarna att öka mångfald i rekryteringen

Aalto-universitetets studentkårs kampanj #näeosaaja uppmanar arbetsgivare att fästa uppmärksamhet vid arbetslivets mångfald och påminner om fördelarna med mångfald i gemenskaperna. Aalto-universitetet är ett internationellt och mångkulturellt universitet och därför önskar studentkåren att det skulle vara lättare för internationella studeranden att få arbete i Finland.
Pressmeddelande
Publicerat:
#NäeOsaaja-kampanjan kuva

Boendeservicen vill skapa världens bästa studentliv

Boendet hör till AUS viktigaste medlemstjänster. I bloggen skriver servicechef Riitu Nuutinen om boendeservicens verksamhetsprinciper och mål och tar upp aktuella ärenden.
Blog
Publicerat:
Atlantinkatu 7_6

Ansökning av engångshyrestöd för AUS medlemmar för följder som orsakats av undantagstillståndet som coronaviruset medfört

AUS öppnar en stipendieansökningsblankett med vilken AUS medlemmar kan ansöka om ekonomiskt engångsunderstöd för boendekostnader.
Ajankohtaista
Publicerat:
Two hands pictured writing in notebooks.

Användning av lokalerna på Otnäs campus

Coronavirusläget har blivit lindrigare i Finland men restriktionerna följs fortfarande på Otnäs campus. Alla besök i universitetets lokaler ska överenskommas på förhand och lokalerna kan inte besökas oförutsett.
Ajankohtaista, Pressmeddelande
Publicerat:
Tarinoita kirjastosta

AUS ingriper i rasism i sin gemenskap - Teknologsångboken dras in från försäljning

Aalto-universitetets studentkår drar in Teknologsångboken från försäljning omedelbart. Orsaken är att en del av Teknologhymnens gamla, rasistiska sångtext bevarats i sångboken. AUS beklagar det inträffade och vill utveckla sin egen verksamhet. Utöver att ingripa i sångboken förbereder AUS för tillfället även andra åtgärder för att befrämja antirasism och likabehandling.
Ajankohtaista, Pressmeddelande
Publicerat:
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1

Lösningar för integration och utmaningar som internationella studenter möter behövs nu

En del internationella studenter som bor i Finland har råkat ut för en speciellt svår situation; internationella studenter omfattas i princip inte av Finlands socialskydd och om arbetsinkomsterna tar slut har studenten kanske blivit ensam när övriga sociala skyddsnätverk saknas.
Kannanotot ja lausunnot
Publicerat:
Kuvapankki_Opiskelu_2

AUS söker en assistent för augusti-september

AUS söker en assistent till studentkårens medlemsservice för en tre veckor lång deltidsanställning. Assistentens arbetsuppgifter består huvudsakligen av att dela ut läsårsdekaler till medlemmar som betalat medlemsavgiften vid dekalutdelningsstället i Otnäs och vid behov hjälpa till med studentkårens övriga medlemsserviceuppgifter.
Rekrytering
Publicerat:
Työntekijä

Bokningskalendern för AUS hyreslokaler öppnats fram till den 10 januari 2021

AUS evenemangslokaler kan nu  bokas fram till den 10 januari 2021.
Ajankohtaista
Publicerat:
Kylän_olohuone_2

Studerandecentrumprojektet pågår

Studerandecentrumet är ett samprojekt mellan Aalto-universitetets studentkår (AUS), Aalto-universitetets ekonomistuderande (KY) och Teknologföreningen (TF) för att bygga ett gemensamt hus för studenterna på en central plats på Otnäs campus, invid metroingången och mittemot Harald Herlin -lärcentret.
Ajankohtaista
Publicerat:
Opiskelijakeskuksen sijainti Kemistin korttelissa

Det ska finnas plats för kreativitet och innovation - läsårsavgifter är inte rätt lösning

I arbetslivsprofessor Vesa Vihriäläs arbetsgrupps ekonomiskpolitiska rapport föreslås läsårsavgifter för alla studenter för att klara av coronakrisen. Läsårsavgifterna tros sporra studenterna att utexamineras och övergå till arbetslivet snabbare.
Blog
Publicerat:
Kolme opiskelijaa ideoi yhdessä

Aalto-universitetets studentkårs moderniserade museum kan besökas på hösten

Aalto-universitetets studentkårs moderniserade museum kan besökas på hösten
Ajankohtaista
Publicerat:
Polyteekkarimuseo

För att undantagstider inte skulle bli det nya normala

Nya problemlösningsmetoder och anpassning till det nya förutsätts för att lösa alla kriser. Jag skulle vilja leva en vardag där köpandet av saker inte längre skulle vara ett sätt att skapa social gemenskap.
Blog
Publicerat:
Opiskelijat istumassa nurmikolla haalareissa
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat