Föreningsbrev vecka 16/2019

Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressenhttp://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 16/2019

Föreningar behövs som hållare av kontroller till Tour de Walpuri (punkt 3) och alla aaltoiter behövs till kortegen från KY-huset till Havis Amanda (punkt 4). På grund av påsken publiceras föreningsbrevet redan på torsdag, materialen ska skickas in redan på tisdag [email protected].

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

14.4 Riksdagsval (https://ayy.fi/vaalit)
17.4 AUS delegationsmöte 4/2019 (http://ayy.fi/live)
23.4 Aalto Open Air https://www.facebook.com/events/797711663931809/
29.4 Tour de Walpuri (punkt 3, https://www.facebook.com/events/580838759088639/)
30.4 Utlysning av Wappurieha, Havis Amandas mösspåläggning och Dipoliwappen (https://www.facebook.com/events/341190193176027/
18.5. AUS 9:e årsfest https://www.facebook.com/events/236007250677458/

Se fler evenemang https://wappu.fi/

Nyhetsbrevets innehåll

1. Anmäl ditt evenemang på webbplatsen wappu.fi
2. Få Havis Amandas mössa till ert evenemang
3. Kontrollhållare till Tour de Walpuri 29.4
4. AUS transport från Otnäs till Södra Järnvägsgatan på Wappen
5. Respons om bidragsansökningsomgången
6. Gorsu, Tatamisalen och Byns vardagsrum kan återigen reserveras

1. Anmäl ditt evenemang på webbplatsen wappu.fi

Wappen är på väg! AUS samlar alla Aaltogemenskapens wappevenemang på en adress; sajten wappu.fi. Vill du få med ditt evenemang på listan? Fyll i blanketten på adressen https://lomake.ayy.fi/viestinta/wappu-fi-2019/

Om du har frågor om blanketten eller sajten wappu.fi kan du ta kontakt med Henna Palonen, sakkunnig för kommunikation ([email protected] eller 0505209440)

Kom även ihåg att alla föreningar som verkar inom AUS har fått användarkoder för att kunna uppdatera  kalendern på webbplatsen ayy.fi/kalenteri. Ni får mer än gärna lägga till era evenemang där! Logga in https://ayy.fi/wp-admin/.

2. Få Havis Amandas mössa till ert evenemang

Såsom de slugaste av er redan har märkt är det AUS tur att lägga mössan på statyn Havis Amanda i år på valborg. Nu har ni en unik chans att själv få besök av självaste Amandas mössa på ert evenemang! Mössan levereras på plats och avhämtas av AUS, evenemangsarrangörerna behöver endast se till att det finns en lämplig plats för mössan.

Man kan be om att få med mössan på vilket evenemang som helst och om evenemanget till sin karaktär och tidpunkt lämpar sig för ett besök av mössan godkänns förfrågan av AUS mösspåläggningsgrupp.  Om det uppkommer dubbla förfrågningar beslutar arbetsgruppen vilket evenemang som prioriseras.  Vi hoppas att bilder och videor från mössans besök publiceras på sociala medier med ämnesbeteckningen #matkallamantalle – AUS publicerar en del av dem på sina egna kanaler!

Alla inlägg publicerade på Instagram (från en offentlig profil) med ämnesbeteckningen #matkallamantalle   deltar i utlottningen av två VIP-inbjudningar med avec till Amanda inklusive drycker under mösspåläggningstillställningen. Ni får gärna marknadsföra utlottningen för era medlemmar när mössan besöker ert evenemang.

Tilläggsinfo fås av och reservationsförfrågningar skickas till [email protected] eller @chriau

Wapphälsningar, på AUS mösspåläggningsarbetsgrupps vägnar

Chriso

3. Kontrollhållare till Tour de Walpuri 29.4

Wapphälsningar även från kulturdirektörerna! I år ordnas Tour de Walpuri istället för det traditionella Hullu Jussi under Valborgsmässoaftonens aftonsnatt 29.4. Konceptet för evenemanget är ändå det samma, endast namnet har bytts ut till ett mer beskrivande. Tanken är att deltagarna går runt i Otnäs och avlägger korta kontroller och samlar poäng i sina poängkort.  För att garantera ett lyckat evenemang behöver vi nu  kontrollhållare till evenemanget. Anmäl alltså föreningen, kompisgänget eller er övriga sektor som kontrollhållare till Tour de Walpuri.

http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/walpurin-kierros-2019/

Det lönar sig att satsa på kontrollen för den bästa kontrollen belönas med en fantastisk wappenkorg samt en gratis bastutur till AUS bastur för uthyrning som kan användas under resten av året.

Om du har frågor om att hålla kontroller eller evenemanget, ta kontakt med kulturdirektörerna:

Roope Pääkkönen TG: @Rooipw Email: [email protected]
Samuli Vehkomäki TG: @Vehkomaki Email: [email protected]

4. AUS transport från Otnäs till Södra Järnvägsgatan under Wappen

I år lägger AUS mössan på statyn Havis Amanda och bjuder på transport från Otnäs ändhållplats till KY-huset där NESU-KY ordnar det traditionella Wapputerde. Terde är en fantastisk plats för att höja stämningen inför AUS och KY:s gemensamma Amanda-kortege som startar mot statyn från samma plats kl. 16.

Bussarna åker mot Wapputerde med jämna mellanrum mellan kl. 13.30 och 15.30. Mer information publiceras på AUS Wapp-event på adressen https://www.facebook.com/events/341190193176027/ (på finska)

5. Respons om bidragsansökningsomgången

Du ger väl oss respons för vi vill utveckla bidragsansökningsprocessen https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/palaute-avustushakemus-2019/

Vi fick sammanlagt 140 bidragsansökningar och föreningsanmälningar från sammanlagt 170 föreningar.   Ur föreningsanmälningarna kontrollerar vi om föreningen fortfarande uppfyller de krav som fastställs i AUS föreningsreglemente. Ansökningarna poängsätts enligt poängsättningsmodellen.  Största delen av april månad går åt till att granska dessa så vi beklagar redan på förhand om svaren på era meddelanden dröjer.  Bidragen strävas att få utbetalda före sommaren.

Några saker att beakta:

  • Om du bad om tilläggstid för bilagorna, kom ihåg att lämna in saknade bilagor enligt överenskommen tidtabell ([email protected] ), före 31.5.
  • Om din föreningsanmälan blev ogjord kan situationen inte befrämjas av din förening förrän bidragsansökningarna poängsatts. Tahlo-systemet öppnas för efteranmälningar före sommaren.
  • Om din bidragsansökan blev ogjord kan din förening inte få bidrag av AUS i år. Bidragsbeloppen delas ut bland de som ansökt i tid. Du kan försöka få finansiering för projekt och nya idéer från TTER (https://tter.ayy.fi/ ) eller stiftelsen KY (https://kyweb.fi/foundation-subsidies/ ).  Kom även ihåg möjligheterna med företagssamarbete – kursmaterial om temat finns här: https://yhdistysopas.ayy.fi/koulutusmateriaalit/  (sista delen från temadagen)

Trevlig fortsättning på våren för alla föreningar inom AUS!

6. Gorsu, Tatamisalen och Byns vardagsrum kan återigen bokas

Hyreslokalerna Gorsu, Byns vardagsrum och Tatamisalen på Bistervägen 5 A har blivit färdigrenoverade i mars och de förnyade lokalerna kan nu bokas av medlemmar och föreningar.

Gorsu i källarvåningen lämpar sig för fester och bastukvällar. Gorsu får användas klockan 14  -03, lokalens användare sätter själv på bastun på den knapp som finns i lokalen. Byns vardagsrum lämpar sig för möten, spel och filmkvällar.  Byns vardagsrum får användas klockan 10–23. Tatamisalen erbjuder möjlighet för olika självförsvarsövningar. I anslutning till salen finns ett separat rum som kan användas som omklädningsrum. Salen får användas kl. 10–23.

Byns vardagsrum och Tatamisalen är avgiftsfria för medlemmar och föreningar, Gorsus pris för medlemmar och föreningar är 130€/bokning.  Mer information om AUS lokaler för uthyrning och bokning av dem: https://ayy.fi/sv/medlemmar/tjanster/uthyrning-av-lokaler/

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text på grund av påsken redan på tisdag senast klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen ([email protected], tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!