Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!

Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
13.5 Floradagen (punkt 3, https://www.facebook.com/events/2263069650443938/)
14.5. Hamstringstillställning för särställda föreningar (punkt 1)
16.5. Delegationens möte (ayy.fi/live)
18.5 AUS nionde årsfest (https://www.facebook.com/events/355197748424532/)
21.5. Hamstringstillställning för övriga föreningar i första förteckningen och för bokare av hobbylokaler (punkt 1)
26.5 Anmälning av evenemang till läsårskalendern avslutas (punkt 6, http://bit.ly/ayycalendar2019)

Nyhetsbrevets innehåll
1. Lokalhamstringen pågår: hamstringen för särställda föreningar avslutas 14.5 och börjar för övriga 15.5
2. För kännedom; AUS största evenemang hösten 2019
3. Kom och fira Teknologbyns 67-årsdag på Floradagen 13 maj!
4. Overaller och studentkläder till AUS årsfestsillis
5. Med dess tips får du föreningen i sommarskick!
6.  Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2019–2020
7. Ta över AUS Instagram-story för en dag
8. Följ AUS i de sociala medierna
9. Övervakare till urvalsprov

1. Lokalhamstringen pågår: hamstringen för särställda föreningar avslutas 14.5 och börjar för övriga 15.5
Förhandsbokningen av AUS evenemangslokaler – lokalhamstringen pågår  för föreningarnas del.  I hamstringen används, som bekant, AUS eget bokningssystem TILA. TILA finns på adressen https://tila.ayy.fi/ och användarna måste logga in med Aalto-universitetets IT användarkonto.

Du kan hamstra tider för perioden mån 12.8.2019–sön 5.1.2020.

Tiderna för att fylla i lokalbokningar i systemet är följande:

-Särställda föreningar
Tiden för att fylla i börjar mån 6.5.2019 kl.12 och avslutas tis 14.5 kl. 12.
Hamstring 1: tis 14.5.2019 från  kl. 16.30 i Kandidatcentret (Otsvängen 1) sal R001/M232 M1.

-Övriga föreningar i första förteckningen
Tiden för att fylla i börjar ons 15.5.2019 kl. 12 och avslutas ti 21.5 kl. 12.
Hamstring 2: tis 21.5.2019 från  kl. 16.30 i Kandidatcentret (Otsvängen 1) sal R001/M232 M1.

Noggrannare bokningsanvisningar skickas till föreningarna i en separat e-post.

Obs viktigt! Till skillnad från föregående förhandsbokningsrunda har följande ändring gjorts: bokning av tre hobbylokaler (allaktivitetslokalen, tatamisalen, föreningslokalen) sker först under bokningsrundan som börjar 15.5 och föreningarna ska komma och försvara sina bokningar på den andra hamstringstillställningen ti 21.5. Det här gäller alla föreningar! Hobbylokalerna kan bokas först från och med onsdag 15 maj. Syftet med ändringen är att garantera jämlikare möjlighet för alla föreningar  att boka de här mycket efterfrågade avgiftsfria lokalerna.

Mer information och noggrannare anvisningar: https://ayy.fi/sv/blog/2019/05/06/forhandsbokningen-av-aus-evenemangslokaler-inleds-6-5-2019/

2. För kännedom; AUS största evenemang hösten 2019
De frivilliga i Aalto-universitetets studentkår ordnar stora evenemang för alla universitetets studenter och nedan har vi sammanställt datum för er kännedom, och som stöd för planering av övriga evenemang, speciellt om ni vill vara medvetna om dem när ni gör kommande lokalbokningar. Välkommen med!

3.9 Aalto Party

21.9  Otnäs natt
30.9 Mössnedläggningen
31.10. Aalto Talent Expo
2-9.11 Teknologtraditionsveckan
8.11. Teknologtraditionsfest
2-4.12. Föreningsutbildningar (preliminär)

3. Kom och fira Teknologbyns 67-årsdag på Floradagen 13 maj!
AUS Campussektion hälsar er välkomna att fira studenternas traditionella festdag och Teknologbyns 67:e födelsedag på Floradagen måndagen den 13 maj.

Evenemangsplatsen är även i år Servin Mökki i hjärtat av Teknologbyn och från kl.16:00  finns möjlighet att njuta av läckerheter och vårigt program. Höjdpunkten är den högtidliga överlämningen av Floradagens budkavle. Floradagen är dessutom en del av årsfestprogramveckan för AUS nionde årsfest.

Kom alltså på plats och njut av  en festligt vårig stämning och bjud även med dina vänner! Mer information om Floradagen hittar du bakom följande länk: https://www.facebook.com/events/2263069650443938/

4. Overaller och studentkläder till AUS årsfestsillis
Årsfestkommittén söker overaller och -jackor från studentföreningar oh gillen för AUS nionde årsfestsillis. Det här är ett utmärkt tillfälle att tömma föreningens förråd på onödiga overaller eller jackor samt visa upp  föreningens garderob på AUS gemensamma fest!

Om er förening har överblivna, oanvända overaller eller jackor från föregående årskurser som ni kunde donera sillisen, ta kontakt med årsfestkommittén antingen per e-post [email protected] eller på Telegram @lohenscowl

5. Med dessa tips får du föreningen i sommarskick!
När sommaren närmar sig börjar föreningarnas verksamhet ta paus. Nu är det en god tid att sätta föreningens ärenden i sommarskick och se till att halvfärdiga uppgifter från våren inte avskuggar sommarloven.

Du ser väl till att din förenings ekonomiska ärenden för vårens del är i skick. Det här betyder åtminstone att alla vårens kontohändelser, ersättningar för utlägg och kvitton är uppdaterade. Du får hjälp i ärenden gällande skötseln av föreningens ekonomi och bokföring i Föreningsguiden: https://yhdistysopas.ayy.fi/ekonomi-och-bokforing/?lang=sv. Ta även hand om resten av de halvfärdiga arbetena såsom nödvändiga underskrifter och att skicka meddelanden. Om ni behöver råd, svarar man gärna från adressen jarjestoasiat(a)ayy.fi När vårens alla ärenden färdigbehandlats är det lättare att förbereda sig för och inleda nya uppgifter på hösten.

Det är bra att ha paus under sommaren från föreningsgrejer så att ivern bevaras under hela hösten. Vi ses senast på Aalto Party 3.9 !

6. Meddela ditt evenemang till AUS läsårskalender 2019–2020
Föreningar och aktörer inom AUS kan meddela viktiga evenemangsdatum till studentkårens läsårskalender. Du kan meddela evenemang med den bifogade tabellen fram till söndag 26.5.2019. Fyll i era evenemang under rätt månad i tidsordning.

Skriv texten ni vill ha i kalendern i kolumnen ”Event name/Text” (med gul bakgrund). Vänligen notera att det ryms högst 25 tecken på en rad, inklusive mellanslag. När du skriver, fundera på hur många rader du vill ”slösa” i din egen kalender. När du planerar texten, beakta att kalendern blir trespråkig.

Filen kan redigeras fram till 26.5.2019, och ni kan alltså göra ändringar i era evenemang fram till dess. Fyll i kolumnerna noggrant och dubbelkolla att uppgifterna stämmer. Kom ihåg att också fylla i informationen om vem som är arrangör.

Tabellen finns på adressen: http://bit.ly/ayycalendar2019

Frågor och kommentarer kan riktas till Henna Palonen, AUS sakkunnig för kommunikation ([email protected] eller 050 5209440).

7. Ta över AUS Instagram-story för en dag
Vill du berätta om er verksamhet, visa upp er föreningslokal eller presentera hur ni ordnar ett evenemang? Din förening har möjligheten att berätta för AUS 2300 Instagramföljare vad just ni gör och hur. Genom era stories får följarna se vilket mångsidigt föreningsfält AUS har, och samtidigt når din förening nya människor.

Är du intresserad av att sköta AUS Instagram-story? Skicka meddelande till AUS informatör Henna Palonen (henna.palonen(a)ayy.fi) och kom överens om din dag. Speciellt under sommaren finns flera möjligheter att ta över storyn och marknadsföra er verksamhet även för nya studenter!

8. Följ AUS i de sociala medierna
Vill du vara bland de första som får veta vad som händer i studentkåren och Aaltogemenskapen? Följ AUS i de sociala medierna så hänger du med i svängarna.

Facebook: https://www.facebook.com/ylioppilaskunta/ Instagram: https://www.instagram.com/ayy_fi/ Twitter: https://twitter.com/AYY_FI LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/aalto-university-student-union

Kom ihåg Facebookgrupperna AYY Events, Aalto International och AYY Study Events och AYY: Edunvalvonta Intressebevakning samt Telegramgrupperna AUS: Intressebevakning och Aalto International!

9. Övervakare till urvalsprov
Vi rekryterar studerande till övervakare till urvalsprov i den gemensamma antagningen till ekonomutbildning och DIA-gemensamma antagningen inom 20.5 – 6.6.2019 och till biträdande uppdrag 7. – 10.6.2019. Vi arrangerar skolningar till övervakare och vi prioriterar studerande som kan delta i skolningen.

Skolningar ordnas bara på finska och alla övervakarna måste prata flytande finska.

Anmälningstiden slutar 12.5.2019 kl. 23.59.

Mera information (på finska): https://www.aalto.fi/fi/hakijapalvelut/valvojaksi-valintakokeisiin

Med vänliga hälsningar,
Ansökningsservice
[email protected]

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen [email protected]. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen ([email protected], tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Kuvapankki_Ryhmätyö_5
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 18/2019

Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset