Drömmer du om en studentlägenhet på AUS? Ansök redan idag!

-
House

Förändringar i urvalet av hyresgäster trädde i kraft under hösten

Ändringarna i urvalet av hyresgäster trädde i kraft vecka 43, vilket påverkade bostadsansökningarna. Förändringen innebär att ansökningarna kommer att behandlas enligt ARA-modellen, baserat på kategorier av brådska. I princip är bostadsbehov, förmögenhet och inkomst likvärdiga kriterier för prioritering av sökande. Vid valet av hyresgäster ska de som har de mest brådskande bostadsbehoven och de som har minst medel prioriteras.

Ansökan till AUS bostäder görs via Domo-systemet

Efter reformen av invånarurvalsprocessen gjordes ändringar i Domo-systemet för att anpassa ansökningsprocessen till den nya invånarurvalsprocessen. Under reformen var inte alla ansökningar som skickades framgångsrika om den sökande inte valde tillräckligt med lägenheter för sin ansökan. Detta fel i Domo har nu korrigerats. Vi uppmuntrar alla sökande som inte fick igenom sina ansökningar under Domo-övergången att skicka in en ny ansökan nu!

Saker att tänka på när du gör en ny ansökan:

  • Det önskade flyttdatumet måste vara inom 6 månader från ansökningsdatumet. Det är därför för närvarande inte möjligt att ansöka om en lägenhet för slutet av året eller för nästa år, vilket var möjligt tidigare.
  • Valet av hyresgäst baseras inte längre på en väntelista, utan på behovet av boende vid önskat datum, denna tidsram är inte längre relevant, vilket var fallet enligt den gamla principen om väntelista. 


Om du är i behov av bostad, vänligen skicka in din ansökan!

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

a girl waving hand
Ajankohtaista Publicerat:

Ansökningsutlysning: Bli modell för AUS bildbanksfotografering

Aalto-universitetets studentkår uppdaterar sina bildbanksbilder och söker entusiastiska studenter som vi kan fotografera. Fotograferingarna ordnas tre gånger under år 2024 och vi önskar studenter från olika branscher. Vi söker sammanlagt 15 studenter.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Mentalhälsoveckan firas i skuggan av studerandenas mentalvårdskris

Den här veckan firas återigen studerandenas mentalhälsovecka vars syfte är att lyfta fram den alarmerande situationen för mental hälsa samt bygga en mentalhälsovänligare studerandekultur i högskolegemenskaperna.
Facelift_1
Ajankohtaista Publicerat:

Otsvängen 18 B & C-trappornas trivselrenoveringar är färdiga

Otsvängen 18 B- och C-trappornas facelift dvs. trivselrenoveringar har blivit färdiga. Projektet framskred inom utsatt tidtabell och mycket lyckat ur fastighetsägarens synvinkel. Trivselrenoveringarna gjordes under tiden 11/2023 - 3/2024.
Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Sök till FSF:s kommittéer

Aalto-universitetets studentkårsmedlemmar har nu möjlighet att söka till Finlands studentkårers förbunds FSF:s delegation för utvecklingssamarbete (KENKKU) och klimatnätverket. I kommittéerna får du lära dig och göra nationellt påverkansarbete om utvecklingssamarbete och klimatpolitik.