Haaveissa AYY:n opiskelija-asunto? Laita hakemus jo tänään!

-
House

Asukasvalintamuutokset astuivat voimaan syksyllä

Asukasvalintamuutokset astuivat voimaan viikolla 43, joka vaikutti asuntohakemuksiin. Muutoksen myötä hakemukset käsitellään ARA:n mallin mukaisesti kiireellisyyden mukaisiin kategorioihin perustuen. Asunnontarve, varallisuus ja tulot ovat lähtökohtaisesti tasavertaisia kriteerejä asetettaessa hakijoita etusijajärjestykseen. Asukasvalinnassa etusijalle on asetettava kiireellisimmässä asunnon tarpeessa olevat ja vähävaraisimmat hakijat.

AYY:n asuntoja haetaan Domo-järjestelmän kautta

Asukasvalintauudistusten myötä Domo-järjestelmään tehtiin muutoksia, jotta hakuprosessi vastaa uutta asukasvalintaa. Uudistuksen aikana kaikki lähetetyt hakemukset eivät menneet läpi, mikäli hakija ei valinnut hakemukselleen tarpeeksi asuntoja. Kyseinen Domo:n virhetila on nyt korjattu. Kehotamme kaikkia hakijoita, jotka eivät Domon siirtymävaiheessa saaneet hakemuksiaan läpi, tekemään nyt uutta hakemusta! 

Uutta hakemusta tehtäessä huomioitavia asioita:

  • Halutun muuttopäivän tulee olla 6kk sisään hakemuksen jättämisestä. Tällä hetkellä ei siis ole mahdollista hakea asuntoa loppuvuodelle tai ensi vuodelle, kuten aiemmin on voinut.
  • Asukasvalinta ei enää perustu jonottamiseen, vaan asunnon tarpeeseen haluttuna ajankohtana, tällä aikamääreellä ei ole enää merkitystä, kuten vanhassa jonotusperiaatteessa. 

Mikäli olet asunnon tarpeessa, laita hakemusta tulemaan!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Lisäajan hakemiseen lisättävä maksu on jälleen yksi potku opiskelijoiden päähän

Orpon hallitus esittää 50 euron maksua yliopisto-opiskelijoille, jotka hakevat lisäaikaa opintojensa loppuun saattamiseksi. Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaisten koulutustasoa, mutta samaan aikaan lisätään esteitä opiskelijoiden valmistumiselle. Yhdessä toimeentulon heikennysten kanssa, lisäajan hakemiseen lisättävä maksu toistaa samaa vanhaa viestiä opiskelijoille: sinä olet vain kuluerä yhteiskunnalle. 
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vuosi 2024 on Tempausvuosi

Kahdeksan vuoden odotus on päättynyt. Huhut pitävät paikkansa – vuosi 2024 on Tempausvuosi! Tempauksessa vaikutetaan maailman menoon pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissaan.
Hae hallopediksi Apply to become a student representative  Sök till studentrepresentant
Ajankohtaista Julkaistu:

Täydennyshaku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi 2024

AYY hakee Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajia eli hallopedeja. Täydennyshaku on auki 12.2.–26.2.2024.
asuminen
Ajankohtaista Julkaistu:

Heti vapaat

Tutustu AYY:llä vapaina oleviin asuntoihin