Uppdaterat coronameddelande: Coronasituationen förvärras - engångshyrda lokaler stängda från 28 december till 31 januari och AUS anordnar inga evenemang inomhus

Aalto-universitetets studentkår förebygger spridningen av coronaviruset, AUS följer regelbundet de officiella riktlinjerna och uppdaterar vid behov sina egna åtgärder och begränsningar, ändringar uppdateras i detta nyhetsbrev. AUS tar hänsyn till medlemmarnas, volontärernas, föreningarnas och de anställdas hälsa och välbefinnande i all sin verksamhet.
AYY:n toimisto ulkoa

Publicerats 13.3.2020, uppdaterats 14.1.2022

AUS följer Finlands regerings, THL:s (Institutet för hälsa och välfärd), undervisnings- och kulturministeriets, social- och hälsovårdsministeriets och regionförvaltningverkets  instruktioner för att förhindra smitta.  Meddelandet uppdateras om nya åtgärder tas i bruk. AUS följer aktivt myndighetsinformationen och beaktar alla medlemmars, frivilligas, föreningars och anställdas hälsa och välbefinnande i sin verksamhet. AUS bevakar informationen om myndighetsanvisningar regelbundet och uppdaterar sina egna åtgärder och restriktioner vid behov.

Gemenskapen, evenemang och föreningar

Uppdaterats 14.1.2022

Regionförvaltningsverket (AVI) i Södra Finland har skärpat avsevärt coronarestriktionerna inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts område. De nya besluten gäller sammankomster och användning av utrymmen, och de träder i kraft den 28 december. Coronapasset kan inte användas som ett alternativ till restriktionerna. Den 7 januari har AVI gjort beslut att fortsätta restiktioner fram till den 31.1.

I Nyland kommer alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som ordnas inomhus oavsett antal personer att förbjudas från 28 december 2021 till 31 januari 2022.

Boende, paketbil och servicebyrån

Uppdaterad 12.1.2022

Servicebyrån har begränsade öppettider.
Personer som flyttar kan hämta nycklar på flyttdagen.

Beslut om specialarrangemang och specialöppettider görs på basis av serviceteamets beslut. Öppettiderna meddelas på servicebyråns kontaktuppgiftsida. Du kan fråga om medlemskap eller lokaler som hyrs ut med denna blankett. Om ditt ärende gäller boende kan du ta kontakt med denna blankett.

Du hittar svar bland annat till  frågor om coronapandemin och boendet på den här sidan.

Studier vid Aalto

Aalto-universitetet meddelar om sina åtgärder för att förhindra spridningen av coronaviruset på  sin webbplats och i Into. 

Tilläggsinformation: 

Verksamhetsledare Elina Nieminen, tel. 050 520 9415

Styrelseordförande Milja Leinonen, tel. 040 0292280

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Opiskelija maskin kanssa Väreen edessä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Servicebyrån är endast öppet på onsdagar

Servicebyrån har endast öppet på onsdagar klockan 12-15 på grund av det förvärrade coronaläget.
Taputusta
Ajankohtaista Publicerat:

Förtroende valda och frivilliga för året 2022

AUS sysselsätter mer än 150 frivilliga och förtroendepersoner varje år. Se listan av volontärer i år 2022.
Kaksi opiskelijaa istuu kasvomaskit naamallaan pöydän ääressä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Information för invånare: AUS avbokar allmänna bastuturer i sina fastigheter

I enlighet med RFV:s bestämmelse ställer AUS in alla allmänna bastuturer i sina fastigheter, eftersom där vistas man vanligtvis i ett större sällskap och med personer som inte hör till den närmaste familjekretsen. Turerna ställs in från och med 3.1.2022 tills vidare, åtminstone till 17.1.2022.
Atlantinkatu_terassi
Ajankohtaista Publicerat:

Bokningskalendern för AUS hyreslokaler öppnats fram till den 7.8.2022

AUS evenemangslokaler kan nu bokas fram till den 7.8.2022.