AUS föreslår Tomas Kurenniemi som viceordförande för Studerandenas Idrottsförbund OLL

AUS föreslår Tomas Kurenniemi som viceordförande för Studerandenas idrottsförbund OLL 2024.

Kurenniemi studerar energi- och miljöteknik vid Aalto-universitetet. Det här året har han verkat som studentkårens delegations andra viceordförande och år 2022 i studentkårens styrelse som ansvarig medlem för fastigheter, digitalisering och studerandecentret.

”AUS har aktivt påverkat utvecklandet av campuset i en motionsfrämjande riktning. Även OLL borde delta aktivare i att utveckla rörelse och motion vid högskolecampusen så att studenterna skulle orka”, kommenterar Kurenniemi entusiastiskt.

Kurenniemi skulle vilja betona betydelsen av vardags- och nyttomotion i studentens liv: ”Högskolestuderandenas liv är ofta full av föreläsningar, tentamina, arbeten och socialt liv. I den här brådskande miljön kan det vara lätt att glömma bort vikten av fysisk aktivitet men det är en väsentlig del av det helhetsbetonade välbefinnandet. Vardags- och nyttomotion hjälper studenten att orka med det dagliga arbetet”.

OLL väljer styrelse för år 2024 på sitt förbundsmöte i Tammerfors 8-9.11.2023. OLL är en intressebevaknings- och serviceorganisation som representerar alla högskolestuderanden i Finland både på det nationella och internationella fältet. OLL:s mål är att studenterna ska röra på sig tillräckligt med tanke på sin hälsa och att nivån på högskoleidrottstjänsterna ska vara tillräcklig i det avseendet.

”Det är en stor heder att få kämpa för högskolestuderandenas idrottsintressebevakning på min kära studentkårs mandat”, öppnar Kurenniemi sin känsla efter utnämningen.

Tilläggsinformation:

Tomas Kurenniemi, [email protected]
Ida Parkkinen, hallituksen puheenjohtaja, [email protected]
A man sitting on the sofa wearing a black suit and smiling for the camera.
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

År 2024 är ett Tempausår

Åtta års väntan har tagit slut. Ryktena stämmer – år 2024 är ett Tempausår! I Tempaus påverkar vi världens gång med glimten i ögat men ändå på allvar.
White cap with blue embroidered text with the word "immigrant". In the background a framed poster with a photo of the same kind of cap.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamling kompletterades med sex verk med temat fred

I slutet av år 2023 kompletterades Aalto-universitetets studentkårs konstsamling med sex konstverk. Verkansökningen som var öppen för medlemmarna i november hade temat "Peace- fred”.
Housing
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Ansök om hyresrabatt i god tid!

Kontrollera om du har någon tid kvar på din bostadsrätt. När din hyrestid tar slut sägs ditt hyresavtal upp - så ansök om hyresrabatt i god tid!
Four students laying on top of white paper and reading
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Aalto-universitetets studentkår har ett nytt policydokument

Aalto-universitetets studentkår (AUS) har godkänt ett nytt policydokument vid delegationsmötet den 14 december. I år har policydokumentet genomgått en fullständig översyn. Den föregående revideringen ägde rum år 2018. Enligt den nya policyn är AUS bland annat en feministisk och anti-rasistisk studentkår.