Antti Pentikäinen vald till ordförande för Studerandenas motionsförbund OLL 2020- ”Vi har ett utmärkt år framför oss”!

Antti Pentikäinen från Aalto universitetet valdes idag till ordförande för Studerandenas motionsförbund OLL på förbundsmötet i Jyväskylä.
Opiskelijoiden liikuntaliiton hallitus 2020

Pressmeddelande
Aalto-universitetets studentkår
21.11.2019
För omedelbar publicering

Antti Pentikäinen vald till ordförande för Studerandenas motionsförbund OLL 2020- ”Vi har ett utmärkt år framför oss”!

Antti Pentikäinen från Aalto universitetet valdes idag till ordförande för Studerandenas motionsförbund OLL på förbundsmötet i Jyväskylä.

Pentikäinen kommenterar valet direkt från mötet: ”Det gläder mig mycket att jag får leda allas vårt gemensamma Studerandenas Motionsförbund. Jag vill också tacka förbundsmötet för förtroendet. Vi har ett utmärkt år framför oss”!

OLL är en intressebevaknings- och serviceorganisation som representerar alla högskolestuderanden i Finland på nationell och internationell nivå. OLL: s mål är att studenterna ska röra på sig tillräckligt med tanke på sin hälsa och att nivån på högskoleidrottstjänsterna är tillräcklig. AUS är en av motionsförbundets 33 medlemsorganisationer.

Pentikäinen studerar vid Aalto-universitetets handelshögskola och kommer från Tammerfors. Det här året har han ansvarat för socialpolitik, kommunpåverkan och motion i AUS styrelse

”Jag vill leda högskolestuderandenas gemensamma jämlikhetsbefrämjande, modiga  och sakkunniga förbund. Nästa år kommer förbundets strategi att uppdateras, programmet Studier i rörelse att utvidgas till högskolorna och grundarbete att utföras inför kommunalvalet.  De är lysande möjligheter för att förbättra studerandenas välbefinnande”, beskriver Antti förbundets verksamhet för nästa år.

Utöver Pentikäinen valdes Sanna-Maria Ahl  från yrkeshögskolan Seinäjoki SeAMK och Nita Vallinmäki från yrkeshögskolan Satakunta SAMK som viceordföranden för styrelsen 2020 och Ilona Raimas från Helsingfors universitet och Liisa Reinola från yrkeshögskolan Seinäjoki SeAMK som styrelsemedlemmar. Styrelsen konstituerar sig på sitt möte i januari.

Läs mer oll.fi/

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Publicerat:

EU i ett nötskal

De viktigaste sakerna om Europeiska unionen (EU) som varje student borde veta.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Publicerat:

Välkommen att besvara Aalto-universitetets studentkårs medlemsenkät

Evenemang, lokaler och bostäder. Påverkan, kommunikation och frivilligverksamhet. Vilka alla studentkårens tjänster har du använt? Och vad tyckte du om dem?