Muuttajalle

Poismuuttajalle

Muutatko pois AYY:n asunnosta? Tältä sivulta löydät ohjeet avainten palautukseen ja asunnon siivoamiseen poismuuton yhteydessä.
JMT1

Irtisano sopimuksesi ajoissa

Vuokrasopimuksilla on kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanomisen voit tehdä Domossa.
 

Tyhjennä varastokomero

Jos sinulla on ollut kellari- tai vinttikomero, muista tyhjentää se lähtiessäsi ja lukitse komero. Mikäli varastossa on AYY:n lukko, lukitse varastokoppi ja palauta pelkkä avain palvelutoimistolle. Jos sinulla on ollut käytössäsi oma lukko, ota se pois ja jätä varaston ovi lukitsematta.

Palauta avain palvelutoimistolle, jos asut jossain seuraavista kohteista:

 • Arkadiankatu
 • Haarniskatie
 • Kääpiöidenpolku
 • Kaj Franckin katu
 • Rummunlyöjänktu
 • Otaranta
 • Jämeräntaival

Jos et asu näissä kohteissa, ja sinulla on asuntokohtainen varastokomero, eli varastokoppisi numero vastaa asuntosi numeroa, voit luovuttaa avaimen uudelle vuokralaiselle myös avaintenvaihdon yhteydessä.
 

Tee muuttosiivous

Siivoa asunto muuttosiivousohjeiden mukaan. Jos asut soluasunnossa, huolehdi myös yhteistiloista. Asuntoon ei myöskään saa jättää mitään omia kalusteita tai laitteita. Jos siivousta on laiminlyöty, veloitetaan siivous- ja tyhjennyskulut vakuudestasi.

Asunnon tulee olla viimeistään viimeistään virallisena poismuuttopäivänä klo 12.00 siinä kunnossa, että uuden asukkaan on mahdollista aloittaa sisäänmuutto. Asunto on siis tuolloin jo siivottu, ja asunnossa pitää olla tarpeeksi tilaa kahdensuuntaiseen muuttoliikenteeseen.


Palauta avaimet

 • Asunnon avaimet pitää palauttaa viimeistään virallisena poismuuttopäivänä (vuokrasopimuksen loppumista seuraava ensimmäinen arkipäivä). Tämä koskee myös AYY:n sisäisiä asunnonvaihtoja. Seuraavalla asukkaalla on oikeus päästä asuntoon klo 12.00, joten jos sinulla on useampia asunnon avaimia, palauta ainakin yksi avain palvelutoimistolle ennen klo 12.00. Loput avaimet tulee palauttaa saman vuorokauden loppuun mennessä.
 • Voit palauttaa avaimet suoraan palvelutiskille, tai Otakaaren puolella olevan valkoisen puuoven postiluukkuun. Laita avaimet kirjekuoreen, sulje kuori ja kirjoita sen päälle oma nimesi sekä asunnon osoite ja huoneiston numero.
 • Jos avaimia ei ole palautettu ajoissa ja oikein, eli viimeistään muuttopäivän aikana ja selkeästi merkittynä, avaimet merkitään kadonneiksi. AYY voi vuokranantajana käyttää vakuusmaksua vuokralaisen kadottamien tai muuten palauttamattomien avainten korvaamisesta ja lukon sarjoittamisesta seuraavien kulujen korvaamiseen, tai laskuttaa kulut asukkaalta.
 • Autopaikkaan liittyvät luvat, avaimet ja kaukosäätimet tulee palauttaa virallisena muuttopäivänä klo 23.59 mennessä.
 • Maapadontien asukkaat palauttavat avaimet suoraan huoltoyhtiölle.

Muista muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksen voi tehdä osoitteessa posti.fi/muuttoilmoitus. Muistathan, että muuttoilmoituksen teko on lakisääteinen velvollisuus.


Päivitä sähkösopimus ja kotivakuutus

 • Jos sinulla on oma sähkösopimus, siirrä se uuteen osoitteeseesi.
 • Päivitä kotivakuutuksesi.


Vie tarpeettomat tavarasi kierrätykseen

 • Anna käyttökelpoiset esineet ja vaatteet kierrätykseen. Esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus noutaa ehjiä, puhtaita ja uudelleenkäyttöön sopivia kalusteita ja pientavaroita, ja lahjoitustavaraa voi viedä myös itse kierrätyskeskuksiin.
 • Tarkista alueesi kierrätysryhmät esimerkiksi Facebookissa Teekkarikylän Markkinat tai Telegramissa Otaniemi buy/sell.
 • Katso vinkit kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun. Isommille jätteille voi lähistöltä löytyä myös jätelava tai paikka elektroniikkaromulle.
 • Esineiden hylkääminen rappukäytäviin tai yhteistiloihin on ehdottomasti kielletty paloturvallisuusriskin takia ja tavaroiden säilyttäminen käytävillä on kielletty pelastuslain nojalla.
   

Vakuuden palautus

Vakuusmaksu palautetaan ilmoittamallesi tilille viimeistään kuun 20. päivä, mikäli kaikki velvoitteet on hoidettu ja huoneisto kunnossa. Jos sinulla on kysyttävää vakuusmaksuun liittyen, ota yhteyttä!


Mistä lisätietoa?

Käyntiosoite: Otakaari 11, 02150 Espoo
Tarkista ajankohtaiset aukioloajat nettisivuilta.
Asumisen puhelinpalvelu (ma-to klo 12-16, pe 12-15): +358 50 520 9410
Sähköposti: [email protected]

Avaintenvaihto uuden asukkaan kanssa

Voit sopia uuden asukkaan kanssa avainten luovutuksesta avaintenvaihtosopimuksella.

Palauta avaintenvaihtosopimus AYY:lle heti, kun se on allekirjoitettu, kuitenkin viimeistään muuttopäivän aikana.

Muuttosiivous
Kuvapankki_Toimistotarvikkeet_2

Lomakepankki

Tältä sivulta löydät kootusti asumiseen liittyviä lomakkeita.

Asuminen
Uusi asukas

Kysy asumisesta

Mietityttääkö joku asia asumiseen tai AYY:n asuntoihin liittyen?

Asuminen
Otarannan kerhotilan hyllykkö

Solujen yhteistilojen siivousohjeet

Tältä sivulta löydät ohjeita soluasuntojen yhteistilojen siistinä pitämiseen.

Asuminen
Kuvapankki_AYY_Ulkoa_4

AYY:n palvelutoimisto

AYY:n palvelutoimistolla Otaniemessä voit kysyä mitä tahansa opiskelijan arkeen liittyvistä asioista. Autamme sinua myös asunnon hakuun, muuttamiseen ja kaikkeen asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Voit olla yhteydessä palvelutoimistoon myös puhelimitse.

AYY:n palvelutoimisto
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu