Muuttajalle

Poismuuttajalle

Muutatko pois AYY:n asunnosta? Tältä sivulta löydät ohjeet avainten palautukseen ja asunnon siivoamiseen poismuuton yhteydessä. 
JMT1

Irtisano sopimuksesi ajoissa   

Vuokrasopimuksilla on kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanomisen voit tehdä Domossa.
 

Tee muuttosiivous  

Siivoa asunto huolellisesti. Soluasunnossa huolehdi myös yhteistilojen siivouksesta osaltasi. Asunnon tulee olla siivottuna viimeistään virallisena poismuuttopäivänä klo 12.00, jotta uuden asukkaan on mahdollista aloittaa sisäänmuutto. Huolehdi, että tilaa on tarpeeksi kahdensuuntaiseen muuttoliikenteeseen.  

 • Tyhjennä asunnosta kaikki kalusteet ja tavarat. Pyyhi pinnat pölystä ja tahroista. 
 • Imuroi asunto ja pyyhi lattiat kostealla. Pese asunnon ikkunat, mutta pakkasella vain sisäpuolelta. 
 • Pyyhi irtolika ilmanvaihtoventtiilistä ja sen ulkopuolelta. 
 • Puhdista liesi päältä sekä siivoa myös lieden sivut, takaseinä ja lattia. Pyyhi liesituuletin ja pese liesituulettimen rasvasuodatin. 
 • Sulata pakastin ja pese jääkaappi. Varo, etteivät sulamisvedet valu lattialle. Jos et laita jääkaappia takaisin päälle siivouksen jälkeen, jätä jääkaapin ovet raolleen. 
 • Pese ja pyyhi kaikki wc:n kalusteet, lattia sekä seinät. Lisäksi puhdista lattiakaivo ja pyykkikaappi. 
 • Muista tyhjentää ja lakaista parveke. 


Tyhjennä ja lukitse varastokomero  

Tyhjennä ja lukitse varastokomerosi AYY:n lukolla ja palauta avain palvelutoimistolle.  
Jos varastossa on ollut oma lukkosi, hae siihen AYY:n lukko tilalle (katso palveluajat). Palauta tämä avain muiden avainten kanssa palvelutoimistolle. 

Huom! Jos asut jossakin näistä kohteista: Arkadiankatu, Haarniskatie, Kääpiöidenpolku, Kaj Franckin katu, Rummunlyöjänkatu, Otaranta tai Jämeräntaival ja olet tekemässä avaintenvaihtoa uuden asukkaan kanssa, palauta varastokopin avain aina palvelutoimistolle.  


Palauta avaimet  

 • Palauta asuntosi avaimet viimeistään virallisena poismuuttopäivänä, joka on vuokrasopimuksen päättymispäivän jälkeinen seuraava ensimmäinen arkipäivä. Tämä koskee myös AYY:n sisäisiä asunnonvaihtoja.  
 • Seuraavalla asukkaalla on oikeus päästä asuntoon poismuuttopäivänäsi klo 12.00. Jos sinulla on useampia asunnon avaimia, palauta ainakin yksi avain palvelutoimistolle ennen klo 11.00. Loput avaimet sekä autopaikkaan liittyvät luvat, avaimet ja kaukosäätimet sinun tulee palauttaa saman vuorokauden loppuun mennessä.  
 • Palauta avaimet suoraan palvelutiskille tai Otakaaren puolella olevan valkoisen puuoven postiluukkuun. Laita avaimet kirjekuoreen, sulje kuori ja kirjoita sen päälle oma nimesi sekä asunnon osoite ja huoneiston numero.  
 • Jos et palauta kaikki avaimia, AYY perii sinulta lukkojen sarjoituskulut. 
 • Huom! Jos asut Maapadontiellä, palauta avaimet suoraan huoltoyhtiölle.  

Avaintenvaihto uuden asukkaan kanssa  

Sinulla on mahdollisuus sopia uuden asukkaan kanssa avainten luovutuksesta avaintenvaihtosopimuksella. Vastuusi asunnosta ja vuokranmaksusta säilyy vuokrasuhteen päättymiseen asti. Luovuta siis avaimet uudelle asukkaalle mahdollisimman lähellä oman vuokrasopimuksesi päättymistä.  

Palauta avaintenvaihtosopimus AYY:lle heti, kun se on allekirjoitettu, kuitenkin viimeistään muuttopäivän aikana.  

Jos et ole toimittanut sopimusta palvelutoimistoon viimeistään uuden vuokrasopimuksen mukaisena muuttopäivänä klo 12:00 mennessä, ja asuntoon ehditään tilaamaan siivous- tai korjaustyöt, vastaat syntyneistä siivous- ym. kustannuksista.  

Muuta muistettavaa  

 • Muista tehdä muuttoilmoitus sekä Postille että Digi- ja väestotietovirastolle.    
 • Siirrä sähkösopimus uuteen osoitteeseesi.  
 • Päivitä kotivakuutuksesi. 

  
Vie tarpeettomat tavarasi kierrätykseen  

 • Katso vinkit kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun. Isommille jätteille voi lähistöltä löytyä myös jätelava tai paikka elektroniikkaromulle.  
 • Anna käyttökelpoiset esineet ja vaatteet kierrätykseen. Esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus noutaa ehjiä, puhtaita ja uudelleenkäyttöön sopivia kalusteita ja pientavaroita, ja lahjoitustavaraa voi viedä myös itse kierrätyskeskuksiin.  
 • Tarkista alueesi kierrätysryhmät esimerkiksi Facebookissa Teekkarikylän Markkinat tai Telegramissa Otaniemi buy/sell.  
 • Esineiden hylkääminen rappukäytäviin tai yhteistiloihin on ehdottomasti kielletty paloturvallisuusriskin takia ja tavaroiden säilyttäminen käytävillä on kielletty pelastuslain nojalla. Jos AYY joutuu poistamaan tavaroitasi yhteistiloista, olet maksuvelvollinen kaikkien kustannusten osalta.
     

Vakuuden palautus  

Mikäli sinulta on peritty vakuus, vakuusmaksu palautetaan ilmoittamallesi tilille viimeistään kuun 20. päivä, mikäli kaikki velvoitteet on hoidettu ja huoneisto kunnossa. Jos sinulla on kysyttävää vakuusmaksuun liittyen, ota yhteyttä!  

  
Mistä lisätietoa?  

Käyntiosoite: Otakaari 25, 02150 Espoo  
Tarkista ajankohtaiset palveluajat nettisivuilta.  
Sähköposti: [email protected]  

Muuttosiivous
Kuvapankki_Toimistotarvikkeet_2

Lomakepankki

Tältä sivulta löydät kootusti asumiseen liittyviä lomakkeita.

Asuminen
Otarannan kerhotilan hyllykkö

Solujen yhteistilojen siivousohjeet

Tältä sivulta löydät ohjeita soluasuntojen yhteistilojen siistinä pitämiseen.

Asuminen
Kuvapankki_AYY_Ulkoa_4

AYY:n palvelutoimisto

AYY:n palvelutoimistolla Otaniemessä voit kysyä mitä tahansa opiskelijan arkeen liittyvistä asioista. Autamme sinua myös asunnon hakuun, muuttamiseen ja kaikkeen asumiseen liittyvissä kysymyksissä. Voit olla yhteydessä palvelutoimistoon myös puhelimitse.

AYY:n palvelutoimisto
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu