Muuttajalle

Poismuuttajalle

Muutatko pois AYY:n asunnosta? Tältä sivulta löydät ohjeet avainten palautukseen ja asunnon siivoamiseen poismuuton yhteydessä.

Poismuuttajan muistilista

 1. Irtisano sopimuksesi ajoissa. Vuokrasopimuksilla on kalenterikuukauden irtisanomisaika. Irtisanomisen voit tehdä Domossa.

 2. Jos sinulla on ollut kellari- tai vinttikomero, muista tyhjentää se lähtiessäsi. Mikäli varastossa on AYY:n oma lukko, niin lukitse varastokoppi ja palauta avain palvelutoimistolle. Jos sinulla on ollut käytössäsi oma lukko, ota se pois ja jätä varaston ovi lukitsematta.

 3. Muista tehdä muuttoilmoitus. Muuttoilmoituksen voi tehdä osoitteessa posti.fi/muuttoilmoitus. Muistathan, että muuttoilmoituksen teko on lakisääteinen velvollisuus.

 4. Muuttokiireistä huolimatta siivoa asuntosi sellaiseen kuntoon, että seuraavan asukkaan on mukava muuttaa sisään. Jos huoneessasi on jääkaappi, sulata se ennen muuttoasi. Käy läpi tämän sivun lopussa olevat siivousohjeet. Jos siivousta on laiminlyöty, veloitetaan siivouskulut vakuudestasi.

 5. Asuntoon ei saa jättää mitään omia kalusteita tai laitteita, kuten astianpesukonetta, ellei asiasta ole sovittu uuden asukkaan kanssa. Kalusteita ei saa jättää myöskään soluun eikä käytäville. Kalusteiden poistosta laskutetaan asukasta. Mikäli olet sopinut jättäväsi uudelle vuokralaiselle kalusteita pyydämme ilmoittamaan siitä erikseen Asumisen palveluihin.

 6. Muista lukita asuntosi/huoneesi ovi!

Kierrätys ja jätehuolto
AYY's office white door for returning the keys
Avaimet voi jättää Otakaaren puolella olevan valkoisen puuoven postiluukkuun. Ovi sijaitsee pääovesta oikealle. Laita avaimet kirjekuoreen, sulje kuori ja kirjoita sen päälle oma nimesi ja tieto siitä, minkä asunnon avaimet ovat kyseessä.

Avainten palauttaminen

Avainten palautus AYY:n toimistolle

Huom! Maapadontien asukkaat palauttavat avaimet poikkeuksellisesti suoraan huoltoyhtiölle.

Asunnon avaimet pitää palauttaa viimeistään virallisena poismuuttopäivänä (vuokrasopimuksen loppumista seuraava ensimmäinen arkipäivä). Tämä koskee myös AYY:n sisäisiä siirtoja. Seuraavalla asukkaalla on oikeus päästä asuntoon klo 12.00, joten jos sinulla on useampia asunnon avaimia, palauta ainakin yksi avain palvelutoimistolle ennen klo 12.00. Loput avaimet tulee palauttaa saman vuorokauden loppuun mennessä.

Asunnon tulee olla klo 12.00 siinä kunnossa, että uuden asukkaan on mahdollista aloittaa sisäänmuutto. Asunto on siis tuolloin jo siivottu, ja asunnossa pitää olla tarpeeksi tilaa kahdensuuntaiseen muuttoliikenteeseen.

Autopaikkaan liittyvät luvat, avaimet ja kaukosäätimet tulee palauttaa virallisena muuttopäivänä klo 23.59 mennessä.

AYY:n toimiston ollessa suljettuna avaimet voi jättää Otakaaren puolella olevan valkoisen puuoven postiluukkuun. Laita avaimet kirjekuoreen, sulje kuori ja kirjoita sen päälle oma nimesi ja tieto siitä, minkä asunnon avaimet ovat kyseessä.

Jos avaimia ei ole palautettu ajoissa ja oikein, eli viimeistään muuttopäivän aikana ja selkeästi merkittynä, avaimet merkitään kadonneiksi. AYY voi vuokranantajana käyttää vakuusmaksua vuokralaisen kadottamien tai muuten palauttamattomien avainten korvaamisesta ja lukon sarjoittamisesta seuraavien kulujen korvaamiseen.

Avaintenvaihto uuden asukkaan kanssa

Poismuuttava ja uusi asukas voivat sopia keskenään asunnon ja asunnon avaimien luovuttamisesta tällä avaintenvaihtosopimuksella.

Jos avaintenvaihtosopimus on allekirjoitettu ja palautettu asuntotoimistoon, takuusumma palautetaan vanhalle asukkaalle ja asunto on sopimuksen allekirjoitushetkestä uuden asukkaan vastuulla ja hallinnassa. On poismuuttavan asukkaan vastuulla palauttaa kyseinen sopimus AYY:lle viimeistään muuttopäivän aikana. Sopimuksen voi lähettää myös tällä lomakkeella.

 

Yhden asukkaan muuttaessa pois kaveri- tai perheasunnosta

Samat avaintenpalautusohjeet koskevat myös tapauksia, joissa vain yksi asukas lähtee perhe- tai kaveriasunnosta. Lähtevän asukkaan tulee tehdä avaintenvaihto uuden tai asuntoon jäävän asukkaan kanssa. Tällöin avaintenvaihtosopimuksella todistetaan, että asunnon vuokralaisilla on uuden sopimuksen alkaessa sama määrä avaimia kuin edellisessä vuokrasopimuksessa, johon lähtevä asukas on kuulunut.

 

Siivousohjeet

Keittiö

 1. Kaapistot, pöytätasot ja laatikostot on pesty kaikilta pinnoilta.

 2. Liesi ja liesikupu, uunipellit ja rasvasuodatin on pesty kaikilta pinnoilta. Pese myös lieden takaosa ja ulkosivut ja puhdista lattia lieden ympäriltä.

 3. Jääkaappipakastin on sulatettu ja puhdistettu ja sen ovet on jätetty auki. Varo, ettei sulamisvesi valu lattialle!

Kylpyhuone

 1. Wc-istuin, lavuaari ja hanat on pesty puhtaaksi ja desinfioitu.

 2. Suihkuseinä, likapyykkikaappi, peilikaappi ja lattiakaivo on pesty puhtaaksi.

 3. Kaikki pinnat (seinät, lattia) on pesty.

Muut tilat

 1. Kaikki pinnat on pesty siten, että pinnoilla ei ole pölyä eikä tahroja.

 2. Lattiat on imuroitu ja pesty puhtaaksi.

 3. Komerot on pesty kaikilta pinnoilta.

 4. Asuntoon ei saa jäädä tavaroita tai roskia.

 5. Parveke ja varastotilat ovat siistejä.

 6. Ikkunat on pesty (talvella vain sisäpinnat).

 

Soluasunnosta muuttavan tulee viedä kaikki tavaransa pois myös solun yhteistiloista. Jääkaapin pesussa ja sulatuksessa huomioitava, etteivät muiden asukkaiden ruuat pääse pilaantumaan.

Jos sinulla on ollut asunnossasi astianpesukone, huolehdithan liitännän tulppauksen kuntoon, jotta vältytään vesivahingoilta.

Ohjeita AYY:n muuttaville asukkaille
Muuttajan UKK
Kuvapankki_Toimistotarvikkeet_2

Lomakepankki

Tältä sivulta löydät kootusti asumiseen liittyviä lomakkeita.

Asuminen
Uusi asukas

Kysy asumisesta

Mietityttääkö joku asia asumiseen tai AYY:n asuntoihin liittyen?

Asuminen
Otarannan kerhotilan hyllykkö

Solujen yhteistilojen siivousohjeet

Tältä sivulta löydät ohjeita soluasuntojen yhteistilojen siistinä pitämiseen.

Asuminen
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu