Asuminen

Solujen yhteistilojen siivousohjeet

Tältä sivulta löydät ohjeita soluasuntojen yhteistilojen siistinä pitämiseen.
Otarannan kerhotilan hyllykkö

Kaikki solun asukkaat ovat yhteisvastuullisesti vastuussa solun yhteisten tilojen kunnossapidosta. Tämä tarkoittaa, että jokainen asukas korjaa aina jälkensä, ja asunnon yhteiset tilat siivotaan säännöllisin väliajoin.

AYY:lle on tärkeää, että yhteistilat pidetään siistinä, jotta kaikilla asukkailla olisi miellyttävämpää asua soluasunnossa. Mikäli koet, että asunnon yhteistiloissa on puutteita, keskustelethan asiasta ensiksi muiden solun asukkaiden kanssa ja sovitte yhteiset siivousrutiinit.

Soluasunnot ja siivous

Olethan tietoinen, että AYY ei voi vuokranantajana saapua tarkastamaan solujen yhteistiloja asuinhuoneiston vuokrausta määrittelevän lain mukaan, eikä tästä syystä myöskään ole mahdollista palkata ulkopuolista siivousyritystä pitämään huolta yhteisistä tiloista, joten näillä perusteilla tämä on vuokralaisten vastuulla, ja vuokrasopimuksessa on myös maininta siitä.

AYY toivoo, että mikäli solujen yhteistiloissa on puutteita tai siivouksesta ei ole pystytty sopimaan muiden asukkaiden kanssa, ovat vuokralaiset yhteydessä asumisen palveluihin. Voit lähettää viestin kuvineen sähköpostitse [email protected].

Huomioithan, että asuinhuoneiston vuokrauksen määrittävä laki määrittää myös sen, millaisella ilmoituksella vuokranantaja voi saapua solun yhteisiin tiloihin, joten ilmoittakaa puutteista aina mahdollisimman pian, koska keskimäärin vuokranantajalla menee lain puitteissa noin 2 viikkoa, ennen kuin pääsee tarkastamaan tilat (lupa kysyttävä jokaiselta vuokralaiselta).

Mikäli solujen yhteistiloja ei ole määräaikaan mennessä siivottu, ja tarkistuskierroksella havaitaan puutteita siivouksessa, AYY tilaa ammattisiivoojan paikalle. Tällöin siivouskustannukset laskutetaan kaikilta solun asukkailta.

Siivouksen muistilista

Päivittäin

  • Pyyhi hella ja käyttämäsi keittiötasot käytön jälkeen
  • Tiskaa käyttämäsi keittiö- ja ruokailuvälineet käytön jälkeen - älä jätä niitä tiskialtaaseen!
  • Vie tarvittaessa roskat
  • Pidä yhteinen jääkaappi siistinä

Viikoittain

  • Pyyhi pölyt ja poista roiskeet sekä pinttymät asunnon kaikista pinnoista säännöllisin väliajoin
  • Imuroi tai lakaise yhteistilojen lattiat sekä tarvittaessa pese ne
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu