Asuminen

Lomakepankki

Tältä sivulta löydät kootusti asumiseen liittyviä lomakkeita.

Avaimet

 • Avaintenvaihtosopimus (pdf). Asunnon ja asunnon avaimien luovuttamisesta voi myös sopia edellisen asukkaan kanssa suoraan tällä lomakkeella. Lomake täytyy toimittaa viimeistään muuttopäivänä asumisen palveluihin.
 • Valtakirjalla (pdf) voit valtuuttaa jonkun toisen hakemaan avaimet puolestasi.
 • Voit tilata uuden avaimen, ilmoittaa hävinneestä avaimesta, kysyä ovikoodista tai muusta avaimiin liittyvistä asioista tällä lomakkeella.
   

Asunnon kunto

 • Sisäänmuuttotarkastuslomake. Täytäthän kyseisen sähköisen lomakkeen viikon sisällä uuden asunnon avainten noutamisesta. AYY:n asunnoissa uusi asukas tarkistaa aina asunnon kunnon muuttaessaan sisään asuntoon. Edellisen asukkaan vastuulla on jättää asunto erinomaiseen kuntoon uutta tulijaa varten, mutta joskus yllätyksiä aina tulee vastaan. 
 • Kiireettömissä vikatilanteissa vikailmoitus tehdään huoltoyhtiöön vikailmoituslomakkeella*>>
   (*Poikkeuksena: Maapadontie 5 vikailmoitukset tehdään puhelimitse Kiinteistöpalvelu Alamaa Oy:lle 045 277 6601.)

Asunnon edelleenluovutus

Asumisoikeuden hyvitys

Häiritsevä asuminen

Alaikäisen asukkaan huoltajan suostumus

 • Huoltajan suostumus (pdf)-lomakkeella huoltaja antaa suostumuksensa siihen, että alaikäinen henkilö voi hakea AYY:n asuntoa.
 • Alaikäisen asukkaan huoltaja on vastuussa vuokrasopimuksesta ja sen velvoitteista siihen asti, kunnes huollettava täyttää 18 vuotta.
   

Internet & TV

 • Asuntojen vuokraan kuuluu Internet-yhteys, joka on käytettävissä ilman erityisiä toimenpiteitä asukkailta. Laita Ethernet-verkkokaapeli (RJ45-liitännällä) seinään ja yhdistä koneeseen.
 • Kaikkiin Internetiin ja televisioon liittyviin kysymyksiin vastaa Trinet. Voit lähettää viestin Trinetille tällä sähköisellä lomakkeella. Tarkempia tietoja netin ja tv:n toiminnasta sekä lisää yhteystietoja löytyy Trinetin kotisivuilta.
   

Pysäköinti ja valvonta

Lähes kaikkien AYY:n kiinteistöjen läheisyydessä on vuokrattavia autopaikkoja. Mikäli tarvitset parkkipaikkaa, ota yhteys asumisen palveluihin tällä lomakkeella.

Autopaikkojen vuokraushinnat vaihtelevat kohteittain. Teekkarikylässä sähkötolpallinen autopaikka kustantaa esimerkiksi 15€/ kk ja sähkötolpaton paikka 8€/kk.

Maapadontien autopaikkoja hallinnoivat kiinteistöjen huoltoyhtiöt. Mikäli näiden kohteiden asukas tarvitsee autopaikkaa, kyselyt tulee suunnata huoltoyhtiöille. Huoltoyhtiöiden yhteystiedot löydät kunkin kiinteistön omalta sivulta.

Jos olet saanut sakot väärinpysäköinnistä, neuvottelethan sakottajan kanssa. AYY ei voi valitettavasti vaikuttaa asukkaiden saamiin sakkoihin.

Varastokopit

AYY:n asuinkiinteistöissä on varastokoppeja saatavilla asukkaiden käyttöön. Kaikkiin asukkaiden varastoihin on tehtävä erillinen varaussopimus. Varastokoppien varauksissa ja tiedusteluissa, ota yhteyttä asumiseen [email protected] 

Vuokra ja vakuus

Tällä lomakkeella voit lähettää viestin AYY:lle koskien vuokria ja vakuuksia.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu