Utnyttja dina medlemsförmåner genom att använda AUS hyreslokaler

AUS erbjuder hyreslokaler för sina medlemmar gratis eller mot rimlig ersättning. Välj lämplig lokal för motion, pyssel, matlagning och samkväm!
Otarannan kattosaunan kabinetti2

Servicerådgivaren Päivis tips för AUS:s hyreslokaler

Avkopplande bastukväll, sits, danslektion eller brädspelskväll? Servicerådgivaren Päivis sammanställning av AUS:s hyreslokaler hjälper dig att välja en lämplig lokal!

Gympaträningar

Fram med YouTube och trikåer för nu blir det aerobic! Föreningslokalens spegelvägg gör lokalen lämplig för dans- och gympaövningar. Tatamisalens golv täcks av en mjuk matta så lokalen lämpar sig såväl för självförsvarsgrenar som övningar i huvudstående. Gympabollarna kan användas till balansövningar och till och med känguruhopptävlingar. Intresserad av utomhusmotion? Känn sanden mellan dina tår på AUS beachvolleyplan!

Bastukväll

Efter gympan smakar det gott med bastubad. Bada bastu kan du göra i den bunkerliknande Gorsu eller i takbastun på Bistervägen där du kan svalka dig på takterrassen. Ossinsauna, där det finns kök och ett trivsamt vardagsrum med matbord, lämpar sig för bastubad efter en middag. För den som vill bada bastu i samband med en sits är bastun på Otsvängen 20 ett ypperligt val. Den som saknar vyer gör rätt i att styra kosan mot Otstrandens takbastu. Från den stora takterrassen öppnas vyer mot Bredviken- de käckaste springer ner till stranden för att ta sig ett dopp. I närheten av stranden ligger även AUS populäraste hyreslokal Strandbastun på vars terrass man kan grilla eller ta sig ett dopp i baljan. Otstrandens bästa bastubad kan upplevas i Strandbastuns lilla sida med vedeldad bastuugn.

Bastuexkursioner kan även göras till Helsingfors och Alberga. På Vasagatan i Helsingfors kan man svalka sig på den stora takterrassen. I bastuns kabinettutrymme finns kök, biljardbord, soffgrupp och en 65″ TV. Atlantgatans Sievo Sauna på Busholmen är AUS nyaste hyreslokal med mötesrum och takterrass. Heinävaaras bastu i Alberga består av översta våningens balkongutsikt och gillestuga med matbord.

Chilla!

Pentryt i Ossinkulmas klubblokal och de långa borden möjliggör mångahanda chilltillställningar. I Otstrandens klubbrum och i Braskabinettet finns långa bord som lämpar sig för möten. På Otsvängen 20 finns tre festlokaler som lämpar sig för sitsar och övrigt festbruk och TV:n, soffgruppen och bänkskivan med bord i Byns vardagsrum lockar till tävlingsläktare. I Spellokalen på Bistervägen kan man ordna till exempel en veckovis bredspelskväll. Pysselverkstaden med verktyg kan du använda för att förverkliga DIY-projekt. I Sitsköket och i Servin Mökkis kök kan flera personer laga mat på en gång. Den oförglömligaste festen ordnas i Servin Mökki såklart.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Ida Parkkinen
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

God läsårsbörjan

Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande Ida Parkkinen hade ett tal på Aalto Day One 5.9.2023.
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Ajankohtaista Publicerat:

Läsårsanmälan slutar den 1.9 – kom också ihåg hälsovårdsavgiften

Du kan anmäla dig till läsåret 2023–2024 och samtidigt betala studentkårens medlemsavgift fram till den 1.9. Hälsovårdsavgiften betalas separat till FPA för att du ska kunna använda SHVS tjänster.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Publicerat:

Ofta förekommande frågor om boende och medlemstjänster

Här får du svar på de flesta frågor som de studerande ofta funderar över, frågor om hur man söker bostad, om studentkort och kåravgift.

Servicebyrån och telefontjänsten är stängda för sommaren 5.-26.7. Du kan kontakta oss via e-post.
A road sign to AYY office.
Blog Publicerat:

Bostadsverksamhetens utvecklingspunkter år 2023

AUS utvecklar sin bostadsverksamhet kontinuerligt så att boendet skulle motsvara studenternas behov så bra som möjligt. För tillfället är AUS utvecklingsmål bl.a. fastighetstjänster, förenhetligandet av bokningen av gemensamma utrymmen och tjänster, försäljning av mindre efterfrågade bostäder, energisparande samt underlättande av kontakt.