Sök till FSF:s förbundsmötesdelegation eller kandidera för FSF:s styrelse!

Finlands studentkårers förbund FSF representerar universitetsstuderande i nationellt beslutsfattande. Verksamhetsplanen och linjedokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns under förbundsmötet, där även förbundets styrelse väljs. Förbundsmötet år 2022 ordnas den 18–19 november 2022 i Korpilampi.
People in a meeting looking at the camera, smiling.
AUS förbundsmötesdelegations medlemmar 2021

Finlands studentkårers förbund FSF representerar universitetsstuderande i nationellt beslutsfattande. Verksamhetsplanen och linjedokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns under förbundsmötet, där även förbundets styrelse väljs. Förbundsmötet år 2022 ordnas den 18–19 november 2022 i Korpilampi. FSF:s förbundsmöte är en utmärkt utsiktsplats över studentrörelsen och den nationella intressebevakningen som förbättrar studerandenas vardag.

Under förbundsmötet representeras AUS av en delegation som utgörs av 16 förbundsmötesrepresentanter och deras suppleanter, som utövar studentkårens röstvärde under förbundsmötet. Representanterna utnämner delegationen till förbundsmötet på förslag av styrelsen. Representantgrupperna kan uttala om delegationen till styrelsen. De som väljs till förbundsmötesdelegationen antas delta i förhandsträffarna inför förbundsmötet: 3.10. kl 17:00-19:00, 12.10. kl 17:00-19:00, 5.11. kl 17:00-19:00, 10.11. kl 15:00–19:00 och 23.11. kl 17:00-19:00.

Du kan söka till delegationen fram till 8.9.2022 kl. 23.59 via blanketten.

Du kan bekanta dig med förbundsmötesdelegationens verksamhetsinstruktion här.

Även AUS kandidatansökan till FSF:s styrelse pågår!  

Enligt AUS förbundsmötesinstruktion tillsätts kandidaterna till FSF:s styrelse av studentkårens styrelse efter delegationens eller representantgruppernas hörande. Mandatperioden för FSF:s styrelseordförande och styrelsemedlemmar som väljs på förbundsmötet 2022 är kalenderåret 2023. Styrelsearbetet på FSF är heltidsarbete där man får vara med om att förbättra alla universitetsstuderandes vardag. Av AUS kandidat till FSF:s styrelsemedlem eller styrelseordförande förutsätts engagemang i arbetet under hela året, förståelse av studerandepåverkan och bra motivation för arbetet.

Fritt formulerade ansökningar och meritlistor kan skickas till adressen [email protected] fram till 6.9.2022 kl. 23.59.

Ytterligare information: Laura Luoto, chef för kommunikationen och påverkansarbetet, tfn 040 575 9092, [email protected]

 

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Text in Finnish: Varkauksia Otaniemessä - kattava vartiointi alkaa AYY:n kiinteistöjen alueella
Ajankohtaista Publicerat:

Stölder i Otnäs – omfattande bevakning inleds på området för AUS fastigheter

Aalto-universitetets studentkår ökar bevakningen i Otnäs eftersom det har förekommit stölder i områdets fastigheter. Fallen har meddelats till polisen.
Kuvassa kaksi hymyilevää henkilöä, jotka ovat Sainio ja Regelin.
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS föreslår Sampo Sainio och Antti Regelin som FSF:s styrelsemedlemmar 2023

Aalto-universitetets studentkår föreslår Sampo Sainio och Antti Regelin till Finlands studentkårers förbunds styrelse. Styrelsen utses på förbundsmötet 18-19.11.2022.
Design Notebook 2021
Ajankohtaista Publicerat:

Planera den nästa design-anteckningsboken

Design-anteckningsboken har varit popular och därför är det dags att planera en ny anteckningsbok! I stället för TOKYO s och AUS bekanta läsårskalender utkommer ett nytt design-anteckningsbok igen i januari 2023. Boken som utkommer i början av året kan användas som bullet journal likt en kalender, som en traditionell anteckningsbok eller dagbok. Vi hoppas att allt fler aaltoiter kan dra nytta av design-anteckningsboken.
kuva ruokalautasesta
Ajankohtaista Publicerat:

Maximipriset för studentmåltider stiger – vem betalar?

Studentmåltidspriset stiger i början av oktober. I denna nyhet berättar vi vad som sker, hur mycket som ska betalas av studenten, varför priset stiger och vad AUS anser om detta.