Har du lösningen för klimatförändringen?

Esbos mål är att vara den hållbaraste staden i Europa och kolneutralt fram till år 2030.
Niina Nousjärvi

Esbos mål är att vara den hållbaraste staden i Europa och kolneutralt fram till år 2030. För att uppnå målet behöver vi få med hela Esbo och esboborna så att vi kan kan ta Esbo, Finland och det internationella samarbetet mot en hållbar framtid.

Största delen av Esbos klimatutsläpp utgörs av uppvärmingen av bostäder, trafiken och elkonsumtionen. För att stöda hållbar utveckling i Esbo tas i bruk och utvecklas nya betydande lösningar baserade på smart och ren teknologi tillsammans med samarbetspartners. Evenemanget Fiksu Assa besöker Aalto-universitetets metrostation 13-15.5. Vid metrostationen kan man prova på underlättande och klimatsmarta lösningar för vardagen. Vid stationsområdena centreras människoflöden, boende och rörelse, och det utgör en växande potential för olika servicelösningar.

Smarta lösningar med låg kolhalt stöder smidigheten i vardagen. Även under andra veckor går kanske viktiga lösare av klimatförändringen omkring på Aalto-universitetets metrostation. Städerna, staten, företagen och övriga organisationer behöver kunniga med en stark tvärvetenskaplig förståelse både nu och i framtiden. Endast ett perspektiv såsom tekniskt, samhällsvetenskapligt, handelvetenskapligt, administrativt eller naturvetenskapligt räcker inte. Man måste kunna identifiera vilka vetenskapsområden och kunskaper som behövs för att få till stånd stora och nödvändiga lösningar.

Framförallt kräver vägen mot kolneutralitet samarbete med olika människor. Jag tror att både studentlivet och vetenskapliga studier ger färdigheter för det. Interaktionsförmågan utvecklas av att göra och glädjas  över livets resa tillsammans. Den här resan fortsätter givetvis efter studierna också, men under studietiden finns  utmärkta möjligheter att njuta av samarbete. Utöver gemensamma kursarbeten uppmuntrar jag er att tillbringa kvällar  och möta morgondagen tillsammans. Studenterna behövs som förändringsaktörer och ändringsdrivare som del av ett samarbetsnätverk. Ni är lösarna nu och i framtiden!

Niina Nousjärvi 

Planerare för hållbar utveckling på Esbo stad

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Mentalhälsoveckan firas i skuggan av studerandenas mentalvårdskris

Den här veckan firas återigen studerandenas mentalhälsovecka vars syfte är att lyfta fram den alarmerande situationen för mental hälsa samt bygga en mentalhälsovänligare studerandekultur i högskolegemenskaperna.
Asukastoiminta
Blog Publicerat:

Sofia Tynkkynen, ordförande för ASY, bostadsrättsföreningen, berättar om sitt år i hyresgästdemokratin.

Sofia Tynkkynen, ordförande för ASY, bostadsrättsföreningen, berättar om sitt år i hyresgästdemokratin.