Hälsningar från St. Michel!

Det nya året har börjat med fart här i St. Michel då föreningarnas nya styrelser tagit emot sina roller och vant sig vid sina nya ansvar.
Probbas Board 2019

Det nya året har börjat med fart här i St. Michel då föreningarnas nya styrelser tagit emot sina roller och vant sig vid sina nya ansvar. Jag har studerat här i St Michel i ett halvår nu. Under den här tiden har det blivit klart att vår intensiva gemenskap har en stark identitet. Trots vår ringa storlek är vi stolta och oursäktande och uppskattningen av traditioner är på topp i vår gemenskap.

I St. Michel anses relationerna med övriga skolor viktiga och värda att värna om. Jag tror inte att jag är den enda som anser att studier till sin grundnatur att söka nytt och utmana gammalt. Därför upplever jag att studieåren berikas genom att bekanta sig med andra studentföreningar och studieorter och ger en rikare erfarenhet både för en själv och andra.

Vintern närmar sig sitt slut men innan det är dags att sucka av lättnad och rikta blicken mot våren är det ännu dags för eldprovet för de nya aktörernas: Mikkeli Roiad Trip som ordnas lördag 9.3.

Mikkeli Road Trip är ett evenemang med tvåhundra deltagare och en tredjedel av studerandena på campuset deltar på sätt eller annat i genomförandet. En ansvarar för kontrollen, den andra för att leda modiga gäster som utmanar vintern genom vinterstormarna och den tredje för att inkvartera trötta hjältar. Årets tredje största evenemang som ordnas på Finlands minsta universitetscampus bjuder in studenter från hela Finland på besök till St Michel och smaka på en liten del av den lokala studerandekulturen.

St. Michels identitet och anda förtätas i evenemanget. Ett ordpar som är centralt för evenemanget och som blivit en klisché men ändå är meningsfullt är Mikkeli Spirit. Vi kommer inte längre ihåg när evenemanget ordnades för första gången men vi är säkra på att nästan alla önskar att den fortsätter långt in i framtiden.

Den här bloggtexten må fungera som ett litet fönster mot Aaltouniversitetets folk i St Michel. Vi önskar att det här inte är den enda hälsningen från St Michel som ni får, året har ju bara börjat. Det kvarstår mycket att berätta om såsom studenternas kontaktkulmination, Valborgen, och via sommaren mot gulisar som fyller hösten. Men vi ska återkomma till de här senare. Nu entusiastiska mot Mikkeli Road Trip och våren!

Simo Halme

Chefredaktör, Probba ry

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Mentalhälsoveckan firas i skuggan av studerandenas mentalvårdskris

Den här veckan firas återigen studerandenas mentalhälsovecka vars syfte är att lyfta fram den alarmerande situationen för mental hälsa samt bygga en mentalhälsovänligare studerandekultur i högskolegemenskaperna.
Asukastoiminta
Blog Publicerat:

Sofia Tynkkynen, ordförande för ASY, bostadsrättsföreningen, berättar om sitt år i hyresgästdemokratin.

Sofia Tynkkynen, ordförande för ASY, bostadsrättsföreningen, berättar om sitt år i hyresgästdemokratin.