Föreningsbrev vecka 9/2019

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev för vecka 9/2019

Ännu i en veckas tid kan man förbereda sig för verksamhetsbidragsomgången och inlämningen av föreningsanmälan (punkt 1). Kom även ihåg delegationsmötet på torsdag (punkt 3) och Fastlagsjippot i början av mars (punkt 2).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

26.2. Konst, kaffe och action (https://www.facebook.com/events/2382344518665225/)
26.2. Idéworkshop:  30.000€ euro för teknologskap (punkt 5, mer info)
28.2. AUS delegationsmöte 2/2019 (http://ayy.fi/live)
28.2.  insamlingen av frågor om ekologisk hållbarhet avslutas (punkt 4)
28.2. Idéinsamlingen för Havis Amandas mösspåläggning (https://lomake.ayy.fi/culture/manta2019/)
1.3.  Ansökan om verksamhetsbidrag börjar (punkt 1)
1.3. Inlämning av föreningsanmälningar börjar (punkt 1)
5.3. Fastlagsjippot och Gravitaatio (https://www.facebook.com/events/2296143920450164/)
28.3. Sista dagen att ställa frågor om verksamhetsbidrag och föreningsanmälningar  ([email protected])
31.3. Ansökningstiden för verksamhetsbidrag och inlämning av föreningsanmälningar slutar

Nyhetsbrevets innehåll

1. Inlämning av föreningsanmälningar och ansökningstiden för verksamhetsbidrag börjar om en vecka på fredag 1.3.
2. Det traditionella fastlagsjippot är här igen!
3. Alternativa lösningar för gemenskapsstrukturprojektet diskuteras i delegationen
4.  Ekologisk hållbarhet sätter sig i föreningsguiden och i verksamhetsbidragen!
5. Idéworkshop: 30 000 euro för teknologskap
6. Teknologskapens 1h intensivkurs
7. AUS:s postningsmaskin tas ur bruk
8. Bli motionstutor 2019
9. Otaniemen yö (Otnäs natt) festival arrangeras igen på hösten!

1. Inlämning av föreningsanmälningar och ansökningstiden för verksamhetsbidrag börjar om en vecka på fredag 1.3.

I mars vill AUS ha föreningsanmälningarna av de föreningar som verkar inom AUS och samtidigt pågår även ansökningstiden för verksamhetsbidragen för föreningarna i den första förteckningen. Poängsättningsmodellen har uppdaterats lätt och ansökningsblanketten har förnyats för att underlätta föreningarna.

Om ni har tid lönar det sig att göra en del saker i förväg innan ansökningstiden och ifyllandet av blanketten. Tipspaketet finns här: https://ayy.fi/sv/blog/2019/02/20/forhandsforberedelser-infor-att-ansoka-om-verksamhetsbidrag/

Verksamhetsbidragen utdelas enligt poängsättningsanvisningen som finns här: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842

Ansökningen av verksamhetsbidrag samt föreningsanmälningen som är obligatorisk för alla föreningar som verkar inom AUS görs i TAHLO-systemet (Toiminta-Avustusten HakuLOmake)  https://tahlo.ayy.fi/  med föreningens egna koder. Du kan redan kontrollera att dina koder fungerar och recitera ditt lösenord men andra ändringar kan inte göras nästa vecka på grund av eventuella förberedelser inför bidragsronden.

Ansökningsronden och inlämning av föreningsanmälningar pågår 1.3 – 31.3. Du börjar väl i tid eftersom det behövs flera bilagor och tid för att fylla i blanketten. Det lönar sig att sända eventuella frågor senast to 28.3 för att vi ska hinna besvara dem under fredagens lopp.

Noggrannare ansökningsanvisningar skickas under nästa vecka till alla föreningar som verkar inom studentkåren och på förenings e-postlistan. Om ni har frågor om ansökningsomgången tveka inte att ta kontakt: jarjestoasiat(a)ayy.fi.

2. Det traditionella fastlagsjippot är här igen!

På fastlagstisdagen 5.3 samlas studenterna återigen på Ulrikasborgsbacken för att njuta av pulkaåkning, musik, tävlingar och annat roligt program. Vi bjuder in alla föreningar för att göra dagen ännu magnifikare. Så gräv fram era tält ur förråden och ta med er era åkdon och kom med!

Kontakta oss per e-post om ni vill delta i evenemanget som förening, eller behöver en tältplats och/eller el [email protected].

Mer info om evenemanget finns på Facebook https://www.facebook.com/events/1132008500340004/och på adressen laskiasrieha.fi.

3. Alternativa lösningar för gemenskapsstrukturprojektet diskuteras i delegationen

Lösningsförslagen för gemenskapsstrukturprojektet presenteras på delegationsmötet 28.2. Delegationen håller en remissdebatt om modellerna och målet är att få en uppfattning om vilka lösningar som ska befrämjas. Det lönar sig alltså att följa delegationsmötet på torsdag nästa vecka på adressen ayy.fi/live.

Sammanträdesmaterialet uppdateras med lösningsförslagen på finska inom kort och språkversionerna i början av nästa vecka: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=40468739

Noggrannare information om projektets syften finns i projektarbetare Elina Nieminens presentation (https://ayy.fi/blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/) och presentation av tidigare skeden finns i sammanträdesmaterialet från föregående höst och i vårens delegationsmötesmaterial : https://inside.ayy.fi/display/ED/2018

Närmare upplysningar: Projektsamordnare Elina Nieminen, [email protected], tel. 0406819612.

4. Ekologisk hållbarhet sätter sig i föreningsguiden och i verksamhetsbidragen!

I den nya verksamhetsbidragsronden kan man från och med nu få poäng för befrämjandet av ekologisk hållbarhet exempelvis genom återvinning, införskaffningar och servering. Hurdan information behöver ni för att förändra verksamheten? Hur kan AUS stöda och hjälpa föreningar för en ekologiskt hållbar verksamhet? Vi sammanställer de bästa frågorna med svar för påsyn av alla i föreningsguiden! Frågorna kan skickas fram till 28.2 på adressen [email protected]

5.  Idéworkshop: 30 000 euro för teknologskap

Kom och ge idéer för hur stipendiet för befrämjandet av teknologkulturen som Tekniikan Akateemiset donerat kunde användas. I början av evenemanget presenteras kort resultaten för studerandeförfrågan om teknologkulturens och gillesverksamhetens nutid. Alla teknologstudenter och frivilliga inom gillena eller AUS, samt övriga intresserade av teknologkulturen är välkomna att komma med sina idéer om användningsområden för summan. De bästa idéerna når många människor och lever vidare under de kommande åren.

Idéworkshopen hålls onsdag 27.2 kl.16-18 på Kandidatcentret, i rum Y115, som är direkt till vänster när du kommer in från Alvarsplatsen. Presentationerna är på finska, men alla är välkomna att ge idéer på sitt språk. Lokalen är tillgänglig, mer information ger [email protected].

Dela information om evenemanget för dina föreningsmedlemmar: https://www.facebook.com/events/2328775227133195/

Mer information om TEK:s donation: https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa

6.  Teknologskapens 1h intensivkurs

Teknologer? Vad är det för filurer och vad har de för traditioner? Museets utrymmen grundrenoveras i skrivande stund och därför har musesektionen, guiderna och OUBS filmat en tråkig och saklig filmsnutt. Filmen tar en timme och sammanfattar Otnäs och teknologskapens historia, kryddat även med lite nyare grejer.

Filmen kan ses gratis varje söndag kl. 12 i Kinopoli, Otsvängen 20 A. De 18 första ryms med på visningen. Frågor? Kontakta [email protected]

7.  AUS:s postningsmaskin tas ur bruk

Postens frankeringsmaskin som funnits på AUS:s centralbyrå och som även ibland använts av föreningarna tas ur bruk i slutet av juni 2019 (30.6.2019). Att skicka föreningens brev sker i fortsättningen som normalt med posten. Frimärken kan köpas från butiker i A Bloc och närmaste postkontor ligger i Hagalund (adr. Västanvindsvägen 4, https://www.posti.fi/privatkunder/hjalp-och-stod/servicestallen.html ).

8.  Bli motionstutor 2019

Motionstutorns uppgift är att få nya studenter att bli intresserade av motion. Motionstutorn behöver inte vara ISO/tutor och inte heller toppidrottare utan vem som helst oberoende av årskurs kan söka! Det viktigaste är intresset för motion och viljan att samarbeta med nya studenter.

Ett nytt motionskoncept lanseras för första gången nästa höst där olika idrotts-/motionsföreningar ordnar möjlighet att prova på nya idrotts/motionsgrenar varje vecka och tanken är att motionstutorerna skulle fungera som stöd för konceptet. Tanken är att de ska hjälpa idrotts-/motionsföreningarna med att ordna provning av idrotts-/motionsgrenar och locka studenter till dessa tillfällen.

Fördelar:

 • Du får vara med och organisera mångsidig motionsverksamhet för nya studenter.
  • 4 månaders gratis medlemskap till Unisport
  • Ett till Unisport-medlemskap på 4 månader om du är aktiv under hela hösten
  • Idrottstutor-overallmärke
  • Ett tvärvetenskapligt tutorgäng

Ansökan och mer information: https://lomake.ayy.fi/aava/liikuntatutorhakemus-2019/

9. Otaniemen yö (Otnäs natt) festival arrangeras igen på hösten!

Otaniemen yö (Otnäs natt) festival arrangeras igen på hösten! Berätta din åsikt om bästa datum för evenemanget och meddela oss ditt intresse av att arrangera en underevenemang för festivalen.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0377CHYR0EKKo6ccnH8gelqUeg23k_tBmr4Tl7IOrOVUOVYzQ0NHMDAxUEVJVUhZWks2WlNSRzIzVS4u

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!