Yhdistystiedote viikolle 9/2019

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 9/2019

Nyt on vielä viikko aikaa valmistautua toiminta-avustusten hakukierrokseen ja yhdistysilmoitusten jättämiseen (kohta 1). Muista myös edustajiston kokous torstaina (kohta 3) ja Laskiaisrieha maaliskuun alussa (kohta 2).

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

26.2. Taidetta, kahvia ja toimintaa (https://www.facebook.com/events/2382344518665225/)
26.2. Ideointityöpaja: 30 000 euroa teekkariudelle (kohta 5, ja lisätietoa)
28.2. AYY:n edustajiston kokous 2/2019 (http://ayy.fi/live)
28.2. Ekologisen kestävyyden kysymyksien keräys päättyy (kohta 4)
28.2. 28.2. Mantan lakitusideoiden keruu päättyy (https://lomake.ayy.fi/culture/manta2019/)
1.3. Toiminta-avustusten haku aukeaa (kohta 1)
1.3. Yhdistysilmoitusten jättäminen aukeaa (kohta 1)

5.3. Laskiaisrieha ja Gravitaatio (https://www.facebook.com/events/2296143920450164/)
10.3. Huomionosoitusten saajien ehdottaminen päättyy (https://lomake.ayy.fi/hallinto/bling/)
28.3. Viimeinen päivä kysyä toiminta-avustuksiin ja yhdistysilmoituksiin liittyviä kysymyksiä ([email protected])
31.3. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen päättyy

Tiedotteen sisältö

1. Yhdistysilmoitusten teko ja toiminta-avustusten haku alkaa viikon päästä perjantaina 1.3.
2. Perinteinen Laskiaisrieha on täällä taas!
3. Yhteisörakenneprojektin ratkaisuvaihtoehdot edustajiston keskustelussa
4. Ekologinen kestävyys jalkautuu yhdistysoppaaseen ja toiminta-avustuksiin!
5. Ideointityöpaja: 30 000 euroa teekkariudelle
6. Teekkarius tunnissa tutuksi
5. AYY:n postituskone poistuu käytöstä
8. Liikuntatutorhaku 2019
9. Otaniemen yö tulee taas syksyllä!

1. Yhdistysilmoitusten teko ja toiminta-avustusten haku alkaa viikon päästä perjantaina 1.3.

Maaliskuussa AYY haluaa piirissään olevilta yhdistyksiltä yhdistysilmoitukset ja samalla on käynnissä toiminta-avustuksien hakuaika ensimmäisen luettelon yhdistyksille. Pisteytysmallia on kevyesti päivitetty ja hakulomaketta uudistettu yhdistyksiä helpottavaan suuntaan.

Mikäli ennätätte, kannattaa muutamat asiat tehdä jo ennakkoon ennen hakuajan alkamista ja hakulomakkeen täyttämistä. Näistä vinkkipaketti löytyy täältä: https://ayy.fi/blog/2019/02/20/ennakkovalmisteluja-toiminta-avustusten-hakua-varten/

Toiminta-avustuksia jaetaan pisteytysohjeen mukaan, joka löytyy täältä: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842

Toiminta-avustusten haku ja kaikille AYY:n piirissä toimiville pakolliset yhdistysilmoitukset tehdään Tahlo-järjestelmässä (Toiminta-Avustusten HakuLOmake) https://tahlo.ayy.fi/, johon kaikilta yhdistyksiltä löytyy omat tunnukset. Voit siellä jo tarkistaa omien tunnustesi toimivuuden tai palauttaa salasanasi, mutta muiden muutosten tekeminen ei ole ensi viikolla mahdollista avustuskierroksen valmisteluista johtuen.

Hakukierros ja yhdistysilmoitusten jättäminen on auki 1.3-31.3. Muistathan aloittaa ajoissa, sillä mukaan tarvitaan monenlaisia liitteitä ja lomakkeiden täyttöön kannattaa varata aikaa. Mahdolliset kysymykset kannattaa lähettää viimeistään to 28.3., jotta ennätämme vastata niihin perjantain aikana.

Tarkemmat hakuohjeet lähetetään kaikkien piirissä toimivien yhteysosoitteisiin ensi viikon aikana sekä yhdistykset-sähköpostilistalle. Mikäli hakukierroksesta on kysyttävää, olkaa reippaasti yhteydessä jarjestoasiat(a)ayy.fi.

2. Perinteinen Laskiaisrieha on täällä taas!

Laskiaistiistaina 5.3. opiskelijat kokoontuvat jälleen sankoin joukoin Ullanlinnanmäelle nauttimaan laskemisesta, musiikista, kilpailuista ja muusta viihdyttävästä ohjelmasta. Ja kutsumme kaikki yhdistykset mukaan tekemään päivästä entistäkin hulppeamman. Joten kaivakaa telttanne varastoista, kootkaa mäenlaskuvälineenne ja tulkaa mukaan!

Jos tahdotte osallistua tapahtumaan yhdistyksenä, tarvitsette telttapaikkaa tai sähköä, ottakaa meihin yhteyttä sähköpostilla [email protected].

Lisätietoa tapahtumasta löydätte Facebookista https://www.facebook.com/events/1132008500340004/ ja osoitteesta laskiasrieha.fi.

3. Yhteisörakenneprojektin ratkaisuvaihtoehdot edustajiston keskustelussa

Yhteisörakenneprojektin ratkaisuehdotuksia esitellään edustajiston kokouksessa 28.2. Edustajisto käy malleista lähetekeskustelua ja tavoitteena on saada edustajistolta suuntaa siihen, mitä ratkaisuja kohti projektia edistetään. Kannattaa siis seurata edustajiston kokousta ensi viikon torstaina osoitteesta ayy.fi/live.

Ratkaisuehdotukset päivittyvät kokousmateriaaleihin pian suomeksi ja kieliversiot ensi viikon alussa: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=40468739

Tarkempaa tietoa projektin tavoitteista löytyy projektityöntekijä Elina Niemisen esittelystä (https://ayy.fi/blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/) ja aiempien vaiheiden esittelyt viime syksyn ja tämän kevään edustajiston kokousten materiaaleista: https://inside.ayy.fi/display/ED/2018

Lisätietoja: Projektikoordinaattori Elina Nieminen, [email protected], puh. 0406819612.

4.  Ekologinen kestävyys jalkautuu yhdistysoppaaseen ja toiminta-avustuksiin!

Uudella toiminta-avustuskierroksella pisteitä voi tästä eteenpäin saada myös ekologisen kestävyyden edistämisestä esimerkiksi kierrätyksen, hankintojen ja tarjoilujen osalta. Millaista tietoa toiminnan muutokseen tarvitaan? Miten AYY voi tukea ja auttaa yhdistyksiä kestävän kehityksen toiminnassa? Kokoamme parhaat kysymykset vastauksineen yhdistysoppaaseen kaikille nähtäväksi! Kysymykset voi lähettää osoitteeseen [email protected] 28.2. mennessä.

5. Ideointityöpaja: 30 000 euroa teekkariudelle

Tule ideoimaan sitä, mihin Tekniikan akateemisten teekkarikulttuurin edistämiseen lahjoittama stipendi voidaan käyttää. Alussa on tiivis esittely opiskelijakyselyn tuloksista, teekkarikulttuurin ja kiltatoiminnan nykytilasta. Kaikki teekkariopiskelijat, teekkariudesta kiinnostuneet sekä killoissa ja AYY:ssa vapaaehtoisina toimivat ovat tervetulleita ideoimaan käyttökohteita rahalle. Parhaat ideat tavoittavat paljon ihmisiä ja jäävät elämään vuosiksi eteenpäin.

Ideointityöpaja järjestetään ti 26.2. klo 15-17 Kandidaattikeskuksessa, tilassa Y115, joka löytyy Alvarin aukiolta saavuttaessa ovilta heti vasemmalla. Esittelyt ovat suomeksi, mutta ideoimaan ovat kaikki tervetulleita omalla kielellään. Tila on esteetön, lisätietoja saa kysyä [email protected].

Jaa tietoa tapahtumasta yhdistyksesi jäsenten suuntaan: https://www.facebook.com/events/2328775227133195/

Lisää tietoa TEKin lahjoituksesta: https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa

6.  Teekkarius tunnissa tutuksi

Keitä ovat teekkarit tapoineen ja perinteineen?

JMT3:n remontti sulki Polyteekkarimuseon ovet joulukuussa. Sitä ennen Museojaosto, oppaat ja OUBS yhdistivät voimansa kuvaten tylsän ja asiallisen Teekkaridokumentin. Tunnin mittainen filmi on tehokas tiivistelmä Otaniemen ja teekkariuden historiaa, ja nähdäänpä seassa uusiakin asukkaita asuineen!

Kaikille avoimet ja maksuttomat näytökset sunnuntaisin klo 12:00 Kinopolissa, Otakaari 20 A. Näytökseen mahtuu 18 ensimmäistä. Lisätiedot [email protected]
7. AYY:n postituskone poistuu käytöstä
AYY:n keskustoimistolla sijainnut, ajoittain yhdistystenkin käytössä ollut, postin frankkeerauskone poistuu käytöstä kesäkuun 2019 lopussa (30.6.2019). Yhdistysten kirjeiden lähettäminen tapahtuu jatkossa normaalisti postin kautta. Postimerkkejä on ostettavissa A Blocin liikkeistä ja lähin Posti sijaitsee Tapiolassa (os. Länsituulentie 4 https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/asiakaspalvelu/palvelupisteet.html?id=021003200).

8. Liikuntatutorhaku 2019

Liikuntatutorin tehtävänä on innostaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin. Liikuntatutorin ei tarvitse olla ISO/tutor eikä huippu-urheilija, vaan kuka tahansa vuosikurssista riippumatta voi hakea! Tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu toimia yhdessä uusien opiskelijoiden kanssa.

Ensi syksynä lanseerataan ensimmäistä kertaa uudenlainen liikuntakonsepti, jossa eri urheiluyhdistykset järjestävät viikoittaisia lajikokeiluja ja ideana olisi, että liikuntatutorit toimisivat tämän konseptin tukena. Heidän tarkoituksensa on pyrkiä auttamaan urheiluyhdistyksiä järjestämään lajikokeiluja ja tuomaan uusia opiskelijoita näihin kokeiluihin.

Hyödyt:

  • Pääset järjestämään monipuolista liikuntatoimintaa uusille opiskelijoille
    • 4kk Unisport-jäsenyyden ilmaiseksi
    • Toisen 4kk Unisport-jäsenyyden jos olet aktiivinen koko syksyn ajan
    • Liikuntatutor-haalarimerkin
    • Poikkitieteellisen tutorporukan

Haku ja lisätietoja: https://lomake.ayy.fi/aava/liikuntatutorhakemus-2019/

9. Otaniemen yö tulee taas syksyllä!

Vaikuta Otaniemen yö -festivaalin ajankohtaan ja ilmoita alustava kiinnostukseksi osatapahtumien järjestämiseen alla olevalla lomakkeella!

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0377CHYR0EKKo6ccnH8gelqUeg23k_tBmr4Tl7IOrOVUOVYzQ0NHMDAxUEVJVUhZWks2WlNSRzIzVS4u

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!