Föreningsbrev vecka 3/2019

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 3/2019

Vi önskar alla ett gott nytt år 2019 och hälsar alla nya funktionärer välkomna till listan! Det här föreningsbrevet är en informationskanal till alla föreningar inom AUS och utkommer varje fredag. Om du vill informera i föreningsbrevet ska du skicka din text senast kl. 10 på onsdagen till adressen tiedotteet(a)ayy.fi. Mer info om nyhetsbrevet: https://ayy.fi/sv/foreningar/foreningsbrev/.

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

11.1 Anmälningstiden för vinterdagskontroller går ut (https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastit-checkpoints-for-talvipaiva-2019/)
15.1 Föreningsutbildning i S:t Michel
15.1 Vinterdagen (https://www.facebook.com/events/644454332623787/)
20.1. TTER ansökningstiden I går ut (https://tter.ayy.fi/)
31.1. Bistervägen 3 svarstiden löper ut (https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/)

Nyhetsbrevets innehåll

1. AUS organisationssektor år 2019
2. Ordna en kontroll på Vinterdagen den 15 januari 2019!
3. Nya styrelsemedlemmar ska införas på föreningslistan och i Tahlo
4. Obs alla studieansvariga!
5. Utvecklingen av evenemangslokalerna på Bistervägen 3
6. TTE-fondens första ansökningsomgång 2019 pågår!
7. Här är den nya föreningsguiden!
8. AUS guide för evenemangsarrangörer

1. AUS organisationssektor 2019

AUS styrelsemedlem med ansvar för föreningarna år 2019 är Anna Halsas. Förutom föreningarna ansvarar Halsas också för nya studerande och Rådet för ordförandena i de särställda föreningarna. Essi Puustinen fortsätter som kommunikations- och föreningssakkunnig. Sektorns kontaktadress är liksom hittills [email protected] och det går att kontakta oss i alla frågor som gäller föreningarna.

2. Ordna en kontroll på Vinterdagen den 15 januari 2019!

Vintern, snön och det nya året betyder att det är dags för Vinterdagen igen! Som vanligt behöver Vinterdagen också programarrangörer. Alla föreningar, gillen och ISOpersoner är varmt välkomna att sätta upp kontroller för förstaårsstudenterna. Tipsrundan ordnas tisdagen den 15 januari och kontrollerna är öppna mellan kl. 14.30 och kl. 17.30. Otnäs bastur står varma från och med kl. 17 och efterfesten börjar i Smökki kl. 20.30.

Du kan anmäla en kontroll fram till fredagen den 1 januari 2019 med det här formuläret: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastit-checkpoints-for-talvipaiva-2019/

Mer info finns också på Facebook: https://www.facebook.com/events/644454332623787/?ti=cl

Tveka inte att ta kontakt om ni har frågor!

Hälsningar,
Noora Salminen
Phuxmajor
Aalto-universitetets studentkår AUS

+358 50 4687157 | noora.salminen(a)ayy.fi

3. Nya styrelsemedlemmar ska införas på föreningslistan och i Tahlo

I många föreningar byts funktionärerna ut vid årsskiftet, och därför vore det viktigt att direkt från årets början få föreningsrelaterad e-post via AUS e-postlista för föreningar. Kom ihåg att lägga årets funktionärer på listan här: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Det lönar sig också att kontrollera att rätt personer får e-posten till styrelsens e-postlista, så går övergångsfasen smidigare.

För eventuella andra ärenden vore det också bra att ha styrelsemedlemmarnas kontaktuppgifter i föreningsregistrets system Tahlo. På fliken Hallitus/Styrelse kan ni lägga till kontaktuppgifterna med föreningens användarnamn: https://tahlo.ayy.fi/. Samtidigt kan ni lära era efterträdare att använda systemet och påminna dem om föreningsanmälningarna i mars.

Frågor om föreningarnas e-postlista och Tahlo kan skickas till adressen jarjestoasiat(a)ayy.fi

4. Obs alla studieansvariga!

Är du studieansvarig i din förening år 2019? Studierådet som är ett samarbetsorgan för de studieansvariga i AUS föreningar håller på att inleda sin verksamhet. Studierådet är en plats där de studieansvariga får kamratstöd, tvärvetenskapliga vänner och aktuell information om studieärenden.

Om du är intresserad av att delta ska du kontakta ordförande Tarmo Kivioja på adressen tarmo.kivioja(a)aalto.fi eller Leila Kettunen i AUS styrelse på adressen leila.kettunen(a)ayy.fi.

5. Utvecklingen av evenemangslokalerna på Bistervägen 3

Hjälp Campussektionen att utveckla AUS evenemangslokaler!

Berätta hur din förening använt de evenemangslokaler som nu ska renoveras och vilka önskemål du har för lokalerna. Enkäten fokuserar särskilt på följande lokaler: Takbastun, Spellokalen, Braskabinettet, Sitsköket.

Länk: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/

Svarstiden löper ut den 31 januari 2019.

6. TTE-fondens första ansökningsomgång 2019 pågår!

TTE-fondens första ansökningsomgång 2019 pågår! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och sammanslutningar i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 2 000 €, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den första omgången år 2019 går ut söndagen den 20.1.2019 kl 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med ett webbformulär som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar hösten 2019 och annan information finns på fondens webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

7. Här är den nya föreningsguiden!

I föreningsguiden finns mångsidig information som föreningarna inom AUS behöver som stöd i sin verksamhet. Det finns avsnitt om att bilda en förening, om ekonomin, förvaltningen och jämlikheten i föreningarna. Och mycket mer! Dessutom har guiden en omfattande materialbank som hjälper dig hitta de viktigaste externa källorna. Avsnitten om bokslutet är särskilt aktuella för många.

Föreningsguiden finns här: https://yhdistysopas.ayy.fi/

Det lönar sig att utforska sidorna ordentligt redan i början av mandatperioden, men också senare. Skicka oss gärna respons, för det finns alltid saker att fixa! Några sidor fattas fortfarande i språkversionerna, men de uppdateras så snart översättningarna blir klara.

Också materialet från föreningsutbildningarna i november 2018 finns här: https://yhdistysopas.ayy.fi/koulutusmateriaalit/

I fortsättningen kan du först söka information i föreningsguiden och först i andra hand kontakta organisationssektorn: jarjestoasiat(a)ayy.fi.

8. AUS guide för evenemangsarrangörer

AUS guide för evenemangsarrangörer innehåller ett heltäckande infopaket om allt från arrangörens ansvar enligt lag till en säkerhetschecklista, likabehandlings- och miljöfrågor, kriskommunikation, första hjälpen och många andra anvisningar som är viktiga för evenemangsarrangörer.

Guiden finns i föreningsguidens materialbank: https://yhdistysopas.ayy.fi/wp-content/uploads/sites/20/2018/12/Tapahtumaj%C3%A4rjest%C3%A4j%C3%A4n-opas.pdf (på finska)

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!