Yhdistystiedote viikolle 3/2019

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 3/2019

Hyvää uutta vuotta 2019 ja tervetuloa listalle kaikki uudet toimijat! Tämä yhdistystiedote toimii tiedotuskanavana AYY:n piirissä toimivien yhdistysten suuntaan ja tosiaan ilmestyy aina perjantaisin. Mikäli haluat oman tiedotteesi yhdistystiedotteeseen, toimitathan materiaalisi keskiviikkoon klo 10 mennessä osoitteeseen tiedotteet(a)ayy.fi. Lisätietoa tiedotteesta: https://ayy.fi/yhdistykset/yhdistystiedote/

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

11.1. Talvipäivän rastinpitäjäksi ilmoittautuminen päättyy (https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastit-checkpoints-for-talvipaiva-2019/)
15.1. Yhdistyskoulutus Mikkelissä
15.1. Talvipäivä (https://www.facebook.com/events/644454332623787/)
20.1. TTER:n hakukierros I päättyy (https://tter.ayy.fi/)
31.1. JMT3 kertavuokrattavien tilojen kysely sulkeutuu (https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/)

Tiedotteen sisältö

1. AYY:n järjestösektori vuonna 2019
2. Tervetuloa pitämään rastia Talvipäivään 15.1.2019!
3. Uudet hallituslaiset yhdistykset-listalle ja Tahloon
4. Opintovastaavat huomio!
5. JMT3 Kertavuokrattavien tilojen kehitys
6. TTER:n vuoden 2019 ensimmäinen hakukierros on auki!
7. Uusi yhdistysopas, olkaa hyvät!
8. AYY:n opas tapahtumajärjestäjille

1. AYY:n järjestösektori vuonna 2019

Vuonna 2019 AYY;n järjestöasioista vastaava hallituksen jäsen on Anna Halsas. Järjestöjen lisäksi Halsas vastaa uusista opiskelijoista ja erityisasemayhdistysten puheenjohtajat kokoavasta Neuvostosta. Viestintä- ja järjestöasiantuntijana jatkaa Essi Puustinen. Järjestösektorin yhteysosoite on jatkossakin [email protected] ja yhteydessä saa olla kaikkiin yhdistysasioihin liittyen.

2. Tervetuloa pitämään rastia Talvipäivään 15.1.2019!

Lumi, pakkanen ja uusi vuosi tarkoittavat sitä, että Talvipäivä on taas täällä! Talvipäivään tarvitaan tuttuun tapaan rastinpitäjiä ja kaikki yhdistykset, killat ja ISOhenkilöt ovat lämpimästi tervetulleita pitämään rasteja fukseille. Kiertely pidetään tiistaina 15.1.2019, rastit ovat auki 14:30 alkaen ja sulkeutuvat 17:30. Otaniemen saunat lämpenevät klo 17 alkaen ja jatkot alkavat Smökissä 20:30.

Rastinpitäjäksi voi ilmoittautua perjantaihin 11.1.2019 saakka lomakkeella: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastit-checkpoints-for-talvipaiva-2019/

Lisää tapahtumasta löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/644454332623787/?ti=cl

Mikäli teille herää kysymyksiä, ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Terveisin,
Noora Salminen
Fuksimajuri
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY

+358 50 4687157 | noora.salminen(a)ayy.fi

3. Uudet hallituslaiset yhdistykset-listalle ja Tahloon

Monilla vaihtuu vuoden vaihteessa yhdistyksen toimijat, joiden olisi tärkeä saada heti vuoden alusta alkaen yhdistysasioihin liittyvää sähköpostia AYY:n yhdistykset-sähköpostilistan kautta. Muistakaahan lisätä vuoden 2019 toimijat listalle täältä: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Kannattaa myös tarkistaa, että hallituksenne sähköpostilista ohjautuu oikeille henkilöille, niin siirtymävaihe sujuu sutjakkaammin.

Mahdollisia muita yhteydenottoja varten olisi hyvä myös saada hallituslaisten yhteystiedot AYY:n yhdistysrekisterin Tahlo-järjestelmään. Yhdistyksenne tunnuksilla voitte lisätä yhteystiedot Hallitus-välilehden kautta: https://tahlo.ayy.fi/. Samalla voitte perehdyttää seuraajaanne järjestelmän käytöstä ja muistuttaa maaliskuun yhdistysilmoituksista.

Kysymyksiä yhditykset-sähköpostilistaan ja Tahlo-järjestelmään liittyen voi lähettää osoitteeseen jarjestoasiat(a)ayy.fi

4. Opintovastaavat huomio!

Toimitko opintovastaavana järjestössäsi vuonna 2019? AYY:n piirissä toimivien yhdistysten opintovastaavia yhteen kokoava opintoneuvosto starttaa toimintaansa. Opintoneuvosto tarjoaa opintovastaaville vertaistukea, poikkitieteellisiä kavereita ja ajankohtaista tietoa opintoasioista.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä puheenjohtaja Tarmo Kiviojaan osoitteeseen tarmo.kivioja(a)aalto.fi tai AYY:n hallituksen Leila Kettuseen osoitteeseen leila.kettunen(a)ayy.fi.

5. JMT3 Kertavuokrattavien tilojen kehitys

Lähde mukaan Kampusjaoston kanssa kehittämään AYY:n kertavuokrattavia tiloja!

Kerro meille millaisessa käytössä juuri remonttiin menevät kertavuokrattavat tilat ovat sinun yhdistyksessäsi olleet ja millaisia toiveita sinulla on tiloille tulevaisuudessa. Kyselyssä keskitytään etenkin seuraaviin tiloihin: Kattosauna, Pelitila, Takkakabinetti, Sitsikeittiö.

Linkki: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/

Kysely sulkeutuu 31.1.2019.

6. TTER:n vuoden 2019 ensimmäinen hakukierros on auki!

TTER:n vuoden 2019 ensimmäinen hakukierros on auki! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2019 ensimmäinen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 20.1.2019 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Syksyn 2019 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

7. Uusi yhdistysopas, olkaa hyvät!

Yhdistysoppaasta löytyy monipuolisesti tietoa, jota AYY:n piirissä toimivat yhdistykset tarvitsevat toimintansa tueksi. Teemoja löytyy niin yhdistyksen perustamisesta, taloudenhoidosta, hallinnosta kuin yhdenvertaisuudestakin. Ja paljon muuta! Lisäksi kattavan materiaalipankin avulla löydät olennaisten ulkopuolisten lähteiden äärelle. Erityisen ajankohtaisia monille ovat osiot tilinpäätökseen liittyen.

Yhdistysopas löytyy täältä: https://yhdistysopas.ayy.fi/

Sivustoon kannattaa tutustua kunnolla jo toimikauden alussa sekä pitkin matkaa. Palautetta saa ehdottomasti antaa, sillä pientä fiksattavaa löytyy aina. Kieliversioista puuttuu vielä muutamia sivuja, mutta ne päivitetään paikoilleen heti kun käännökset valmistuvat.

Myös marraskuussa 2018 pidettyjen yhdistyskoulutusten materiaalit löytyvät täältä: https://yhdistysopas.ayy.fi/koulutusmateriaalit/

Jatkossa voi kysymyksiin etsiä ensihätään tietoa yhdistysoppaasta, ja sen jälkeen olla yhteydessä järjestösektoriin: jarjestoasiat(a)ayy.fi.

8. AYY:n opas tapahtumajärjestäjille

AYY:n tapahtumajärjestäjän oppaasta löytyy valtavan kattava tietopaketti aina tapahtumajärjestäjän laillisista vastuista tapahtumaturvallisuuden checklistiin, yhdenvertaisuus- ja ympäristöasioihin, kriisiviestintään, ensiapuohjeisiin ja moniin muihin tapahtumajärjestäjälle tärkeisiin ohjeistuksiin.

Löydät tapahtumaoppaan täältä yhdistysoppaan materiaalipankista: https://yhdistysopas.ayy.fi/wp-content/uploads/sites/20/2018/12/Tapahtumaj%C3%A4rjest%C3%A4j%C3%A4n-opas.pdf  (suomeksi)

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!