Föreningsbrev vecka 15/2019

Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 15/2019

Nu är april här och wappen närmar sig! Lägg till ditt evenemang på sajten wappu.fi (punkt 2) och bjud in Havis Amandas mössa till ert evenemang (punkt 3).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

14.4 Riksdagsval (https://ayy.fi/vaalit)
17.4. AUS delegationsmöte 4/2019 (http://ayy.fi/live)
23.4 Aalto Open Air
30.4. Utlysning av Wappurieha, Havis Amandas mösspåläggning och Dipoliwappen
18.5. AUS 9:e årsfest https://www.facebook.com/events/236007250677458/

Se fler evenemang https://wappu.fi/ (sidan uppdateras) och punkt 4

Nyhetsbrevets innehåll

1. Tack till er alla som gjorde föreningsanmälan och ansökte om verksamhetsbidrag i tid
2. Anmäl ditt evenemang på sajten wappu.fi
3. Få Havis Amandas mössa till ert evenemang
4. AUS evenemangsdatum för kännedom
5. Hållare av kontroller till Tour de Walpuri 29.4
6. Föreviga din bild i AUS fotomosaik!
7. Hur anser du att teknologkulturen borde befrämjas?
8. Gorsu, Tatamisalen och Byns vardagsrum kan återigen reserveras

1. Tack till er alla som gjorde föreningsanmälan och ansökte om verksamhetsbidrag i tid

Vi fick sammanlagt 140 ansökningar och föreningsanmälningar från sammanlagt 170 föreningar. Ur föreningsanmälningarna kontrollerar vi om föreningen fortfarande uppfyller de krav som fastställs i AUS föreningsreglemente. Ansökningarna poängsätts enligt poängsättningsmodellen. Största delen av april månad går åt till att granska dessa så vi beklagar redan på förhand om svaren på era meddelanden dröjer. Bidragen strävas att få utbetalda före sommaren.

Vi vill utveckla bidragsansökningsprocessen, ge oss feedback: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/palaute-avustushakemus-2019/

Några saker att beakta:

  • Om du bad om tilläggstid för bilagorna, kom ihåg att lämna in saknade bilagor enligt överenskommen tidtabell ([email protected]), före 31.5.
  • Om din föreningsanmälan blev ogjord kan situationen inte befrämjas av din förening förrän bidragsansökningarna poängsatts. Tahlo-systemet öppnas för efteranmälningar före sommaren.
  • Din förening kan inte få bidrag av AUS om bidragsansökan blev ogjord. Bidragsbeloppen delas ut bland de som ansökt i tid. Du kan försöka få finansiering för projekt och nya idéer från TTER (https://tter.ayy.fi/) eller stiftelsen KY (https://kyweb.fi/foundation-subsidies/). Kom även ihåg möjligheterna med företagssamarbete – kursmaterial om temat finns här: https://yhdistysopas.ayy.fi/koulutusmateriaalit/ (sista delen från temadagen)

Trevlig fortsättning på våren för alla föreningar inom AUS!

2. Anmäl ditt evenemang på sajten wappu.fi

Wappen är på väg! AUS samlar alla Aaltogemenskapens wappevenemang på en adress; sajten wappu.fi. Vill du få med ditt evenemang på listan? Fyll i blanketten på adressen https://lomake.ayy.fi/viestinta/wappu-fi-2019/

Om du har frågor om blanketten eller sajten wappu.fi kan du ta kontakt med Henna Palonen, sakkunnig för kommunikation ([email protected] eller 0505209440)

3. Få Havis Amandas mössa till ert evenemang

Såsom de slugaste av er redan har märkt är det AUS tur att lägga mössan på statyn Havis Amanda i år på valborg. Nu har ni en unik chans att själv få besök på ert evenemang av självaste Amandas mössa! Mössan levereras på plats och avhämtas av AUS, evenemangsarrangörerna behöver endast se till att det finns en lämplig plats för mössan.

Man kan be om att få med mössan på vilket evenemang som helst och om evenemanget till sin karaktär och tidpunkt lämpar sig för ett besök av mössan godkänns förfrågan av AUS mösspåläggningsgrupp. Om det uppkommer dubbla förfrågningar beslutar arbetsgruppen vilket evenemang som prioriseras. Vi hoppas att bilder och videor om besöket av mössan publiceras på sociala medier med ämnesbeteckningen #matkallamantalle – AUS publicerar en del av dem på sina egna kanaler!

Alla inlägg publicerade (från en offentlig profil) på Instagram med ämnesbeteckningen #matkallamantalledeltar i utlottningen av två VIP-inbjudningar med avec till Amanda inklusive drycker. Vi hoppas att ni informerar om utlottningen bland era medlemmar och evenemangsdeltagare!

Tilläggsinfo fås av och reservationsförfrågningar skickas till [email protected] eller @chriau

Wapphälsningar, på AUS mösspåläggningsarbetsgrupps vägnar

Chriso

4. AUS evenemangsdatum för kännedom

De frivilliga och arbetstagarna i Aalto-universitetets studentkår ordnar stora evenemang för alla universitetets studenter och nedan har vi sammanställt datum för att ni bättre ska kunna planera andra evenemang. Välkommen med!

Wapputbyte till Tammerfors 15.4 https://www.facebook.com/events/791123701271281/
Tutorutbildningar 17 – 18.4 https://ayy.fi/blog/events/tutorkoulutukset/
Sitstävlingen 20.4 https://www.facebook.com/events/2295608497163781/
Aalto Open Air 23.4
Espoo Ciné på besök 24.4 https://www.espoocine.fi/2019/fi/tapahtumat/cine-kylassa
Phuxspexet 29.4
Startskottet för Tour de Walpuri och Nattjäynä 29.4
Tour de Walpuri 29.4 https://www.facebook.com/events/580838759088639/
Tour de Walpuris efterfest och Wappfestivalen 29.4 https://www.facebook.com/events/321360741884642/
Wappurieha-utlysningen 30.4
Havis Amandas mösspåläggning 30.4
Dipoliwappen 30.4 https://www.facebook.com/events/318302462214039/
Bytalko 4.5
Tutorutbildningar 6 – 7.5 https://ayy.fi/blog/events/tutorkoulutukset-3/
Floradagen 13.5
AUS 9:e årsfest 18.5 https://www.facebook.com/events/236007250677458/

Kolla även in valevenemangen här: https://ayy.fi/vaalit

Om ni har frågor om evenemangen kan ni kontakta kultursektorn på kulttuuri(a)ayy.fi eller när det gäller tutorutbildningen AUS styrelsemedlem med ansvar för nya studerande, Anna Halsas på anna.halsas(a)ayy.fi.

5. Hållare av kontroller till Tour de Walpuri 29.4

Wapphälsningar även från kulturdirektörerna! I år ordnas Tour de Walpuri istället för det traditionella Hullu Jussi under Valborgsmässoaftonens aftonsnatt 29.4. Konceptet för evenemanget är ändå det samma, endast namnet har bytts ut till ett mer beskrivande. Tanken är att deltagarna går runt i Otnäs och utför korta kontroller och samlar poäng i sina poängkort. För att garantera ett lyckat evenemang behöver vi nu hållare av kontroller till evenemanget. Anmäl alltså föreningen, kompisgänget eller öviga sektorn att hålla kontroller på Tour de Walpuri.

http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/walpurin-kierros-2019/

Det lönar sig att satsa på kontrollen för den bästa kontrollen belönas med en fantastisk wappenkorg samt en gratis bastutur till AUS bastur för uthyrning som kan användas under resten av året.

Om du har frågor om att hålla kontroller eller evenemanget, ta kontakt med kulturdirektörerna:

Roope Pääkkönen TG: @Rooipw Email: [email protected]
Samuli Vehkomäki TG: @Vehkomaki Email: [email protected]

6. Föreviga din bild i AUS fotomosaik!

Föreviga din bild i AUS fotomosaik! Ledningsgruppen för AUS konstnärliga verksamhet producerar ett fotomosaikverk av studenternas och studentföreningarnas fotografiarkiv till äran av Valborg. Verkets tema är ”Wappen”, så vi söker bilder med valborgsmotiv eller bilder som är tagna på studenter, studentliv och övrigt under valborg.

Forska och gräv bland ditt eller föreningens bildarkiv och sänd in bilder. Vi behöver hundratals bilder så bilderna behöver inte utgallras, nu är det mängden som räknas! Du kan skicka in bilder fram till 11.4 med nedanstående blankett.

https://lomake.ayy.fi/taide/photo-mosaic-wappu/

7. Hur anser du att teknologkulturen borde befrämjas?

Har du ett magnifikt förslag på hur teknologkulturen i Otnäs borde befrämjas? Berätta om din idé med denna blankett: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ide-for-teknologkulturen/

I slutet på förra året donerade Tekniikan akateemiset 33 700 euro för befrämjandet av teknologkulturen. Idéförslag har samlats på olika workshops och nu får alla medlemmar i teknologsamfundet berätta om sina idéer med hjälp av blanketten. Vad tycker du att bäst skulle främja teknologkulturen? Din idé får kosta vad som helst mellan 1- 30 000 euro. Enkäten är öppen fram till 7.4.

Läs mer om TEK:s donation (på finska): https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa

Om du har frågor om projektet, eller vill kommentera något eller framföra en större idé, ta kontakt med projektteamet [email protected][email protected]  och [email protected].

8. Gorsu, Tatamisalen och Byns vardagsrum kan återigen bokas

Hyreslokalerna Gorsu, Byns vardagsrum och Tatamisalen på Bistervägen 5 A har blivit färdigrenoverade i mars och de förnyade lokalerna kan nu bokas av medlemmar och föreningar.

Gorsu i källarvåningen lämpar sig för fester och bastukvällar.  Gorsu får användas klockan 14-03, lokalens användare sätter själv på bastun på den knapp som finns i lokalen. Byns vardagsrum lämpar sig för möten, spel och filmkvällar. Byns vardagsrum får användas klockan 10–23. Tatamisalen erbjuder möjlighet för olika självförsvarsövningar. I samband med lokalen finns ett separat rum som kan användas som omklädningsrum. Tatamisalen får användas kl. 10–23.

Byns vardagsrum och Tatamisalen är avgiftsfria för medlemmar och föreningar, Gorsus pris för medlemmar och föreningar är 130€/bokning. Mer information om AUS lokaler för uthyrning och bokning av dem: https://ayy.fi/sv/medlemmar/tjanster/uthyrning-av-lokaler/

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen [email protected]. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen ([email protected], tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!