Esbo

Esbo är ett mångsidigt bostadsområde, som erbjuder hem för både den som uppskattar lugn, ro och natur och den som gillar studentkultur och gemenskap. AUS bostaden ligger i Otnäs och Leppävaara. 

Teknologbyn

Teknologbyn är ett mångsidigt bostadsområde invid campusområdet i Otnäs där både den som uppskattar lugn, ro och natur och den som gillar studentkultur och gemenskap kommer att trivas. Förutom bostäder har Teknologbyn också andra lokaler som hör till studentkulturen, till exempel mötes- och festlokaler och förenings- och klubblokaler. I naturnära Otnäs finns utmärkta friluftsmöjligheter och i Otahalli kan högskolestudenterna förmånligt utnyttja motions- och idrottstjänster. Det är enkelt att ta sig till både Esbo och Helsingfors med metron, och i köpcentret vid metrostationen finns basservice inklusive mataffärer och restauranger. AUS har många olika typer av bostäder. Se alternativen här och i vilka situationer du kan ansöka om vilken typ av hem.

Jämeräntaival 1 pääovi

Bistervägen 1

Bistervägen 1 är ett av de få bostadshus i Teknologbyn som ritats av Alvar Aalto.

Bistervägen 1
Jämeräntaival 3

Bistervägen 3

Bistervägen 3 är en av de första bostadsfastigheterna som byggdes i Teknologbyn.

Bistervägen 3
Jämeräntaival 5

Bistervägen 5

Huset, ett av de första som stod klart i Teknologbyn år 1952, genomgick en ombyggnad år 2018.

Bistervägen 5
Jämeräntaival 6

Bistervägen 6

Bistervägen 6 har större studentrumshelheter för 6–12 personer samt mindre studentrumsbostäder för fyra och fem personer.

Bistervägen 6
Jämeräntaival 7

Bistervägen 7

Även Bistervägen 7 har genomgått en ombyggnad där gamla studentrum ändrats till ettor, kollektivettor, tvåor och kollektivtvåor. Samtidigt moderniserades bostädernas utseende genom att ytorna och den fasta inredningen förnyades.

Bistervägen 7
Otaranta 8

Otstranden 8

Fastigheten är byggd 2005 och därmed en av de nyare i Teknologbyn. Husen vid Otstranden är lofthus, vilket betyder att man kommer till en del av bostäderna via loftgångar.

Otstranden 8
Otakaari 18

Otsvängen 18

Husen vid Otsvängen 18 är byggda i två etapper. B-huset och C-huset färdigställdes år 2004 och tio år senare kom också A-huset.

Otsvängen 18
Otakaari 20

Otsvängen 20

Den här fastigheten som är byggd på 1950-talet är det första studentbostadshuset vid infarten till Teknologbyn.

Otsvängen 20
Servinkuja 1

Servigränden 1

Servigränden 1 ligger på ett lugnt och grönt område en bit från Teknologbyns kärna.

Servigränden 1
JMT1

Servi-Maijas väg 6, 10 och 12

Fastigheterna ligger i en havs- och naturnära miljö längst ut på udden. Bostäderna i det glest bebyggda området har stora fönster och är därför mycket ljusa, och en del av dem har en vacker havsutsikt.

Servi-Maijas väg 6, 10 och 12

Leppävaara och Karlavägen

AUS nyaste fastighet ligger på Karlavägen (Miestentie) mellan Otnäs campusområde och Kägeluddens företagsområde. Fastigheten som blev färdig år 2019 ligger ungefär 1 kilometer från campusområdet. Vår fastighet på Trumslagaregatan i Alberga ligger i ett stadslikt område nära servicen. Även park-och skogsområden finns i närheten.

Kerrostalo, Rummunlyöjänkatu 3

Trumslagargatan 1 och 3/ Alberga

Många bostadstyper i ett modernt bostadsområde i Alberga, Esbo.

Trumslagargatan 1 och 3/ Alberga
Moderni, punatiilinen kerrostalo

Karlavägen 2 / Otnäs

Ettor och tvåor i huset som blev färdigt år 2019 på Otnäs nya bostadsområde.

Karlavägen 2 / Otnäs

Bostadsstiftelsen Otaniemen asuntosäätiö (OAS)

Servigränden 2 och Servi-Maijas väg 1 tillhör bostadsstiftelsen Otaniemen asuntosäätiö (OAS) som är åtskild från AUS övriga bostäder.  I OAS bostäder fungerar till exempel boendedemokratin på ett något annorlunda sätt.

Servinkuja 1

Servigränden 2

Servigränden 2 ligger på ett lugnt och grönt område en bit från Teknologbyns kärna. Servigränden 2 tillhör bostadsstiftelsen Otaniemen asuntosäätiö (OAS) som är åtskild från AUS övriga bostäder.

Servigränden 2
Servin Maijan tie 1

Servi-Maijas väg 1

Servi-Maijas väg 1 ligger i ett naturnära område en bit från Teknologbyns studentliv.

Servi-Maijas väg 1
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat