Espoo

Espoo on monipuolinen asuinalue, joka tarjoaa viihtyisän kodin niin luontoa ja rauhallisuutta arvostaville kuin opiskelijakulttuuria ja yhteisöllisyyttä kaipaaville asukkaille. AYY:n asunnot sijaisevat Leppävaarassa ja Otaniemessä Teekkarikylässä ja Miestentiellä.

Teekkarikylä

Otaniemen kampusalueen kupeessa sijaitseva Teekkarikylä on monipuolinen asuinalue, joka tarjoaa viihtyisän kodin niin luontoa ja rauhallisuutta arvostaville kuin opiskelijakulttuuria ja yhteisöllisyyttä kaipaaville asukkaille. Asuntojen lisäksi Teekkarikylässä on muita opiskelijakulttuuriin olennaisesti liittyviä tiloja, kuten kokous- ja juhlatiloja sekä AYY:n piirissä toimivien yhdistysten ja kerhojen omia tiloja. Luonnonläheisessä Otaniemessä on loistavat ulkoilumahdollisuudet ja Otahallin moninaiset korkeakoululiikuntapalvelut tarjoavat mahdollisuuden eri liikuntalajien harrastamiseen edullisesti. Metrolla liikkuminen sekä Espooseen että Helsinkiin päin on vaivatonta ja metroaseman yhteydessä olevasta ostoskeskuksesta löytyvät peruspalvelut ruokakauppoineen ja ravintoloineen. AYY:llä on monia erilaisia asuntotyyppejä. Katso tästä vaihtoehdot sekä missä tilanteessa voit hakea mitäkin asuntotyyppiä.

Jämeräntaival 1 pääovi

Jämeräntaival 1

Jämeräntaival 1 on yksi harvoista Alvar Aallon suunnittelemista asuinrakennuksista Teekkarikylässä.

Jämeräntaival 1
Jämeräntaival 3

Jämeräntaival 3

Jämeräntaival 3 on yksi ensimmäisistä Teekkarikylään rakennetuista asuinrakennuksista.

Jämeräntaival 3
Jämeräntaival 5

Jämeräntaival 5

Teekkarikylän ensimmäisten asuinrakennusten joukossa 1952 valmistunut talo on peruskorjattu vuonna 2018.

Jämeräntaival 5
Jämeräntaival 6

Jämeräntaival 6

Jämeräntaival 6:ssa on suurempia solukokonaisuuksia, joissa asuu 6-12 asukasta sekä pienempiä neljän ja viiden hengen solukokonaisuuksia.

Jämeräntaival 6
Jämeräntaival 7

Jämeräntaival 7

Myös Jämeräntaival 7:n on peruskorjattu ja peruskorjauksessa on muokattu vanhoista soluasunnoista yksiöitä, soluyksiöitä, kaksioita ja solukaksioita. Samalla asuntojen yleisilme on muuttunut huomattavasti modernimmaksi, sillä peruskorjauksen yhteydessä asuntojen pintamateriaalit ja kiinteät kalusteet uusittiin.

Jämeräntaival 7
Otakaari 18

Otakaari 18

Otakaari 18:n talot on rakennettu kahdessa osassa. B- ja C-talo valmistuivat vuonna 2004 ja kymmenen vuotta myöhemmin talot saivat kylkeensä vielä A-talon.

Otakaari 18
Otakaari 20

Otakaari 20

Tämä 1950-luvulla rakennettu kiinteistö on Teekkarikylään kuljettaessa ensimmäinen vastaantuleva opiskelija-asuntorakennus.

Otakaari 20
Otaranta 8

Otaranta 8

Vuonna 2005 rakennettu Otaranta 8 on yksi Teekkarikylän uudemmista kohteista. Otarannan talot ovat luhtitaloja eli osaan asunnoista kuljetaan poikkeuksellista ulkokäytävää pitkin.

Otaranta 8
Servinkuja 1

Servinkuja 1

Servinkuja 1 sijaitsee rauhallisella vehreällä alueella hieman etäämmällä Teekkarikylän ytimestä.

Servinkuja 1
JMT1

Servin Maijan tie 6, 10 ja 12

Servin Maijan tien päädyn kiinteistöt sijaitsevat luonnonläheisellä ja merellisellä alueella aivan Otaniemen kärjessä. Väljään rakennetun alueen asunnoissa on suuret ikkunat, minkä ansiosta asunnot ovat hyvin valoisia ja osasta asunnoista on kaunis näköala merelle.

Servin Maijan tie 6, 10 ja 12

Leppävaara ja Miestentie

AYY:n uusin kohde sijaitsee Miestentiellä, Otaniemen kampusalueen ja Keilaniemen yritysalueen välissä. Vuonna 2019 valmistunut kohde on noin kilometrin matkan päässä kampusalueesta. Leppävaarassa Rummunlyöjänkadulla sijaitsevat kohteemme sijaitsevat kaupunkimaisella alueella lähellä palveluja. Lähellä on myös puisto- ja metsäalueita.

Moderni, punatiilinen kerrostalo

Miestentie 2 / Otaniemi

Yksiöitä ja kaksioita vuonna 2019 valmistuneessa talossa Otaniemen uudella asuinalueella.

Miestentie 2 / Otaniemi
Kerrostalo, Rummunlyöjänkatu 3

Rummunlyöjänkatu 1 ja 3 / Leppävaara

Espoon Leppävaaran modernilla asuinalueella monenlaisia asuntoja niin yksin kuin kimpassa asuville.

Rummunlyöjänkatu 1 ja 3 / Leppävaara

Otaniemen asuntosäätiö (OAS)

Servinkuja 2 ja Servin Maijan tie 1 kuuluuvat Otaniemen asuntosäätiöön (OAS), joka on AYY:n muista asunnoista erillinen kokonaisuus.  OAS:n asunnoissa esimerkiksi asukasdemokratia toimii hieman eri tavalla, mutta asuntoihin haetaan osoitteessa domo.ayy.fi, kuten muihinkin kohteisiin.

Servinkuja 2 punatiilinen julkisivu

Servinkuja 2

Servinkuja 2 sijaitsee rauhallisella vehreällä alueella hieman etäämmällä Teekkarikylän ytimestä. Servinkuja 2 kuuluu Otaniemen asuntosäätiöön (OAS), joka on AYY:n muista asunnoista erillinen kokonaisuus.

Servinkuja 2
Servin Maijan tie 1

Servin Maijan tie 1

Servin Maijan tie 1 sijaitsee luonnonläheisellä alueella, hieman etäämmällä Teekkarikylän opiskelijahumusta.

Servin Maijan tie 1
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu