Boende

En checklista för rengöring gemensamma utrymmen

Från denna sida hittar du information om hur håller du de gemensamma utrymmena i lägenheten rena.
Otarannan kerhotilan hyllykkö

Alla invånare i ett studentrum i en delad bostad är solidariskt ansvariga för underhållet av gemensamma utrymmen. Detta innebär att varje invånare alltid reparerar sina egna spår och lägenhets gemensamma utrymmen rengörs regelbundet!

Det är väldigt viktigt för AYY och invånare i lägenheten att alla gemensamma område i studentrummet i en delad bostad måste hållas snygg. Om du vill prata om lägenhets gemensamma utrymmen (t.ex. att där finns möbler eller andra varor eller gemensamma utrymmen är defekt, du kan kontakta oss med denna blankett.

Studentrum och städning

Du är väl medveten om att AUS som hyresvärd inte kan komma och granska gemensamma utrymmen i studentrumskollektivet enligt lagen om hyra av bostadslägenhet och därför inte heller har möjlighet att anställa en utomstående städfirma att ansvara för gemensamma utrymmen, så på dessa grunder är detta på hyresgästens ansvar och det noteras även i hyresavtalet.

AUS önskar att hyresgästerna omedelbart tar kontakt med studentkåren om det finns brister i de gemensamma utrymmena eller behov av städuppmaning. Du kan skicka meddelanden med bilder genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Observera att lagen som fastställer hyra av bostadslägenhet även fastställer med hurdan anmälan som hyresvärden kan besöka gemensamma utrymmen, så meddela alltid så snart som möjligt om eventuella brister för enligt lagen  tar det i medeltal ungefär 2 veckor för hyresvärden innan den kan granska utrymmena (tillstånd måste fås av alla hyresgäster).

Om de gemensamma utrymmena inte städats inom utsatt tid och brister upptäcks på granskningsrundan så beställer AUS en yrkesstädare. I det här fallet ska AUS fakturera städningskostnaderna för alla boende i den delade lägenheten

En checklista för rengöring

Varje dag

  • Torka spis och kök nivåer efter du har lagat mat
  • Diska alla kärls du har använt och lämna inte de i diskhon
  • Hålla det gemensamma kylskåp rent

Varje vecka

  • Kom ihåg att damma och ja torka alla nivåer regelbundet
  • Kom ihåg att damnsuga eller sopa golvet. Vid behov, var vänlig och moppa golvet
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat