Ändringar i AUS invånarval på hösten

Aalto-universitetets studentkårs invånarval förändras. Förändringarna gäller reglementet för boendets förnyelseprocess. Vi informerar mer om förändringarna på hösten då systemen har testats och förändringarna kan tas i bruk.
Laptop, teacup and snacks on a table.

Grunderna för invånarvalet till AUS bostäder förändras hösten 2023 och blir förenhetligat med det nya reglementet för boende och invånarvalsbilagan som delegationen godkänt. Förändringarna baserar sig på ARA-bestämmelser och den nya räntestödslagen som förpliktar studentkåren att rikta in sina bostäder till de som behöver dem mest.

AUS bostäder är ARA-bostäder som byggts med statens stöd dit invånarna bör väljas utifrån bostadsbehovet, inte köprincipen. I invånarvalet prioriteras i fortsättningen mer brådskande bostadsbehov och en sökande med brådskande bostadsbehov förutsätts söka tillräckligt många olika bostäder. Bostäder erbjuds i första hand till AUS medlemmar.

Ändringar i systemen

I och med invånarvalsförnyelsen sker även ändringar i AUS system. Förändringarna i invånarvalet inverkar på bostadssökningen samt erbjudandeordningen. I och med förändringen slopas det gamla poängsättnings- och kösystemet. Den egna köplaceringen kan till exempel inte längre ses i systemet utan endast ansökans brådskandeklassificering syns för sökanden.

Systemen testas under sommaren och målet är att ta i bruk den nya invånarvalsmodellen på hösten 2023. Giltiga ansökningar strävas att överföras direkt till det förnyade systemet men vi ber sökandena även förbereda sig på att man måste göra en ny ansökan.

Vi informerar mer när vi testat systemen och den nya invånarvalsmodellen kan tas i bruk.

Delegationen beslutade om ändringarna för Reglementet för boende
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Utmärkelser beviljats på AUS14-årsfest

Utmärkelser delades ut till meriterade medlemmar i Aaltogemenskapen på AUS 14. årsfest den 18. maj 2024.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Tempaus ökar uppskattningen av frivilligarbete i Finland

Den Bisterskäggige ingenjören, Sheryl Tokyos och Kunniamursus Tempausbefallning lästes upp på Aalto Open Air och utlysningen av Wappen.
sininen tausta ja musta teksti
Ajankohtaista Publicerat:

AUS EU-valsevenemang är på kommande!

Europa är ditt hem-turnén kommer till Otnäs den 14 maj.
Fanni Matsson Ullanlinnanmäellä 1.5.2024
Ajankohtaista Publicerat:

Fannis första maj tal

Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande Fanni Mattsson höll AUS valborgstal på Ulrikasborgbacken den 1.5.2024.