Ändringar i AUS invånarval på hösten

Aalto-universitetets studentkårs invånarval förändras. Förändringarna gäller reglementet för boendets förnyelseprocess. Vi informerar mer om förändringarna på hösten då systemen har testats och förändringarna kan tas i bruk.
Laptop, teacup and snacks on a table.

Grunderna för invånarvalet till AUS bostäder förändras hösten 2023 och blir förenhetligat med det nya reglementet för boende och invånarvalsbilagan som delegationen godkänt. Förändringarna baserar sig på ARA-bestämmelser och den nya räntestödslagen som förpliktar studentkåren att rikta in sina bostäder till de som behöver dem mest.

AUS bostäder är ARA-bostäder som byggts med statens stöd dit invånarna bör väljas utifrån bostadsbehovet, inte köprincipen. I invånarvalet prioriteras i fortsättningen mer brådskande bostadsbehov och en sökande med brådskande bostadsbehov förutsätts söka tillräckligt många olika bostäder. Bostäder erbjuds i första hand till AUS medlemmar.

Ändringar i systemen

I och med invånarvalsförnyelsen sker även ändringar i AUS system. Förändringarna i invånarvalet inverkar på bostadssökningen samt erbjudandeordningen. I och med förändringen slopas det gamla poängsättnings- och kösystemet. Den egna köplaceringen kan till exempel inte längre ses i systemet utan endast ansökans brådskandeklassificering syns för sökanden.

Systemen testas under sommaren och målet är att ta i bruk den nya invånarvalsmodellen på hösten 2023. Giltiga ansökningar strävas att överföras direkt till det förnyade systemet men vi ber sökandena även förbereda sig på att man måste göra en ny ansökan.

Vi informerar mer när vi testat systemen och den nya invånarvalsmodellen kan tas i bruk.

Delegationen beslutade om ändringarna för Reglementet för boende
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kynttilät
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Brandsäkerhetsveckan 25.11.-1.12.2023

Brandsäkerhetsveckan 25.11.-1.12.2023
Kuvassa nuori naisoletettu seisoo Väreen edustalla kasvoillaan tuima ilme.
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Studenternas mentalhälsokris väntar inte

Undersökningar talar återigen för sig- studenternas illamående håller på att glida ur händerna. Vi kräver att beslutsfattarna tar mentalhälsokrisen på allvar och tar tag i otillräckliga resurser snarast möjligt.
People standing in the hall
Ajankohtaista Publicerat:

Totti Korpua har valts till styrelsemedlem i Finlands studentkårers förbund för 2024

Totti Korpua har valts till styrelsemedlem i Finlands studentkårers förbund (FSF) för 2024. Korpua var AUS officiella kandidat till SYL:s styrelse. Förbundets förbundsmöte som hölls vid Tammerfors universitet den 17-18 november röstade om styrelsemedlemmarna på lördag kväll.
vanhempi naisoletettu osoittaa keraamisia taideteoksia Opiskelijakulttuurimuseon vitriineissä
Ajankohtaista Publicerat:

Öppen ansökning till AUS konstsamling

Ansökning till Aalto-universitetets studentkårs konstsamling pågår 17–30.11.2023.