Muutoksia AYY:n asukasvalintaan syksyllä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asukasvalintaan on tulossa muutoksia. Muutokset liittyvät asumisen ohjesäännön uudistusprosessiin. Tiedotamme muutoksista lisää syksyllä, kun järjestelmiä on testattu, ja muutokset voidaan ottaa käyttöön.
Laptop, teacup and snacks on a table.

Asukasvalinnan perusteet AYY:n asuntoihin muuttuvat edustajiston hyväksymän uuden asumisen ohjesäännön ja siihen liittyvän asukasvalintaliitteen mukaisiksi syksyllä 2023. Muutokset perustuvat ARA-säädöksiin ja uuteen korkotukilakiin, jotka velvoittavat ylioppilaskuntaa kohdentamaan asuntoja tarkemmin niitä eniten tarvitseville.

AYY:n asunnot ovat valtion tuella rakennettuja ARA-asuntoja, joihin asukkaat tulee valita asunnontarpeen perusteella, ei jonotusperiaatteella. Asukasvalinnassa priorisoidaan jatkossa enemmän asunnontarpeen kiireellisyyttä, ja kiireellisessä asunnontarpeessa olevan hakijan edellytetään hakevan riittävän monia eri asuntoja. Asuntoja tarjotaan ensisijaisesti AYY:n jäsenille.

Muutoksia järjestelmiin

Asukasvalinnan uudistuksen myötä myös AYY:n järjestelmiin on tulossa muutoksia. Asukasvalinnan muutokset vaikuttavat asuntojen hakemiseen sekä asuntojen tarjoamisjärjestykseen. Muutoksen myötä vanha pisteytys- ja jonotusjärjestelmä poistuu. Omaa jonosijoitustaan ei esimerkiksi muutoksen myötä enää näe järjestelmässä, vaan ainoastaan oman hakemuksen kiireellisyysluokitus näkyy hakijalle.

Järjestelmiä testataan kesän aikana, ja tavoitteena on ottaa uusi asukasvalintamalli käyttöön syksyllä 2023. Voimassa olevat hakemukset pyritään siirtämään suoraan uudistettuun järjestelmään, mutta pyydämme hakijoita varautumaan myös siihen, että hakemuksen joutuu tekemään uudelleen.

Tiedotamme lisää, kun järjestelmät on saatu testattua, ja uusi asukasvalintamalli voidaan ottaa käyttöön.

Edustajisto päätti Asumisen ohjesäännön muutoksista
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Students in the lobby of Väre
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot, Tiedote Julkaistu:

Tuemme opiskelijoiden järjestämää valtausta Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tukee opiskelijoiden järjestämää mielenilmausta Aalto-yliopiston tiloissa. Mielenosoitus ottaa kantaa Orpon hallituksen opiskelijoihin kohdistamiin leikkauksiin ja maahanmuuttopolitiikkaan.
Hae edariin
Ajankohtaista Julkaistu:

Älä tyydy huuteluun, hae edustajistoon

Syksyn edustajistovaaleissa voi ilmoittautua ehdolle 2.10. klo 16 saakka.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae vapaaehtoiseksi

Tämä on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan ja tekemään maailman parasta opiskelijan elämää.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY esittää Totti Korpuaa SYLin hallituksen jäseneksi 2024

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Totti Korpuaa Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 17.-18.11.2023 Tampereella.