Muutoksia AYY:n asukasvalintaan syksyllä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asukasvalintaan on tulossa muutoksia. Muutokset liittyvät asumisen ohjesäännön uudistusprosessiin. Tiedotamme muutoksista lisää syksyllä, kun järjestelmiä on testattu, ja muutokset voidaan ottaa käyttöön.
Laptop, teacup and snacks on a table.

Asukasvalinnan perusteet AYY:n asuntoihin muuttuvat edustajiston hyväksymän uuden asumisen ohjesäännön ja siihen liittyvän asukasvalintaliitteen mukaisiksi syksyllä 2023. Muutokset perustuvat ARA-säädöksiin ja uuteen korkotukilakiin, jotka velvoittavat ylioppilaskuntaa kohdentamaan asuntoja tarkemmin niitä eniten tarvitseville.

AYY:n asunnot ovat valtion tuella rakennettuja ARA-asuntoja, joihin asukkaat tulee valita asunnontarpeen perusteella, ei jonotusperiaatteella. Asukasvalinnassa priorisoidaan jatkossa enemmän asunnontarpeen kiireellisyyttä, ja kiireellisessä asunnontarpeessa olevan hakijan edellytetään hakevan riittävän monia eri asuntoja. Asuntoja tarjotaan ensisijaisesti AYY:n jäsenille.

Muutoksia järjestelmiin

Asukasvalinnan uudistuksen myötä myös AYY:n järjestelmiin on tulossa muutoksia. Asukasvalinnan muutokset vaikuttavat asuntojen hakemiseen sekä asuntojen tarjoamisjärjestykseen. Muutoksen myötä vanha pisteytys- ja jonotusjärjestelmä poistuu. Omaa jonosijoitustaan ei esimerkiksi muutoksen myötä enää näe järjestelmässä, vaan ainoastaan oman hakemuksen kiireellisyysluokitus näkyy hakijalle.

Järjestelmiä testataan kesän aikana, ja tavoitteena on ottaa uusi asukasvalintamalli käyttöön syksyllä 2023. Voimassa olevat hakemukset pyritään siirtämään suoraan uudistettuun järjestelmään, mutta pyydämme hakijoita varautumaan myös siihen, että hakemuksen joutuu tekemään uudelleen.

Tiedotamme lisää, kun järjestelmät on saatu testattua, ja uusi asukasvalintamalli voidaan ottaa käyttöön.

Edustajisto päätti Asumisen ohjesäännön muutoksista
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
Kuvassa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä sekä AYY:n ja Kampusjaoston edustajat pitävät kädessään Kukanpäivän viestiä Kauppatorilla
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:
sininen tausta, jonka edessä tekstiä
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n EU-vaalitapahtumat tulee!

14.5. Otaniemessä tapahtuu, kun Eurooppa on kotisi -kiertue saapuu Otaniemeen 14.5. Osana kiertuetta järjestetään EU-vaalipaneeli ja vaalitori.