Frågor och svar om medlemsservice under julen och årsskiftet 2020

Medlemsservice och vårt servicekontor är stängda, förutom under flyttdagen och vissa andra undantag. Vi är på semester den 18.12–27.12 och svarar inte på meddelanden under den tiden. Vår telefontjänst är öppen den 30.12 och 31.12 kl. 12–16.
Joulutonttu laittaa avaimet postiluukusta kirjekuoressa
Under jultider kan bostadsnycklar återlämnas ett i kuvert genom postluckan på den vita dörren till vårt kontor

Vårt servicekontor är stängt tillsvidare på grund av coronasituationen. Se aktuella tider för öppethållning här

Under flyttdagen på måndagen den 4.1.2021 håller vårt servicekontor öppet endast i frågor gällande flytt kl. 12–16.

Läsårsdekaler kan hämtas tisdagen den 5.1 kl. 13–17 och tisdagen den 12.1 kl. 12–17.

Se de aktuella instruktionerna i vårt coronameddelande som uppdateras.

Frågor gällande boende

Frågor gällande läsårsdekaler, utrymmen och föreningens post

Var finns mer information?

AUS servicebyrå är på jullov den 19.12–27.12 och kan under denna tid inte svara på dina frågor. Du kan skicka din fråga angående boende med denna blankett och om andra medlemstjänster (bl.a. lokaler och läsårsdekaler) med denna blankett.

AUS veckomeddelande tar paus över julen, så årets sista meddelande utkommer måndagen den 14.12 och det första för år 2021 kommer ut den 10.1. Anmäl dig till listan för veckomeddelandet här. Ditt eget meddelande kan du skicka via denna blankett.

Ifall du ska flytta, se vanliga frågor om flyttning och minneslistan för utflyttare.

Det lönar sig också att följa coronameddelandet som uppdateras: https://www.ayy.fi/sv/aalto-universitetets-studentkar-forebygger-coronavirusets-spridning-andringar-i-oppettider-och

Vi önskar en lugn och avslappnande jul!

AYY:n toimisto ulkoa

Uppdaterat coronameddelande: AUS evenemangslokaler kan bokas

AUS följer den finska regeringens och Institutet för hälsa och välfärd (THL) riktlinjer för att förebygga infektioner. AUS övervakar regelbundet de officiella riktlinjerna och uppdaterar vid behov sina egna åtgärder och begränsningar, och alla ändringar uppdateras i detta nyhetsbrev. AUS tar hänsyn till medlemmarnas, volontärernas, föreningarnas och de anställdas hälsa och välbefinnande i all sin verksamhet.

Uppdaterat coronameddelande: AUS evenemangslokaler kan bokas
Hei sinä yliopistossa opiskeleva. Terveydenhuoltosi muuttuu 1.1.2021. Ota faktat haltuun yths.fi/yths2021.

Reformer av studerandehälsovården 2021 – de digitala tjänsterna utvidgas och avgiften betalas på eget initiativ till FPA

Från och med början av 2021 betalar alla studerande hälsovårdsavgiften på eget initiativ till FPA via FPA:s e-tjänst. I samband med reformen utvidgas även servicenätverket och de digitala läkartjänsterna.

Reformer av studerandehälsovården 2021 – de digitala tjänsterna utvidgas och avgiften betalas på eget initiativ till FPA
Kuvapankki_AYY_Ulkoa_4

AUS servicebyrån

Vid servicebyrån i Otnäs kan du fråga vad som helst om studentlivet. Vi betjänar dig också i frågor om bostadssökning, flyttning och allt annat som gäller boende. Du kan kontakta servicebyrån även per telefon.

AUS servicebyrån
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till FSF:s förbundsmötesdelegation eller kandidera för FSF:s styrelse!

Finlands studentkårers förbund (FSF) representerar universitetsstuderande i det nationella beslutsfattandet. Verksamhetsplanen och policydokumentet som styr FSF:s påverkansarbete godkänns av förbundsmötet, som också väljer förbundsstyrelsen. Förbundsmötet 2024 ordnas den 15-16 november 2024. I den här nyheten hittar du anvisningar om hur du anmäler dig till AUS delegation till förbundsmötet och hur du ställer upp som kandidat till FSF styrelse.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.