Mikä AYY?

Vaikuttaminen

Ylioppilaskunta edistää maailman parasta opiskelijan elämää vaikuttamalla koulutukseen, opiskelijaelämään ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin yliopistossa ja laajemmin yhteiskunnassa.
Kuvapankki_Vaikuttaminen_1

Opiskelijoiden arki

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan sosiaalipoliittisen toiminnan tärkeitä teemoja ovat hyvinvointi, terveys, toimeentulo, asuminen ja liikunta.

Sosiaalipoliittinen edunvalvonta on esimerkiksi osallistumista yliopiston opintotukilautakunnan työhön, vaikuttamista Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n toimintaan pääkaupunkiseudulla, opiskelija-asumisen kehittämistä ja vaikuttamista liikuntapalveluiden parantamisen puolesta.

Valtakunnallisesti edunvalvontaa tehdään yhteistyössä esimerkiksi Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) kanssa.

Opetuksen kehittäminen

Koulutuspoliittisen edunvalvonnan painopiste on opetuksen laadun ja arvostuksen kehittämisessä ja opiskelijakunnan näkökulman esillä pitämisessä Aallossa. Opiskelijoiden ja henkilökunnan vuorovaikutusta pyritään lisäämään, ja tavoitteena on, että koko akateeminen yhteisö puhaltaa yhteen hiileen.

AYY:n lisäksi hallinnon opiskelijaedustajat ja monet ylioppilaskuntaan kuuluvat järjestöt, kuten korkeakoulujen omat yhdistykset ja teekkarikillat, tekevät edunvalvontaa opiskelijavoimin.

Kansainvälistyminen

Ylioppilaskunnan tavoitteena on, että Aalto tarjoaa opiskelijoilleen monipuolisia, toimivia ja antoisia kansainvälistymismahdollisuuksia kotimaassa ja ulkomailla. Aalto on myös koti lukuisille kansainvälisille opiskelijoille, joiden etua ylioppilaskunta valvoo. Kansainvälisyys ei ole muusta toiminnasta eroava saareke, vaan se läpileikkaa kaikkia opiskelijoita koskevia kysymyksiä.

Kuka päättää?

Ylioppilaskunnan vaikuttamistoimintaa ohjaa edustajiston hyväksymä poliittinen linjapaperi Ylioppilaskunnan linja

Linjassa määritellään, miten Aalto-yliopiston ylioppilaskunta suhtautuu erilaisiin yliopistoa ja yhteiskuntaa koskeviin asioihin, kuten opetukseen ja kurssijärjestelyihin, Otaniemen kampuksen kehitykseen, opiskelijoiden toimeentuloon ja kestävään kehitykseen.

Vaikuttamisessa ovat mukana myös lukuisat ylioppilaskunnan vapaaehtoiset.

Edunvalvonta ja neuvonta

Oletko joutunut kaltoinkohdelluksi opintojesi suhteen, häirinnän kohteeksi tai tarvitset apua jaksamiseen opinnoissa? Tältä sivulta löydät apua.

Read more
Kuvapankki_Opiskelu_3
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu