Puheenjohtaja Tapio Hautamäen Teekkarielämää-puhe

Puhun nyt teekkarilta teekkarille siitä, mitä tämä yhteisö on minulle antanut. Puhun myös siitä, mitä te kaikki voitte siltä saada.
Olli Kesseli

Puhe pidetty teekkarifuksien vastaanottotilaisuudessa 2.9.2019.

On ilo tervehtiä teitä kaikkia Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, tuttavallisemmin AYY:n, puolesta. Tervetuloa osaksi Aalto-yhteisöä.

Puhun nyt teekkarilta teekkarille siitä, mitä tämä yhteisö on minulle antanut. Puhun myös siitä, mitä te kaikki voitte siltä saada.

Minun polkuni tässä yhteisössä alkoi hyvin samaan tapaan kuin teilläkin. Orientaatioviikolla päähäni kaadettiin valtava määrä tietoa kaikesta, mitä tämä yhteisö voisi minulle tarjota. Illat meni tapahtumissa ja uusiin ihmisiin tutustuessa. Muistan, kuinka helpottunut olin orientaatioviikon sunnuntaina, kun minulla oli vihdoin hetki aikaa omien ajatusteni kanssa. Järjestin sen päivän ensimmäistä omaa kotiani Teekkarikylässä ja kaikkea sitä materiaalia, jota minun käsiini oli työnnetty viikon aikana.

Alku on kaikille melko samanlainen, mutta tämän viikon jälkeen jokaisen aaltolaisen polku alkaa muotoutua omanlaisekseen. Olin itse päättänyt lähteä täysillä mukaan opiskelijatoimintaan. Minua harmitti lukiossa, kun tajusin vasta viimeisenä opiskelijavuotena, miten kivoja juttuja opiskelijakunnan hallitus teki. Olin päättänyt, että en toista samaa virhettä yliopistossa.

Minulla ensimmäinen syksy meni pitkälti tarkkaillessa. Halusin tietää kaiken tästä yhteisöstä. Kävin monenlaisissa tapahtumissa, tutustuin eri vapaaehtoisporukoihin, opiskelin ja juttelin vanhemmille opiskelijoille. Keväällä lähdin itse järjestämään. Muistan, kuinka minua harmitti, kun kaverini oli lähtenyt vapaaehtoishommiin jo syksyllä. En ollut tiennyt, että ainejärjestöni hallitukseen olisi voinut jo hakea. Onneksi ylioppilaskunta tuli apuun mainostamalla helmikuussa vuosijuhlatoimikuntaa. Siitä se sitten lähti.

Olen houkutellut kouluja mukaan Tempaus2016-projektiin, jossa juhlistettiin ja kehitettiin suomalaista peruskoulujärjestelmää. Olen rekrytoinut yrityksiä ylioppilaskunnan kumppaneiksi ja vapaaehtoisia eri nakkeihin. Olen johtanut toimikuntia, hallituksia ja tiimiä; ollut mukana lautakunnassa, delegaatiossa ja johtoryhmässä sekä työskennellyt siivoojana, tutkimusapulaisena ja data-analyytikkona. Opiskellut Otaniemessä ja Singaporessa.

Näiden kokemusten kautta olen kasvanut ja oppinut valtavasti itsestäni. Olen löytänyt itsevarmuutta ja armollisuutta itseäni kohtaan. Olen kehittynyt esiintyjänä, johtajana ja työkaverina. Parasta tässä kaikessa ovat olleet ne ihmiset, jotka olen tavannut matkan varrella. He ovat tehneet minusta sen, mitä olen nyt.

Tällainen on ollut minun tarinani, minun kuvaukseni siitä, mihin tämän yhteisön mahdollisuuksiin olen itse tarttunut. Kukaan ei ehdi tarttua niihin kaikkiin, joten ei kannata edes yrittää. Mene sinne, mikä sinua aidosti kiinnostaa – on se sitten mekatroniikan kurssi, vapaaehtoistehtävä, startup-yritys tai kansalaisjärjestö. Näin Aallon ja ylioppilaskunnan 10-vuotisjuhlavuonna mahdollisuuksia kyllä riittää.

Ei ole valmiita polkuja, on vain se polku, jonka teet itsellesi.

Tapio Hautamäki

Hallituksen puheenjohtaja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Asukastoiminta
Blogi Julkaistu:

Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n puheenjohtaja Sofia Tynkkynen kertoo vuodestaan asukastoiminnassa.

Asumisen yhteistyöelimen eli ASY:n puheenjohtaja Sofia Tynkkynen kertoo vuodestaan asukastoiminnassa.