Puheenjohtaja Tapio Hautamäen Teekkarielämää-puhe

Tapio Hautamäki

Puhe pidetty teekkarifuksien vastaanottotilaisuudessa 2.9.2019.

On ilo tervehtiä teitä kaikkia Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, tuttavallisemmin AYY:n, puolesta. Tervetuloa osaksi Aalto-yhteisöä.

Puhun nyt teekkarilta teekkarille siitä, mitä tämä yhteisö on minulle antanut. Puhun myös siitä, mitä te kaikki voitte siltä saada.

Minun polkuni tässä yhteisössä alkoi hyvin samaan tapaan kuin teilläkin. Orientaatioviikolla päähäni kaadettiin valtava määrä tietoa kaikesta, mitä tämä yhteisö voisi minulle tarjota. Illat meni tapahtumissa ja uusiin ihmisiin tutustuessa. Muistan, kuinka helpottunut olin orientaatioviikon sunnuntaina, kun minulla oli vihdoin hetki aikaa omien ajatusteni kanssa. Järjestin sen päivän ensimmäistä omaa kotiani Teekkarikylässä ja kaikkea sitä materiaalia, jota minun käsiini oli työnnetty viikon aikana.

Alku on kaikille melko samanlainen, mutta tämän viikon jälkeen jokaisen aaltolaisen polku alkaa muotoutua omanlaisekseen. Olin itse päättänyt lähteä täysillä mukaan opiskelijatoimintaan. Minua harmitti lukiossa, kun tajusin vasta viimeisenä opiskelijavuotena, miten kivoja juttuja opiskelijakunnan hallitus teki. Olin päättänyt, että en toista samaa virhettä yliopistossa.

Minulla ensimmäinen syksy meni pitkälti tarkkaillessa. Halusin tietää kaiken tästä yhteisöstä. Kävin monenlaisissa tapahtumissa, tutustuin eri vapaaehtoisporukoihin, opiskelin ja juttelin vanhemmille opiskelijoille. Keväällä lähdin itse järjestämään. Muistan, kuinka minua harmitti, kun kaverini oli lähtenyt vapaaehtoishommiin jo syksyllä. En ollut tiennyt, että ainejärjestöni hallitukseen olisi voinut jo hakea. Onneksi ylioppilaskunta tuli apuun mainostamalla helmikuussa vuosijuhlatoimikuntaa. Siitä se sitten lähti.

Olen houkutellut kouluja mukaan Tempaus2016-projektiin, jossa juhlistettiin ja kehitettiin suomalaista peruskoulujärjestelmää. Olen rekrytoinut yrityksiä ylioppilaskunnan kumppaneiksi ja vapaaehtoisia eri nakkeihin. Olen johtanut toimikuntia, hallituksia ja tiimiä; ollut mukana lautakunnassa, delegaatiossa ja johtoryhmässä sekä työskennellyt siivoojana, tutkimusapulaisena ja data-analyytikkona. Opiskellut Otaniemessä ja Singaporessa.

Näiden kokemusten kautta olen kasvanut ja oppinut valtavasti itsestäni. Olen löytänyt itsevarmuutta ja armollisuutta itseäni kohtaan. Olen kehittynyt esiintyjänä, johtajana ja työkaverina. Parasta tässä kaikessa ovat olleet ne ihmiset, jotka olen tavannut matkan varrella. He ovat tehneet minusta sen, mitä olen nyt.

Tällainen on ollut minun tarinani, minun kuvaukseni siitä, mihin tämän yhteisön mahdollisuuksiin olen itse tarttunut. Kukaan ei ehdi tarttua niihin kaikkiin, joten ei kannata edes yrittää. Mene sinne, mikä sinua aidosti kiinnostaa – on se sitten mekatroniikan kurssi, vapaaehtoistehtävä, startup-yritys tai kansalaisjärjestö. Näin Aallon ja ylioppilaskunnan 10-vuotisjuhlavuonna mahdollisuuksia kyllä riittää.

Ei ole valmiita polkuja, on vain se polku, jonka teet itsellesi.

Tapio Hautamäki

Hallituksen puheenjohtaja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Tapio Hautamäki
Blogi Julkaistu:

Opiskelijoiden yhdenvertainen kohtelu turvattava 

Huippuyliopisto ei simputa opiskelijoitaan. Huippuyliopisto tarjoaa turvallisen alustan, jolta kaikki voivat ponnistaa.
Syksyisiä lehtiä, henkilö käyttää kännykkää
Blogi Julkaistu:

Maailmaa pelastamassa, yksi annos kerrallaan

Ruokahävikki on valtava mutta tarpeeton maailmanlaajuinen ongelma. Jos ruokahävikki olisi maa, olisivat sen kasvihuonekaasupäästöt maailman kolmanneksi suurimmat heti Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen.
Milla seisoo Amfiteatterin portaalla
Blogi Julkaistu:

Orientaatioviikko fyssafuksi Millan silmin

Miltä orientaatioviikko tuntui ja näytti fuksin silmin? Milla kertoo tunnelmansa yliopistoelämän ensimmäiseltä viikolta.
Tapio Hautamäki
Blogi Julkaistu:

Puheenjohtaja Tapio Hautamäen puhe lukuvuoden avajaisissa 2019

Aalto-yliopisto täyttää tulevana lukuvuonna kymmenen vuotta. Kymmeneen vuoteen on mahtunut paljon...